שתף קטע נבחר

צילומי הלוויין מעידים: "צפון קוריאה נערכת לשיגור טיל"

פעילות רבה של כלי רכב שתועדה סביב מרכז מחקר וייצור טילים באזור פיונגיאנג מצביעה על כך שקים ג'ונג און ככל הנראה נערך לשינוע של טיל לאתר שיגור. במקביל, צפון קוריאה מודה לראשונה כי הפסגה עם טראמפ נכשלה: "כולם טוענים שארה"ב אשמה בכך". טראמפ: "יהיה מאכזב לראות ניסוי"

אתר שיגור ויצור טילים בצפון קוריאה  (צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR)
פעילות רבה של כלי רכב. מרכז המחקר "סאנומדונג"(צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR)

צילומי לוויין שפורסמו הלילה (שבת) מעידים כי צפון קוריאה ככל הנראה נערכת לשיגור של טיל או לוויין. בתמונות, שמתעדות את אתר ייצור הטילים "סאנומדונג" שבאזור הבירה פיונגיאנג, נראית פעילות רבה של כלי רכב סביב האתר - פעילות שבעבר הצביעה על הכנות לשינוע טילים לאתרי שיגור.

 

בצילומים, שפורסמו על ידי רשת הרדיו הציבורית של ארצות הברית (NPR), נראים כלי רכב רבים, בנוסף לעגורנים וקרונות רכבת שממתינים להעמסה. במרכז המחקר בסאנומדונג, צפון קוריאה הרכיבה את רוב הטילים שהיא שיגרה בעבר.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

אתר שיגור ויצור טילים בצפון קוריאה  (צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR)
צילומי לוויין של מרכז המחקר "סאנומדונג"(צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR)

 

 

מוקדם יותר השבוע דיווחה סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" כי שירות המודיעין של דרום קוריאה זיהה סימנים שמעידים כי צפון קוריאה מחזירה לפעילות חלק ממתקן שיגור הטילים "סוהאאה" בדונגצ'נג-רי שבצפון-מערב המדינה. פיונגיאנג התחייבה לפרק את המתקן במסגרת פסגה בין נשיא דרום קוריאה מון ג'יאה-אין לשליט הצפון קים ג'ונג און בספטמבר אשתקד.

 

בתמונות מ"סוהאאה", שצולמו בתחילת השבוע ופורסמו על ידי מכון מחקר בוושינגטון, נראית בנייה מהירה מחדש של אתר הטילים שלא היה פעיל מהקיץ. בתמונות נראים בין היתר שני מנופים וכן כלי רכב וציוד. צפון קוריאה לא שיגרה את הטילים הבליסטיים הבין-יבשתיים מאתר זה, אלא ממשגרים ניידים.

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר אתמול, על רקע כישלון הפסגה השנייה עם קים בשבוע שעבר, כי יתאכזב אם צפון קוריאה תחדש את ניסויי הנשק שלה. "אהיה מופתע לרעה אם הוא יעשה משהו שאינו תואם את ההבנות בינינו. אבל נראה מה יקרה. זה יהיה מאוד מאכזב לראות ניסוי", הבהיר.

 

צפון קוריאה, מצידה, הודתה אתמול לראשונה כי הפסגה בין טראמפ לקים נכשלה והסתיימה ללא הסכם. "אנשים בצפון קוריאה ומחוצה לה קיוו שהפסגה השנייה שהתקיימה בהאנוי תוביל לתוצאות חיוביות", נכתב בעיתון "רודונג סינמון" שהמשטר הצפון קוריאני מוציא לאור. "לאחר שהיא הסתיימה באופן מפתיע ללא הסכם, כולם טוענים שארה"ב אשמה בכך. כל העולם מקווה שתהליך השלום בחצי האי הקוריאני יימשך ללא הפרעה, וגם שיחסי צפון קוריאה וארה"ב ישתפרו בקרוב".

דונלד טראמפ קים ג'ונג און ארה
"כולם יודעים שארה"ב אשמה בכישלון הפסגה". קים וטראמפ בהאנוי, בשבוע שעבר(צילום: AFP)

תמונות הלווין של שיגור הטילים  (צילום: CSIS/Beyond Parallel/DigitalGlobe)
אתר השיגור "סוהאאה", כפי שצולם בתחילת השבוע(צילום: CSIS/Beyond Parallel/DigitalGlobe)

 

 

ברשת BBC דווח כי חוקרי מודיעין מעריכים כי צפון קוריאה מתכוננת דווקא לשיגור לוויין ולא טיל. עם זאת, גורמים אמריקניים הבהירו כי גם שיגור של לוויין יעמוד בסתירה להתחייבויות של קים ג'ונג און כלפי טראמפ. כתבת BBC בסיאול, לאורה ביקר, מעריכה כי צפון קוריאה מנסה לבחון את ארה"ב בעקבות פיצוץ השיחות בהאנוי, ומקווה כי הדבר יגרום לטראמפ להציע איזושהי עסקת ביניים במטרה למנוע את השיגור.

 

ביום רביעי אמר היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ון בולטון, כי הממשל האמריקני יבחן את הגברת הסנקציות על צפון קוריאה אם זו לא תזנח את תוכנית הגרעין שלה. בריאיון לרשת "פוקס ניוז" אמר בולטון כי בעקבות הפסגה שהתפוצצה, וושינגטון תבדוק אם פיונגיאנג "מחויבת לוותר על תוכנית הגרעין שלה וכל מה שקשור בה".

 

לדבריו, "אם הם לא מוכנים לעשות זאת, אז אני חושב שהנשיא טראמפ היה מאוד ברור, הם לא הולכים לקבל הקלה בסנקציות הכלכליות החריפות שהוטלו עליהם, ואנו נבחן את החרפת הסנקציות הללו".

 

ועידת הפסגה של טראמפ וקים בווייטנאם נגמרה מוקדם מהצפוי. הצדדים לא הגיעו להסכמה על הקלה בסנקציות לצפון קוריאה בתמורה לזניחת תוכנית הגרעין שלה. הוועידה אף קוצרה במפתיע, והטקס שבו היו אמורים שני הצדדים לחתום על הסכמים משותפים בוטל.

 

דוברת הבית הלבן שרה סנדרס הודיעה כי שני הצדדים לא הצליחו להגיע להסכם בפסגה, ובמסיבת עיתונאים הסביר טראמפ כי צפון קוריאה דרשה ממנו בשיחות להסיר לגמרי את הסנקציות האמריקניות עליה – והוא סירב. טראמפ והבית הלבן טענו כי למרות זאת השיחות היו מועילות, וכי נציגי הצדדים ישובו וייפגשו בעתיד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR
אתר ייצור הטילים
צילום: DigitalGlobe, Inc. Graphic: Koko Nakajima/NPR
מומלצים