שתף קטע נבחר

ויתר על חופשת השחרור: איזנקוט יוכל להתמודד בבחירות הבאות

הרמטכ"ל לשעבר משנה סטטוס - ומבטל את הצינון: ל"ידיעות אחרונות" נודע כי איזנקוט קיצר את חופשת השחרור משנה לחודש, וכבר באפריל יהפוך לאזרח. המשמעות: תקופת הצינון שלו תסתיים והוא יוכל להתמודד בכל מקרה במערכת בחירות שאחרי הנוכחית

 

 

הרמטכ"ל לשעבר גדי איזנקוט הגיש בקשה לקצר את חופשת השחרור שלו משנה לחודש בלבד וכבר החל מחודש אפריל יוגדר כאזרח. כך נודע ל"ידיעות אחרונות".

 

לדבר החלטתו של איזנקוט שותפים מספר מצומצם ביותר של קצינים בצבא, והתהליך מתנהל במחלקת הפרישה של אגף כוח אדם. משמעות ההחלטה היא שאיזנקוט יוכל להקדים את כניסתו לפוליטיקה, ולהתמודד במערכת הבחירות הבאה שאחרי הנוכחית - גם אם תתקיים תוך חצי שנה בלבד.

 

חוק תקופת צינון למשרתים בכוחות הביטחון, שתוקן ב-2007, קובע כי קצינים בדרגת אלוף ומעלה יורשו להתמודד לכנסת רק אם עברו שלוש שנים בין יום שחרורם ליום הבחירות - אך אם מתקיימות בחירות נוספות בטווח של שלוש שנים מיום השחרור, הם יהיו רשאים להתמודד. איזנקוט פורש תשעה ימים לפני הבחירות הקרובות, ולפי החוק הוא יוכל להתמודד בכל מקרה בבחירות שלאחר מכן.

גדי איזנקוט הרמטכ
איזנקוט. עובר לוושינגטון(צילום: מוטי קמחי)

לדברי גורמים המעורים בנושא, איזנקוט מתכנן להצטרף כעמית מחקר בוושינגטון במכון לחקר המזרח התיכון, ולהעתיק לשם את מגוריו עם רעייתו חנה למשך חצי שנה. במכון למדו הרמטכ"ל לשעבר משה יעלון והאלופים סמי תורג’מן ויאיר גולן.

 

גורמים בכירים בצה”ל אמרו כי איזנקוט מעוניין להתבטא באופן חופשי וללא מגבלות בעת היותו במכון מחקר, ובנוסף לשמש דוגמה לקצינים נוספים לוותר על חופשת הפרישה. ההערכות בצבא הן כי כתוצאה מהפרישה המוקדמת יפסיד איזנקוט סכום שנע בין 200 ל-300 אלף שקל. אם איזנקוט אכן מתכנן להקדים את כניסתו לפוליטיקה, הוא יצטרף לרשימה ארוכה ומכובדת של בכירים בצבא שמתמודדים בכנסת הנוכחית: הרמטכ"לים לשעבר בני גנץ, משה יעלון וגבי אשכנזי במפלגת כחול לבן, והאלופים אורנה ברביבאי, אלעזר שטרן, יואב גלנט וטל רוסו.

 

באחרונה עלתה דרישה לפסול את מועמדותו של רוסו למפלגת העבודה משום שלא עמד בתקופת הצינון במהלך שירות מילואים בתנאי קבע. בשבוע שעבר פירסם היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את חוות דעתו וקבע כי רוסו יוכל להתמודד למרות שעדיין לא תמה תקופת הצינון מאז ששירת במילואים בתנאי קבע במטכ"ל. "שירות מילואים בתנאי קבע, כשמו כן הוא – שירות מילואים בהתנדבות. אין מדובר בשירות המבוסס על התחייבות לשירות קבע. מבחינה מהותית, בשים לב למכלול מאפייניו ומהותו, מדובר בשירות מילואים לכל דבר ועניין", כתב היועמ"ש.

טל רוסו מפלגת העבודה בבחירות 2019 (צילום: מוטי קמחי)
רוסו. איזנקוט התייצב לימינו(צילום: מוטי קמחי)

איזנקוט התייצב לימינו של טל רוסו וכתב מכתב לוועדת הבחירות בראשות השופט חנן מלצר, שתחליט היום בנושא. "בהתאם לסיכום ביני ובין רוסו, הוא מילא את התפקיד במסגרת שירות מילואים בלבד, במקביל לעיסוקיו האזרחיים", כתב איזנקוט, והדגיש כי "סיכום זה היה ידוע לכל הגורמים הנוגעים בדבר בצה"ל".

 

כאשר איזנקוט נשאל עם סיום תפקידו אם הוא מתכוון להיכנס לפוליטיקה ענה "יש חוק נהדר שנקרא חוק הצינון - נצטנן ונחשוב". בהמשך לכך, כשנשאל היכן הוא רואה את עצמו בעוד שנה מהיום, השיב: "אבין לאן אני רוצה ללכת, בחיפוש אחר הדבר המשמעותי הבא לעשות. אני אחפש את מה שיגרום לי לקום עם ברק בעיניים, כמו שעברו עליי 40 שנות השירות שלי, בדגש על ארבע השנים האחרונות".

 

מדובר צה"ל נמסר: "על פי בקשתו, יפרוש הרמטכ"ל ה-21, רב־אלוף במילואים גדי איזנקוט, מצה"ל ב־31/3/19, ויוותר בכך על המשך חופשת השחרור שלו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג
הרמטכ"ל לשעבר איזנקוט
צילום: אוהד צויגנברג
מומלצים