שתף קטע נבחר

צבא המאבטחים של פייסבוק

למרות חשש למכוניות תופת בחניון או איומים על חיי צוקרברג - 6,000 המאבטחים בפייסבוק לרוב עסוקים דווקא בבעיות כמו גניבות, הטרדות וסכסוכי עובדים

מעבר לבעיות אבטחת המידע והשמירה על הפרטיות שפייסבוק מתמודדת עימן, מתברר שהחברה מחזיקה צבא מאבטחים המונה 6,000 איש, שמתמודד עם בעיות אבטחה חמורות מסוג אחר — חשש למכוניות תופת, גניבות, הטרדות, ריגול מסחרי, ואף תגרות ומהומות הנובעות מעימותים בין עובדיה.

 

פייסבוק (צילום: Shutterstock)
10 מיליון דולר בשנה. מארק צוקרברג(צילום: Shutterstock)

 

המגזין "ביזנס אינסיידר" דיווח בסוף השבוע שהחברה, שמונה כ-80 אלף עובדים ועובדי קבלן, נזקקת לכוח האבטחה הגדול לא רק כהגנה מפני איומים מבחוץ אלא בעיקר לצרכים פנימיים. בין השאר הוא מצטט שמועה בפייסבוק, כי מתחת לחדר הישיבות של היו"ר והמנכ"ל מארק צוקרברג נבנה מעבר סודי מהיר למקרי חירום, המוביל ישירות למגרש החניה. לפי האתר, ההגנה על צוקרברג עולה לחברה 10 מיליון דולר בשנה. על צוות ההנהלה בלבד מופקד כוח של 70 איש, שבראשם עומד סוכן השירות החשאי לשעבר ג'יל ליבס ג'ונס.

 

מאבטחים בהסוואה

מקורות בפייסבוק מספרים כי בשל נוהלי האבטחה הקפדניים שהתפתחו בשנים האחרונות סביבו, שגרת החיים של צוקרברג מזכירה כיום יותר ראש מדינה מאשר מנכ"ל חברת הייטק: אנשי ביטחון חמושים שומרים על בתיו באזור המפרץ, שלפחות אחד מהם כולל חדר חירום מאובזר, וכשהוא יוצא לבילוי בבר צוות מאבטחים נשלח לפניו לוודא שהשטח בטוח. דואר ומתנות הנשלחים לביתו עוברים קודם בדיקה יסודית.

 

אפליקציית פייסבוק (צילום: shutterstock)
בוהים במסך. המאבטחים של צוקרברג(צילום: shutterstock)

 

במהלך פגישות עבודה במטה במנלו פארק מאבטחיו של צוקרברג יושבים בחזית החדר — בבגדים אזרחיים רגילים, כמובן, כדי שלא למשוך תשומת לב. חדר הישיבות הגדול הסמוך לשולחן העבודה שלו בנוי זכוכית חסינת קליעים וכולל כפתור לאזעקת חירום. מתחם העבודה בנוי מעל מגרש החניה של העובדים, אבל בגלל החשש למכונית תופת אי-אפשר לחנות ישירות מתחת לשולחנו של המנכ"ל.

 

עמדת העבודה של צוקרברג נמצאת בחלל הפתוח של המטה, אבל מאבטחים מוסווים יושבים לצידה בזמן העבודה. "הם בוהים במסכים ומעמידים פנים שהם מהנדסי תוכנה, אבל כולם יודעים שהם מאבטחים", אמר אחד העובדים ל"ביזנס אינסיידר". ויש סיבה לבהלה: צוקרברג מקבל מספר עצום של איומי רצח, וצוות מיוחד בחברה עוקב בקפדנות אחר עמודי הפייסבוק והאפליקציות החברתיות האחרות שלו ושל מנהלת התפעול של החברה, שריל סנדברג.

 

מי גנב לעובדים אוזניות?

בין המשימות הנוספות שצוות הביטחון נאלץ להתמודד איתן: כשאוזניות של עובדים רבים נעלמו שוב ושוב, אנשי האבטחה התקינו מצלמות ניידות סמויות מעל שולחנות העבודה. העובד הגנב, שניסה למכור את האוזניות ברשת, נתפס.

 

מארק צוקרברג (צילום: shutterstock)
פרשת האוזניות הנעלמות(צילום: shutterstock)

 

התקנת המצלמות הייתה צעד חריג, בשל מסורת הפתיחות והשקיפות של עמק הסיליקון. הפתיחות הזו עלתה לפייסבוק במחיר כבד כשנגנב מאחד מחדרי הישיבות במתחם אב־טיפוס סודי ביותר של קסדת המציאות הווירטואלית "אוקולוס" (חברה שנרכשה על ידי פייסבוק). בהיעדר צילומים, התכנון הסופר-פתוח של אולמות העבודה הכניס למעגל החשודים מאות אנשים, בלי יכולת לנהל חקירה ממשית. המכשיר שנגנב, אגב, לא נמצא, ואב-הטיפוס מעולם לא שוחזר.

 

לפי עדויות אחרות, עוד משימה לצוות הביטחון היא תפיסת עובדים שמקיימים יחסי מין במשרד — דבר הנאסר בתקנות. ברוב המקרים בני הזוג מוזהרים ומקבלים התראה, אך לא מפוטרים. עבירה אחרת שזוכה לטיפול היא הגנבת מבקרים בלתי מורשים למטה החברה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים