שתף קטע נבחר

הוקשחו הקריטריונים באתלטיקה לטוקיו 2020

כשנה וחצי לפני פתיחת המשחקים האולימפיים, פורסמו הקריטריונים לאתלטים, כשהפעם ניתן להשיג את הכרטיס בשתי דרכים: עמידה בקריטריון או דרך דירוג עולמי מיוחד. נכון להיום: המרתוניסט מארו טפרי היחיד שעמד בתוצאת הסף

500 יום בדיוק לקראת המשחקים האולימפיים בטוקיו 2020, איגוד האתלטיקה העולמי (IAAF) פירסם היום (שני) את תהליך הקריטריונים להשתתפות האתלטים באולימפיאדה הקרובה.

 

בניגוד למקובל עד היום, לראשונה ניתן להשיג את הכרטיס בשתי דרכים: הראשונה, דרך זמן קריטריון, כפי שהיה מקובל גם בריו 2016, והדרך השנייה היא דירוג עולמי מיוחד שיצברו האתלטים בתחרויות השונות, בדומה לג'ודו.

 

מארו טפרי (צילום: טיבור יגר)
מארו טפרי(צילום: טיבור יגר)

 

על פי הקריטריון ומאחר שבמרתון התוצאות נספרות החל מתחילת 2019, שיאן ישראל מארו טפרי שרשם 2:10.11 שעות במרתון סבילה בחודש שעבר הוא האתלט היחיד שעומד נכון להיום בקריטריון הבינלאומי.

 

הקריטריון הבינלאומי שנקבע היום מדבר על זמן של 2:11:30 שעות, מה שמכניס אותו לאולימפיאדה, כשרק לשם השוואה במשחקים הקודמים זמן הקריטריון במרתון לגברים עמד על 2:19:00 שעות.

 

לונה צ'מטאי מרתון פירנצה (צילום: Asics Firenze Marathon Organization)
אפשר להשיג את הקריטריון בשתי דרכים. צ'מטאי(צילום: Asics Firenze Marathon Organization)

צריך לזכור שעדיין יש את נושא הקריטריון הישראלי שכבר פורסם, אך כיוון שהיום הוא כבר לא רלוונטי, ייפגשו ראשי איגוד האתלטיקה עם אנשי הוועד האולימפי בימים הקרובים כדי להחליט מה יהיה גורל האתלטים הישראלים לפי הקריטריון הבינלאומי שהוחמר.

 

אם עוברים על הזמנים שפורסמו בכל מקצוע, רק חמישה אתלטים ישראלים נוספים מחזיקים בתוצאה טובה יותר מהקריטריון, לונה צ'מטאי במרתון, חנה מיננקו בקפיצה משולשת, מרגריטה דורוז'ון בכידון, אדווה כהן ב-3,000 מ' מכשולים ודונלד סנפורד ב-400 מטר – והחמישה ינסו לשחזר את התוצאות שלהם עד לסגירת הקריטריון.

 

חנה מיננקו במוקדמות בברלין (צילום: getty images)
אחת הבודדות שכן מחזיקה בתוצאה ששווה קריטריון אולימפי. מיננקו(צילום: getty images)

 

בנוסף לטפרי, רק עוד ארבעה ספורטאים ישראלים הצליחו להשיג עד כה את הקריטריון האולימפי וכולם בענף השייט, כאשר ישראל מחזיקה בכרטיסים בדגם הניל פרייד לגברים ונשים ומפרשיות 470 לנשים.

 

הדרך השנייה והחדשה להשיג את הקריטריון באתלטיקה היא כאמור דרך הדירוג העולמי בדירוג מיוחד שייתן ניקוד לאתלט על פי רמת התחרות, התוצאה והמיקום שלו, כשבנוסף נקבעה מכסה של ספורטאים בכל מקצוע ומקצוע.

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טיבור יגר
מארו טפרי
צילום: טיבור יגר
מומלצים