שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    בשר טחון עם טוויסט תאילנדי

    כל אחד יכול: מחפשים מתכון פשוט וקל אבל עם טעם קצת שונה? רותי קינן מציעה לכם להכין תבשיל מבשר טחון בהשראה תאילנדית. ויש גם מתכון לאורז עם טוויסט

    סגורסגור

    שליחה לחבר

     הקלידו את הקוד המוצג
    תמונה חדשה

    שלח
    הסרטון נשלח לחברך

    סגורסגור

    הטמעת הסרטון באתר שלך

     קוד להטמעה:

     

    מאכלים טחונים עומדים אצלי בראש רשימת ההעדפות, כמתאימים לכל הזדמנות – חגיגית ויומיומית. ויש לכך המון סיבות טובות - הם חוצים גבולות של גיל ובעצם, עונים לכל טעם. ההשראה למאכלים הללו מגיעה ממטבחיהם של ארצות ועמים שונים – החל מהראגו (או רוטב בולונז) האיטלקי, דרך הפיקדיו הדרום אמריקאי וכלה במנסף המקומי.

     

    הפעם, בחרתי להעניק לבשר הטחון שלי טעמים אסייתיים, בהשראת המטבח התאילנדי ומאכליו הפוטוגניים ששוטפים בשנים האחרונות את המסעדות ומדורי הבישול. כרגיל במאכלים מסוג זה, ההכנה פשוטה וקצרה, והתוצאה סופגת מחמאות ונספגת היטב גם באורז (עם פטנט שמצאתי במהלך שיטוטי ברשת, ראו בהמשך).

    תבשיל עם בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

    מאחר שמתכוני המטבח התאי חריפים להחריד, לפחות לבני המשפחה שלי ובפרט לילדים, החלפתי את הפלפלים החריפים בפלפל אדום רגיל. התאמות נוספו גם לרוטב (במקור הוא כלל רוטב דגים, שאצלנו פחות מחבבים את הניחוח שלו) ובסוג הבשר. בקיצור – הגרסה הזאת קרובה יותר למה שהייתם מצפים לקבל, כנראה, מחוץ למדינת החופים המושלמים, אבל לא פחות פוטוגנית. 

    תבשיל עם בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     

    בשר טחון בפלפל אדום ובזיליקום

    חובבי החריף יכולים להוסיף עוד פלפלים חריפים, לפי הטעם והעמידות. אם אתם רגישים לחריף – אפשר לוותר אפילו על הפלפל החריף האחד שבמתכון.

     

    המצרכים (ל-4 מנות):

    1/2 ק"ג בשר בקר טחון

    2 כפות שמן

    3 שיני שום כתושות

    1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות

    1 פלפל אדום חריף, חתוך לרצועות דקות

    צרור בזיליקום

    2 כפות בוטנים קלויים או מטוגנים, קצוצים גס

     

    לרוטב - 

    4 כפות רוטב סויה

    2 כפות מירין

    1 כפית סוכר

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הרוטב - מערבבים את כל החומרים ושומרים בצד.
    2. מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים חצי דקה. מוסיפים את רצועות הפלפל וממשיכים לטגן, תוך כדי בחישה תכופה, עד שמתרכך, כ-3 דקות.
    3. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך כדי פירור ובחישה עד שמשחים היטב. מוסיפים את הרוטב, וממשיכים לבשל על להבה גבוהה עוד דקה.
      תבשיל עם בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
    4. קורעים את עלי הבזיליקום, ומוסיפים לתבשיל. מסירים מיד מהאש ומערבבים.
      תבשיל עם בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)
       
    5. הגשה - מניחים על מצע של אורז, זורים את הבוטנים מלמעלה ומגישים.
      תבשיל עם בשר טחון (צילום: ירון ברנר)
      (צילום: ירון ברנר)

     

    אורז עם טוויסט

    הפטנט כאן הוא להחליף חלק מהנוזלים בחלב או בנוזל קוקוס. יוצא מדהים!

     

    המצרכים:

    1/2 1 כוסות אורז (רצוי יסמין)

    1 קופסה (400 מ"ל) חלב קוקוס

    3/4 כוס מים

    1 כפית מלח

     

    אופן ההכנה:

    1. מכניסים לסיר את האורז, חלב הקוקוס המים והמלח. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה תכופה.
    2. מכסים את הסיר, מעבירים ללהבה נמוכה ביותר ומבשלים 20 דקות.
    3. משאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות, לפני ההגשה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים