שתף קטע נבחר

דגל סוריה מול הכנסת: רץ סורי נרשם למרתון ירושלים

38 אלף רצים אמורים להשתתף באירועי המרתון ביום שישי הקרוב, ועל פי ההרשמה אחד מהם נולד בדמשק - חסן שישקלי, שמייצג את סוריה והתגורר בשנים האחרונות באיחוד האמירויות ובהולנד. ראש העיר: "הספורט - גשר לחיבור בין עמים ותרבויות"

דגל סוריה מול הכנסת (צילום: א. וידל)
דגל סוריה מול הכנסת(צילום: א. וידל)

בימים האחרונים, ולהפתעת העוברים והשבים, הוצב דגל סוריה ממש מול משכן הכנסת. אך אין מדובר בפעולת טרור או מחאה כלשהי, אלא בחלק מההיערכות למרתון ירושלים שיתקיים ביום שישי הקרוב בבירה. למעשה, הדגל נתלה כמחווה לרץ סורי בשם חסן שישקלי, שנרשם למרתון. למרות שטרם הגיע לאסוף את ערכת המרתון שהוכנה עבורו, מארגני התחרות מקווים לראות אותו על קו הזינוק. בכל מקרה, טרם ברור אם אכן שישקלי מתכוון להגיע לארץ - ואם הוא ירוץ ברחובות ירושלים.

 

שישקלי נולד בדמשק, והוא מתחרה זה כמה שנים בתחרויות ריצה ברחבי העולם. בשנים האחרונות הוא התגורר ברוטרדם שבהולנד ובאיחוד האמירויות. בעבר, החליט לעבור מריצות קצרות של 5-10 קילומטרים לריצות ארוכות יותר. הוא בחר לצרף אליו שניים מחבריו המתגוררים באיחוד האמירויות ובנה תוכנית אימונים מותאמת למרתון דובאי שהתקיים ב-2017, במסגרת קבוצת הריצה "רצי המדבר" שבדרך כלל מתאמנת לקראת ריצות קצרות. בעקבות זאת הוא קבע תוצאה של 3:06:58 במרתון.

 רץ סורי במרתון ירושלים ()
הרץ הסורי חסן שישקלי

דגל סוריה מול הכנסת (צילום: א. וידל)
הדגל הסורי מתנוסס ברחובות ירושלים(צילום: א. וידל)

בעבר, השתתף שישקלי בכמה תחרויות נוספות בארצות הברית ובאיחוד האמירויות. באחת מהן, קבע את שיאו האישי בריצת חצי מרתון, כשסיים את הריצה בזמן של 01:27:40. שיאו האישי בריצת עשרה קילומטרים עומד על 40 דקות ו-39 שניות, והוא אף התחרה בתחרות טיפוס מדרגות באחד ממגדלי הנסיכות, שבה טיפס 62 קומות בזמן של 11 דקות ו-25 שניות.

 

למרתון ירושלים, שיתקיים ביום שישי הקרוב בפעם התשיעית, נרשמו כ-38 אלף רצים מכ-80 מדינות. עיריית ירושלים תלתה כמחווה עבור כל רץ דגל לאורך תוואי המסלול. לטענתה, הצבת הדגל הסורי בשדרות רופין, מול הכנסת, הייתה מקרית לחלוטין.

 

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, מסר: "ביממה האחרונה נתלו ברחבי ירושלים 80 דגלים של 80 המדינות שמהן מגיעים הרצים והרצות במרתון ירושלים. בבירת ישראל המאוחדת מכבדים את כולם ומאמינים שבספורט לא מערבים פוליטיקה. ההפך הוא הנכון. ספורט הוא גשר לחיבור וגישור בין עמים ותרבויות שונים. בספורט כולם שווים, וכולם יכולים לבחון את קצה גבול היכולת הספורטיבית שלהם כדי לנפץ שיאים ולכבוש פסגות".

 


 

 

אורן אהרוני השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: א. וידל
דגל סוריה מול הכנסת
צילום: א. וידל
מומלצים