שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אוזני המן במילויים נוסטלגיים
    גם המן הרשע לא היה עומד בפיתוי: מתכונים לאוזני המן במילוי עוגיות ובמילוי וופל

     

     

    אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'

    המצרכים: 

    לבצק -

    6 כוסות קמח תופח  

    200 גר' מרגרינה

    1 כוס שמן קנולה

    1 כוס מים

    1 כפית תמצית וניל

    2 כפות סוכר

     

    לגנאש - 

    200 גר' שוקולד מריר איכותי, קצוץ

    200 מ"ל שמנת מתוקה

     

    לכדורי קראנץ' -

    150 גר' וופלים בטעם שוקולד

    200 גר' קרם נוגט

    200 גר' שוקולד מריר מומס

    2 כפות אגוזי לוז גרוסים

    מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
    (צילום: איתן וכסמן)
     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק לתערובת אחידה וחלקה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)

      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן(צילום: איתן וכסמן)
    2. מכינים את הגנאש - ממיסים את המרכיבים בסיר עד לקבלת מרקם חלק, ומקררים מעט. כשהתערובת מתקררת, מעבירים חצי מהכמות לשק זילוף עם חור קטן.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
    3. ממלאים ואופים - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
    4. מכינים את כדורי הקראנץ' - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את הוופלים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)

      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
    5. בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, ומעבירים לקירור לשעה וחצי. מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה, ומקפיאים שוב.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן(צילום: איתן וכסמן)
    6. הגשה - מעל כל אוזן המן מזלפים מעט מהגנאש (שמשמש כאן כ"דבק"), ומעליו מדביקים את כדורי הקראנץ'.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
       

    אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז

    המצרכים: 

    לבצק -

    6 כוסות קמח תופח

    200 גר' מרגרינה

    1 כוס שמן קנולה

    1 כוס מים

    1 כפית תמצית וניל

    2 כפות סוכר

     

    למילוי - 

    1/2 חבילת עוגיות חמאה

    1 כף גרידת תפוז

    100 גר' חמאה

    מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
    מתכונים לאוזני המן(צילום: איתן וכסמן)

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את המילוי - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את העוגיות עד לקבלת מרקם פירורי דק מאוד.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
    2. בסיר קטן, מבשלים את כל חומרי המילוי תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה, וממלאים בשקית זילוף.
    3. מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 
    4. ממלאים ואופים - על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול את המילוי, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש. 
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
       
    5. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן (צילום: איתן וכסמן)
      מתכונים לאוזני המן(צילום: איתן וכסמן)

     

    המתכונים באדיבות השפית מורן פינטו ובשיתוף מפעל הוופלים והעוגיות "מן"

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: איתן וכסמן
    אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'
    צילום: איתן וכסמן
    מומלצים