שתף קטע נבחר

אוזני המן במילויים נוסטלגיים

גם המן הרשע לא היה עומד בפיתוי: מתכונים לאוזני המן במילוי עוגיות ובמילוי וופל

 

אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'

המצרכים: 

לבצק -

6 כוסות קמח תופח  

200 גר' מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

 

לגנאש - 

200 גר' שוקולד מריר איכותי, קצוץ

200 מ"ל שמנת מתוקה

 

לכדורי קראנץ' -

150 גר' וופלים בטעם שוקולד

200 גר' קרם נוגט

200 גר' שוקולד מריר מומס

2 כפות אגוזי לוז גרוסים

צילום: איתן וכסמן
(צילום: איתן וכסמן)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק לתערובת אחידה וחלקה. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

  2. מכינים את הגנאש - ממיסים את המרכיבים בסיר עד לקבלת מרקם חלק, ומקררים מעט. כשהתערובת מתקררת, מעבירים חצי מהכמות לשק זילוף עם חור קטן.

  3. ממלאים ואופים - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ, וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול שוקולד, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.


  4. מכינים את כדורי הקראנץ' - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את הוופלים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

  5. בקערה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, ומעבירים לקירור לשעה וחצי. מגלגלים מהבלילה כדורים בגודל שווה, ומקפיאים שוב.
  6. הגשה - מעל כל אוזן המן מזלפים מעט מהגנאש (שמשמש כאן כ"דבק"), ומעליו מדביקים את כדורי הקראנץ'.
     

אוזני המן במילוי עוגיות חמאה ותפוז

המצרכים: 

לבצק -

6 כוסות קמח תופח

200 גר' מרגרינה

1 כוס שמן קנולה

1 כוס מים

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר

 

למילוי - 

1/2 חבילת עוגיות חמאה

1 כף גרידת תפוז

100 גר' חמאה

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המילוי - במיקסר או במעבד מזון, טוחנים את העוגיות עד לקבלת מרקם פירורי דק מאוד.

  2. בסיר קטן, מבשלים את כל חומרי המילוי תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה, וממלאים בשקית זילוף.
  3. מכינים את הבצק - במעבד מזון או במיקסר, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. 
  4. ממלאים ואופים - על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ וקורצים עיגולים בקורצן בגודל שווה. מזלפים במרכז כל עיגול את המילוי, ומהדקים את הקצוות לצורת משולש. 
     
  5. מסדרים את אוזני ההמן בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-20 דקות או עד להזהבה עדינה.

 

המתכונים באדיבות השפית מורן פינטו ובשיתוף מפעל הוופלים והעוגיות "מן"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'
אוזני המן במילוי גנאש וכדורי קראנץ'
צילום: איתן וכסמן
מומלצים