שתף קטע נבחר

המשטרה: "ראש רשת הטלגראס משתף איתנו פעולה"

יומיים לאחר המעבר לשלב הגלוי של חשיפת החשד להפצת סמים בטלגרם, הוטח בחשודים כי ראש הרשת עמוס דב סילבר, שנעצר באוקראינה, משתף פעולה עם החוקרים. כך נודע ל-ynet. "לא צריכים את העזרה שלך", נאמר לנחקרים. במקביל נחשפו שמות קוד של חברי ארגון הפשע שעומד מאחורי הסחר בסמים

 

מייסד טלגראס עמוס דב סילבר סמים ()
עמוס דב סילבר

התפתחות בחשיפת החשד להפצת סמים של ארגון פשע דרך אפליקציית טלגרם: חוקרי המשטרה שאמונים על תיק פרשת הסחר בסמים באפיליקציית "טלגראס", החלו להטיח בחשודים את הראיות שבידיהם. "אנחנו לא צריכים את העזרה שלך, ראש הרשת משתף איתנו פעולה, אנחנו יודעים הכול", אמרו החוקרים לכמה מ-42 החשודים שנעצרו ביום שלישי על ידי אנשי יחידת להב 433 והיחידה המרכזית של מחוז צפון.

 

החשוד בעמידה בראש הרשת, עמוס דב סילבר, נעצר במקביל באוקראינה. שעות ספורות לפני ששוטרים מקומיים פשטו על חדר המלון שלו בקייב, אמר סילבר בריאיון ל"ידיעות אחרונות": "המשטרה לא יכולה לעשות לנו כלום, ייקח לה שנים להפיל את הדבר הזה. אם את חושבת שהמשטרה יכולה לחסל לי את הטלגראס, את טועה".

 

חוקרי המשטרה הצליחו להשיג את שמות הקוד של חברי הארגון, את חשבונות הבנק ואת אופן חלוקת הכספים בין חברי הארגון. בדיון שנערך ביום שלישי בערב בבקשת המשטרה להאריך את מעצרו של אחד החשודים אמר שופט בבית משפט השלום בראשון לציון כי "מדובר בחקירה חובקת עולם, אשר גילתה את קיומו של ארגון פשיעה היררכי, ממודר, שהפעיל גורמים רבים בתפקידי ניהול שונים".

 

 

עם מעבר החקירה הסמויה לשלב הגלוי, אמרו במשטרה כי "42 בני אדם נעצרו בחשד למעורבות בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר והספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, קשירת קשר לפשע במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס וכן עבירות נוספות".

 

עוד אמרו אז במשטרה כי "מרבית החשודים משתייכים לדרג הבכיר ביותר בארגון בהם ראש הארגון, שלושת סגניו ובעלי תפקידים בדרגת מנהלים. מדובר בפרשה בינלאומית שעניינה הפעלת ארגון פשיעה ברשת בעל תשתיות בארץ וברחבי העולם המנהל רשת לסחר בסמים מסוכנים".

 

במשטרה זיהו כי חברי הרשת "התלבשו" על האפליקציה החוקית טלגרם, ובנו תשתית שאפשרה להם לבצע חיבור בין מגדלי ויצרני הסמים לבין הצרכנים. לצורך כך הם השתמשו באנשי תוכנה ומהנדסים שהקימו "טלגראס" תוך מתן קודים והצפנות של חיבורים.

 

הפלטפורמה הייתה אוטומטית ופעלה על ידי מערך הטכנולוגיה של הארגון ואישרה למעשה משתמש שזוהה ונכנס אליה להגיע ישירות לסוחרים. המערכת גם אפשרה לאותו משתמש להציע מכירה או גידול של סמים. בדרך זאת נעשו לפי החשד עסקאות במאות מיליוני שקלים, תוך שחברי הרשת מסווים את עצמם ולא נחשפים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים