שתף קטע נבחר

גורמים מדיניים: אתיופיה מקשה על זיהוי הנספים בהתרסקות המטוס

הגורמים אמרו כי "הפניות לשלטונות האתיופיים אינן מביאות את התוצאות המיוחלות. את האחריות למצב שבו לא מתאפשרת מלאכת זיהוי הגופות בשלב זה אין לתלות בגורמים ישראלים - אלא בהחלטות של השלטונות המקומיים". באסון נהרגו שני ישראלים

גורמים מדיניים בישראל התייחסו הערב (ה') לאסון התרסקות המטוס באתיופיה שבו נהרגו גם הישראלים אברהם מצליח ושמעון ראם - והפנו אצבע מאשימה כלפי השלטונות באדיס אבבה, שלדבריהם מקשים על מלאכת הזיהוי: "לדאבוננו, הפניות לשלטונות האתיופיים - לרבות שיחת ראש הממשלה עם ראש ממשלת אתיופיה ופניות של מדינות רבות אחרות בדרגים בכירים ביותר - אינן מביאות בינתיים את התוצאות המיוחלות".


שאברהם מצליח שמעון ראם הרוגים התרסקות מטוס אתיופיאן איירליינס אתיופיה ()
ההרוגים הישראלים

התרסקות מטוס Ethiopian Airlines (צילום: EPA)
שברי המטוס(צילום: EPA)

אתיופיה התרסקות מטוס אתיופיין איירליינס  (צילום: AP)
(צילום: AP)

עוד הוסיפו הגורמים, כי "אנו קשובים לכאב המשפחות, אך את האחריות למצב שבו לא מתאפשרת מלאכת זיהוי הגופות בשלב זה אין לתלות בגורמים ישראלים - אלא בהחלטות של השלטונות המקומיים. הם אלה שמקבלים את ההחלטות. נמשיך לפעול בכול כוחותינו כדי להביא לזיהוי הנספים בהקדם".

 

ביום שלישי האחרון סיפר אילן מצליח, אחיו של אברהם שנהרג בהתרסקות המטוס, כי הוא נמצא בזירת ההתרסקות יחד עם בן משפחה של שמעון ראם ז"ל, ההרוג הנוסף. לדבריו, השלטונות לא נותנים להם להגיע להאנגר שבו נמצאות הגופות על מנת לזהות את הגופות.

 

 

"אני נמצא באתר ההתרסקות סמוך לאדיס אבבה", אמר מצליח. "סביבנו צוותי עיתונות מכל העולם. אנחנו פה יחד עם צוות זק"א שהגיע מישראל ומדרום אפריקה.

אנחנו כמעט יומיים באתיופיה, ולצערנו הרב, נמנע מאיתנו לבצע זיהוי בתוך האנגר שבו נמצאים חלקי הגופות, למרות שנמסר לנו באופן רשמי שכל חלקי הגופות הגיעו לאנגר בנמל התעופה באדיס אבבה".

 

הוא הוסיף: "אנחנו נמצאים פה בשטח כבר שעה-שעתיים, וחוץ מלראות את הדברים במבט על, לא נותנים לנו יותר מדי לעשות. אנחנו עדיין רואים שיש פה איסוף של חלקי גופות, ואפשר לראות את השקים הלבנים שנמצאים פה מסביבנו. חסרה פה מעורבות ישראלית ברמה הכי בכירה, כי אנחנו רואים פה דרך פתוחה, יחסית, לשגרירות הבריטית ולשאר המדינות שהגיעו פה לאתר.

 

"הצ'יף של האזור הזה, שבעצם אחראי על המתחם, משוחח איתם ומקשיב להם", המשיך, "ואנחנו בכוחות עצמנו, משה ביטון ואני, בעצם שני אחים של ההרוגים באסון, ונמנעים מלהתקדם בתוך תהליך המיפוי והסריקה. חסרה פה יד ישראלית מכוונת מלמעלה".

מטוס בואינג Boeing 737 Max  (צילום: EPA)
מטוס בואינג Boeing 737 Max (צילום: EPA)

אמש (ד') הודיע נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי ארה"ב מצטרפת לרשימה הארוכה של מדינות שמקרקעות את מטוסי הבואינג 737 החדישים MAX-8 ו-MAX-9. טראמפ הודיע כי כל חברות התעופה והטייסים קיבלו הודעה על כך. דקות אחרי הודעתו, פרסמה חברת בואינג עצמה הודעה שבה הביעה תמיכה בקרקוע כל צי מטוסי ה-MAX העולמי מתוך מִשנה זהירות – אך שבה והדגישה שיש לה "אמון מלא" בהם.

 

שלשום הודיעו בריטניה, גרמניה, צרפת ואיטליה כי החליטו לאסור על מטוסים מהדגם החדש של בואינג לטוס במרחב האווירי שלהן. ברשות התעופה האזרחית של בריטניה אמרו כי ההחלטה לאסור על טיסות של בואינג MAX 737 היא "אמצעי זהירות", ומשרד התחבורה הגרמני אמר שבטיחות הנוסעים נמצאת בראש סדר העדיפויות. מדינות נוספות שהחליטו על הצעד הן הולנד, בלגיה, אוסטריה, אירלנד, סין, אוסטרליה, מלזיה, עומאן וסינגפור.

 

המטוס שהתרסק המריא ביום ראשון האחרון משדה התעופה באדיס אבבה ב-08:38 שעון מקומי. שש דקות אחר כך אבד הקשר בין הטייס למגדל הפיקוח. הדיווח על ההתרסקות הגיע אחרי כשעתיים, ב-10:48.המטוס התרסק סמוך לעיירה בישופו, 62 ק"מ דרום מזרחית לבירה אדיס אבבה. לפי אתר Flightradar24, העוקב אחרי טיסות, מהירות הטיפוס שלו אחרי ההמראה הייתה לא יציבה.

 

באוקטובר שעבר התרסק מטוס מדגם זהה בים ג'אווה, שהחל לצלול זמן קצר אחרי ההמראה מבירת אינדונזיה, ג'קרטה. 189 בני אדם נספו בהתרסקות ההיא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים