שתף קטע נבחר

כך תכינו מרשמלו וסוכריות על מקל בבית

רוצים לרענן את משלוח המנות המוכר? היכנסו למטבח והכינו ממתקים תוצרת בית

 

ממתקים לפורים (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

מרשמלו

המצרכים ל-500 גר' מרשמלו - 

21 גר' (½ 1 שקיות) ג'לטין

½ כוס מים קרים

½ כוס מים פושרים, בטמפרטורת החדר

2 כוסות סוכר

½ כוס גלוקוזה

קורט מלח

1 כפית תמצית טעם + כמה טיפות צבע מאכל + 1 כף מים רותחים

או

תוספת טעם וצבע – 2 כפות מדידה של מחית פרי מרוכזת (ניתן להשיג בחנויות מתמחות)

תרסיס שמן קנולה

50 גר' קורנפלור

100 גר' אבקת סוכר

ממתקים לפורים (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את המרשמלו - מרפדים תבנית מרובעת בינונית בנייר אפייה משומן היטב. בקערה עם מים מערבבים קלות ג'לטין ומים קרים, ומניחים בצד.
  2. בסיר בעל תחתית כפולה שמים מים פושרים, סוכר, גלוקוזה ומלח ומערבבים קלות עם כף עץ (שימו לב: אם מצטבר סוכר על דפנות הסיר עד הרתיחה, חשוב מאוד להוריד את כל הגרגירים לתוך התערובת בעזרת מברשת בצק רטובה).
  3. מפסיקים לערבב, מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל עד טמפרטורה של 124 מעלות צלזיוס (מודדים בעזרת מדחום סוכר) ומכבים את האש (זכרו: לא לערבב את המסה).
  4. מכניסים את הקערה עם הג'לטין למיקרוגל לכ-30-20 שניות עד להמסה. יוצקים את הסירופ הרותח ואת הג'לטין המומס לקערת המיקסר, מקציפים 2 דקות במהירות נמוכה ועוד 10 דקות במהירות גבוהה (זהירות – הנוזל רותח!).
  5. מנמיכים את מהירות ההקצפה, מוסיפים תמצית טעם וצבע מאכל עם כף מים רותחים או את מחית הפרי המרוכזת (ללא כף מים רותחים), ומקציפים כדקה עד שהם נטמעים בתערובת המוקצפת. מקציפים דקה נוספת במהירות גבוהה. משטחים את קציפת המרשמלו בתבנית שהכנו, ומחליקים בעזרת מרית פלסטיק רטובה. ממתינים 6 שעות לפחות להתייצבות.
  6. מעצבים את המרשמלו - מערבבים את חומרי הציפוי, ומפזרים שליש מהתערובת על גוש המרשמלו. הופכים את המרשמלו על נייר אפייה (אין צורך לשמן), ומפזרים על הצד השני שליש נוסף מתערובת הציפוי.
  7. חותכים את המרשמלו לקוביות בעזרת גלגלת פיצה או מספריים, או קורצים צורות בעזרת חותכני עוגיות משומנים.
  8. מפזרים מעל את יתרת תערובת הציפוי. שומרים את המרשמלו בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

 

מרמלדה

המצרכים (ל-2 ק"ג מרמלדה):

4 כפות פקטין (להשיג בחנויות מתמחות)

1 ק"ג + 4 כפות סוכר

1 ק"ג מחית פרי (רצוי קפואה, ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

1 כוס גלוקוזה

1/4 כוס מיץ לימון, סחוט ומסונן

ממתקים לפורים (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים פקטין עם 4 כפות סוכר בקערה, ומניחים בצד.
  2. בסיר בעל תחתית כפולה, מבשלים מחית פרי עם קילו סוכר וגלוקוזה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של 50-45 מעלות (בודקים עם מדחום סוכר), מוסיפים פנימה את תערובת הפקטין והסוכר תוך כדי ערבוב.
  3. כשהסירופ מגיע לרתיחה, מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עד טמפרטורה של 105 מעלות.
  4. יוצקים את הסירופ הרותח לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ומניחים לייבוש למשך יממה בטמפרטורת החדר.
  5. לאחר יממה הופכים את המרמלדה על נייר אפייה נקי, לייבוש הצד השני, וממתינים יממה נוספת.
  6. קורצים מהמרמלדה ממתקים בצורות שונות בעזרת חותכני עוגיות, או חותכים לריבועים בעזרת גלגלת. אם רוצים, אפשר לפזר מעל סוכר.
  7. שומרים את המרמלדות המוכנות בכלי סגור בטמפרטורת החדר.

 

סוכריות על מקל

המצרכים (לכ-35 סוכריות):

1 כוס מים

4 כוסות סוכר

3/4 כוס גלוקוזה

קורט מלח

1 כפית תמצית טעם של תות, פטל או לימון + כמה טיפות צבע מאכל

או

תוספת טעם וצבע - 1 כף מדידה של מחית פרי מרוכזת (ניתן להשיג בחנויות המתמחות)

תרסיס שמן קנולה

 

ציוד מיוחד -

תבניות ייעודיות לסוכריות קשות על מקל

מקלות פלסטיק/עץ לסוכריות

ממתקים לפורים (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבניות ייעודיות, ומניחים מקלות במקומות המיועדים לכך.
  2. בסיר בעל תחתית כפולה מבשלים מים, סוכר, גלוקוזה ומלח תוך כדי ערבוב קל עם כף עץ (שימו לב: אם מצטבר סוכר על דפנות הסיר עד שלב הרתיחה, חשוב מאוד להוריד את הגרגירים לתוך התערובת בעזרת מברשת בצק רטובה).
  3. מספיקים לערבב, מביאים את התערובת לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל עד שהתערובת מגיעה לטמפרטורה של 154 מעלות צלזיוס (מודדים בעזרת מדחום סוכר). זכרו: לא לערבב גם בשלב הזה.
  4. מורידים את הסיר מהכיריים, מוסיפים מייד את תמצית הטעם וצבע המאכל, ומערבבים במהירות עם כף עץ נקייה ויבשה עד שהטעם והצבע נטמעים בסירופ.
  5. יוצקים את הסירופ לתבניות הייעודיות, ומקפידים שהחלק של המקלות, שאמור להיות נעוץ בסוכרייה, יכוסה גם הוא בסירופ. מצננים ומחלצים את הסוכריות מהתבניות.
  6. את הסוכריות יש לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר, או לארוז בשקיות צלופן ולקשור היטב את פתח השקית.

 

הכלים באדיבות: Golf & Co

המתכונים באדיבות "ממתקים של פעם"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
ממתקים ביתיים
צילום: אלון מסיקה
מומלצים