שתף קטע נבחר

הפרלמנט הבריטי הצביע בעד דחיית הברקזיט

חברי הפרלמנט בלונדון הצביעו בעד דחיית הפרישה מהאיחוד האירופי, 15 ימים לפני תאריך היעד. תרזה מיי תבקש אישור מבריסל, ותנסה להעביר את הסכם הברקזיט בפעם השלישית. רוב מוחץ התנגד למשאל עם חדש

הפרלמנט הבריטי הצביע הערב (יום ה') בעד דחיית הפרישה מהאיחוד האירופי, 15 ימים בלבד לפני תאריך היעד. בריטניה אמורה לפרוש מהאיחוד ב-29 במרץ, אך התהליך נמצא במבוי סתום וכבר הפך לפארסה.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

תרזה מיי (צילום: רויטרס)
תרזה מיי אתמול בפרלמנט(צילום: רויטרס)

תרזה מיי (צילום: AP)
(צילום: AP)

הפרלמנט בלונדון טרם אישר את הסכם הפרישה שהשיגה תרזה מיי. השבוע ספגה ראש ממשלת בריטניה תבוסה נוספת כשההסכם עם בריסל נדחה ברוב קולות בפעם השנייה. אתמול קבעו חברי הפרלמנט שאסור שבריטניה תעזוב את האיחוד ללא הסכם - תרחיש אימים שממנו מזהירים רבים.

 

ההצעה לדחות את תאריך הפרישה אושרה הערב ברוב מוחץ של 412 חברים מול 202. כעת צריכה מיי לבקש מהאיחוד האירופי אישור לדחיית תאריך היעד. במקביל תנסה מיי לשכנע את חברי הפרלמנט לתמוך בהסכם בהצבעה השלישית בנושא – שצפויה להיות כבר בשבוע הבא.

הצבעה ברקזיט (צילום: רויטרס)
הפרלמנט בלונדון, הערב(צילום: רויטרס)
 

מיי אמרה שאם חברי הפרלמנט בלונדון יתמכו בהסכם שלה בהצבעה הבאה, הברקזיט יידחה בשלושה חודשים – ותאריך היעד יהיה 30 ביוני. אם ההסכם יידחה פעם נוספת תנסה מיי להאריך את הדחייה. כל עיכוב צריך לקבל את אישור 27 החברות האחרות באיחוד האירופי. דובר הנציבות האירופית אמר שהארכת סעיף 50 (הליך היציאה מהאיחוד) תתבצע רק אם "תאושר פה אחד".

 

לפני ההצבעה על דחיית הפרישה הצביע הפרלמנט בלונדון על הצעה שקוראת לערוך משאל עם שני על הברקזיט. ההצעה הזו נדחתה ברוב מוחץ של 334 מול 85 חברים. אזרחי בריטניה, נזכיר, הצביעו ב-2016 ברוב של 52% מול 48% במשאל עם בעד עזיבת האיחוד האירופי.

האיחוד האירופי ()
 

למרות שתרזה מיי הייתה מהמתנגדים לפרישה, היא הסכימה להתמנות לראש הממשלה (במקום דיוויד קמרון שהתפטר) ולקבל על עצמה את התפקיד לנהל את הברקזיט כדי לממש את רצון העם. עם זאת, בשנתיים וחצי של תכנונים ומשא ומתן עם האיחוד לא הצליחה מיי להביא לפרלמנט הסכם על תנאי הפרישה שישכנע את חברי הפרלמנט.

 

מתנגדי ההסכם שהביאה מיי לפרלמנט, גם במפלגתה שלה, טוענים ברובם כי ההסכם מוביל ל"ברקזיט רך" בלבד, כלומר שמדובר בהסכם פרישה שישאיר את היחסים בין בריטניה לאיחוד הדוקים מדי, יקשה על הממלכה לחתום הסכמי סחר עם מדינות אחרות בעולם – ולמעשה ישעבד את בריטניה לאיחוד האירופי, משום שמצד אחד היא תישאר כפופה לחלק מתקנותיו ומצד שני לא תוכל עוד להשפיע ישירות על מדיניותו. מתנגדים אחרים, תומכי ההישארות באיחוד האירופי, טוענים כי כעת, משהציבור הבין עד כמה גדולות ומסוכנות השלכות הפרישה, יש לערוך משאל עם חדש, שבו לפי חלק מהסקרים ינצח המחנה התומך בהישארות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
מיי אתמול בפרלמנט
צילום: רויטרס
מומלצים