שתף קטע נבחר

המשקה החורפי הפופולרי שעשוי להפחית את כאבי השיניים

תה טוב לבריאות ומסתבר שהוא גם מסייע בהפחתת כאבי שיניים. וגם - כמה מאיתנו סובלים מבעיות בחניכיים, איך יכול בוטוקס להועיל בטיפול בחריקת שיניים, מה הקשר בין פה נקי ומצוחצח למחלות של חורף וכמה ליטרים של מים מייצר הפה שלנו מדי יום. 5 עובדות מעניינות מעולם רפואת השיניים

1. 97% מהאוכלוסיה סובלים מבעיות בחניכיים

כן, המספר נכון - 97% מהאוכלוסייה סובלים מבעיית חניכיים כלשהי. הסיבות לכך מגוונות ונוגעות בכל תחומי החיים לרבות תורשה, תנאים סביבתיים ומתח נפשי.

אבל הסיבה העיקרית להתפתחות מחלת חניכיים היא הזנחה מתמשכת של השיניים ושל הפה.

 

מה לעשות כדי להימנע מבעיית חניכיים? התחילו לצחצח שיניים בקביעות לפחות פעמיים ביום והקפידו להבריש גם את החניכיים. מסתבר שלא מעט לכלוך מצטבר עליהן, מה שגורם מאוחר יותר לדלקות.

 

קיראו עוד כתבות על בריאות השן

 

2. 2 ליטרים של רוק ליום

קבלו נתון שעשוי להפתיע אתכם: הפה שלנו מייצר כ-2 ליטר רוק ביום, ואם מחברים כמות זו לתקופת חיים ממוצעת של אדם – מדובר בכמות המספיקה כדי למלא שתי בריכות שחייה.

 

לרוק יש לא מעט תפקידים חשובים, אבל שניים מהם חשובים יותר מכולם – הרוק מסייע לתהליך העיכול של כל מה שאנחנו אוכלים ושותים וגם – הוא מספק הגנה על השיניים מבקטריות שחיות בתוך הפה.

 

3. בוטוקס – גם לטיפול בחריקות שיניים

כ-10% מאיתנו סובלים מחריקת שיניים, בעיקר בשעות השינה. הדבר גורם לשחיקת השיניים ורצוי לטפל בבעיה עם הופעתה. קיימים טיפולים שונים בבעיה, כמו סד לשיניים בזמן השינה, אלא שעכשיו מתפרסם מחקר שמראה את יעילות הטיפול בבוטוקס לבעיה זו.

 

הבוטוקס משחרר את אותם שרירים בפנים שגורמים לתנועות הלא רצוניות שגורמות לשחיקת השיניים, והרי לכם תועלת כפולה - גם פחות קמטים בפנים וגם טיפול מונע לשחיקת השיניים.

 

תה. גם לבריאות וגם למניעת כאבי שיניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תה. גם לבריאות וגם למניעת כאבי שיניים(צילום: shutterstock)

4. תה – גם לבריאות ולגם לשיכוך כאבי שיניים

סובלים מכאבים בשיניים? אם משככי כאבים לא באים בחשבון, למה שלא תנסו תה? מחקר מ-2016 מצא שהנחת שקיק תה מעל האזור הכואב מפחית את הכאבים. בתה, מתברר, חומרים נוגדי דלקת ואנטיבקטריאלים.

 

כך תעשו: חממו מים והניחו שקיק תה בתוך הכוס. עכשיו הכניסו את הכוס למקרר וכשהנוזל מתקרר, הוציאו את שקיק התה והניחו על האזור הכואב. ההפוגה בדרך.

 

5. מקוררים? כדי שתבדקו את השיניים

הגשם, הרוחות החזקות והעובדה שכמעט כולם מסביבנו חולים, משפיעה על בריאותנו. אבל לא רק אלו. מחקר יפני הראה שאנשים שהשקיעו יותר בשמירה על הגיינת הפה היו חולים פחות. מסתבר שחיידקים שמצטברים לנו על הלשון יכולים לחדור לגוף ולסבך עניינים.

 

אז הנה לכם – סיבה נוספת להקפיד, לא רק לצחצח שיניים פעמיים ביום בקביעות, אלא גם לנקות את הלשון ביסודיות.

 

הכותב הינו רופא שיניים - לכניסה לאתר 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בוטוקס. יעיל גם במקרה של חריקת שיניים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים