שתף קטע נבחר

איפה אפשר למצוא אוכל הודי בארץ?

מתגעגעים להודו? אלה המסעדות שבהן תוכלו למצוא צ'יקן מסאלה, באנופי, אלו גובי ועוד מאכלים מהמטבח ההודי במחירים של ישראל

 

 

המנה ההודית של השף יובל בן נריה ב"טאיזו" (צילום: איליה מלניקוב) (צילום: איליה מלניקוב)
המנה ההודית של השף יובל בן נריה ב"טאיזו"(צילום: איליה מלניקוב)

לצד מסעדות הודיות ותיקות, פועלות בארץ גם מסעדות הודיות נישתיות המתמחות במטבח אחד או יותר של אזורים ספציפים בהודו, וגם בשלנים שמציעים אוכל הודי במשלוח או בטייק אווי, דאבות הודיות, מארחים ביתיים וכאלה המעבירים סדנאות לימוד לבישול אוכל הודי.

 

לרגל פסטיבל ה"הולי" שמציינים היום (21 במרץ) ברחבי הודו, הרכבנו עבורכם את הרשימה המקיפה ביותר של אוכל הודי בארץ, כזו שכל חובבי הודו חייבים להכיר ולשמור. רק דבר אחד כדאי שתזכרו: אל תחפשו כאן אוכל הודי במחירים של הודו. בכל זאת, אנחנו בישראל.

הסמוסות של הבשלנית שירה עזרא קיסוס (צילום: שירה עזרא קיסוס)
הסמוסות של הבשלנית שירה עזרא קיסוס(צילום: שירה עזרא קיסוס)

 (  )

טנדורי

השפית רינה פושקרנה - שהעלתה את המטבח ההודי לתודעה הישראלית - חוגגת בימים אלה יום הולדת 35 למסעדה שלה בתל אביב.

שפית רינה פושקרנה (צילום: שירן כרמל) (צילום: שירן כרמל)
שפית רינה פושקרנה(צילום: שירן כרמל)

לרגל המאורע המרגש, התווסף למסעדה תפריט טבעוני חדש שבו כל המנות מתומחרות ב-35 שקלים. בין המנות הטבעוניות שתוכלול לזלול שם: אידלי לצד מרק פיקנטי וצ'אטני ומנה של דוסה מסאלה. 

   (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

אבל אל דאגה, בתפריט הרגיל של המסעדה אפשר עדיין למצוא את כל ההייליטים של המטבח ההודי, ביניהם: ביראני, דאל, צ'יקן טיקה מסאלה וטאלי. אגב, גולת הכותרת של טנדורי הן, באופן לא מפתיע, מנות הטנדורי, ביניהן מנת צלעות כבש טנדורי המעולה (102 שקלים).

מסעדות הודיות בארץ (צילום: איתן וכסמן)
(צילום: איתן וכסמן)

זמנהוף 2 כיכר דיזינגוף, 03-6296185, ראשון-שישי 15:30-12:00, 24:00-19:00, שבת 16:30-13:00, 24:00-19:00, לא כשר

משכית 32 בנין מרכזים הרצליה פיתוח, 09-9546702, ראשון-שישי 15:30-12:00, 24:00-19:00, שבת 16:30-13:00, 24:00-19:00, לא כשר

 

מה פאו

מסעדה הודית בעלת שני סניפים הפועלים בתל אביב. לאחרונה, הושקה ליד הסניף שנמצא בכיכר גבעון שברחוב החשמונאים עגלת צ'אי ופאי, הפועלת בימים ראשון עד חמישי בין השעות 11:00-8:00, ובה ישמחו למזוג לכם משקאות צ'אי בטעמים לצד באנופי פאי (עוגת הבננות ההודית). צ'אי ופאי יעלו לכם עשרים וחמישה שקלים, פאי לבד יעלה עשרים שקלים ועל כוס צ'אי תשלמו עשרה שקלים.

מסעדות הודיות בארץ (צילום: גיא צורי)
(צילום: גיא צורי)

ואם אתם יותר בעניין של אוכל אמיתי, אז בשני הסניפים של "מה פאו" מגישים מנות כמו פיש פאקורה (38 שקלים), בטטה וואד'ה (30 שקלים), סמוסה במילוי עוף או ירקות (30 שקלים) וגם דוסה וטאלי (52-44 שקלים).

מסעדות הודיות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

נחלת בינימין 59 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 23:00-11:00 שישי 17:00-11:00, לא כשר

החשמונאים 105 תל אביב, 03-7739797, ראשון-חמישי 23:00-11:00, שבת 22:00-12:00, לא כשר

 

דוסה בר

במקום הבא, מציעים את המאכל המזוהה אולי יותר מכל עם המטבח של דרום הודו - הדוסה. ולמי שפחות מעורים בתחום, נספר כי דוסה הוא סוג של פנקייק שמוגש עם מגוון תבשילים ורטבים לטבילה.

מסעדות הודיות בארץ (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

אז מה תוכלו למצוא בתפריט הטבעוני שמציעים במקום? שלל מנות ללא גלוטן וללא סוכר מעובד כמו דוסה סגולה עם תבשיל סלק, תרד, זיתי קלמטה וטופו קדיתא ברוטב עגבניות (52 שקלים), וצלחת לאקשמי הכוללת לביבות זוקיני וטופו מעל ציזיקי קשיו ומסאלה בטטה (58 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

בן יהודה 188 תל אביב, 03-6591961, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 16:00-12:00, בהשגחת צהר

 

טאיזו

מסעדת השף של יובל בן נריה, הופכת אחת לשבוע את פניה ועורכת ערב הודי כהלכתו. 

   (צילום: ירון ברנר)
שף יובל בן נריה, "טאיזו"(צילום: ירון ברנר)

הקונספט הטעים, נערך שם מידי יום ראשון החל מ-19:30 בערב, אז מוגשת במקום ארוחת טאלי במחיר של 245 שקלים לסועד, ומנות הודיות נוספות כמו פארטה ממולאת (44 שקלים), בטטה וואדי (38 שקלים), נאן בשר סרטנים (72 שקלים) ומלאי כופתה (72 שקלים).

 (צילום: איליה מלניקוב)
(צילום: איליה מלניקוב)

דרך מנחם בגין 23 תל אביב, 03-5225005, ראשון-חמישי 15:30-12:00, 23:30-18:30, שישי 23:30-18:00 , שבת 15:00-12:00, 23:30-19:00, לא כשר

  

אינדירה

את המסעדה הוותיקה הבאה, שפועלת ברחוב שאול המלך כבר מעל ל-30 שנה, אפשר בהחלט להגדיר כחלוצת ז'אנר המסעדות ההודיות בישראל. 

   (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

התפריט כאן נשאר כמעט זהה לזה שהוגש במקום עם הקמתו, והוא כולל מנות הודיות אותנטיות לצד מנות הדגל מכל אזורי התת יבשת ההודית.

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

ואם כל זה לא מספיק, צוות העובדים במסעדה מורכב מהודים בלבד, דבר המאפשר אותנטיות מלאה ללא טיפת זיוף. בין היתר, מציעים כאן תפריט טעימות שמחירו 179 שקלים לסועד והוא כולל מגוון מנות הודיות שונות ומגוונות.  

 (צילום: דן פרץ) (צילום: דן פרץ)
(צילום: דן פרץ)

שדרות שאול המלך 4 תל אביב 03-6954437, ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי-שבת 24:00-12:30, לא כשר

 

מהרג'ה

מסעדה ותיקה ומוכרת מאוד ברמלה, הנחשבת לאחת האהובות על הקהילה ההודית שחיה בארץ.

 (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

אז מה אוכלים שם? עסקיות (69 שקלים), מנות ראשונות כמו סמוסה פנג'בי (20 שקלים), מסאלה דוסה (40 שקלים), מנות אורז וטאלי (50 שקלים), אלו גובי (36 שקלים) ולקינוח - גולאב ז'אמון ולאסי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

הרצל 87 רמלה, 08-9223534, ראשון 19:00-10:30, שני, רביעי, חמישי 21:00-10:30, שלישי 17:00-10:30, שישי 17:30-9:30, כשר

 

טאלי

מסעדה הודית צמחונית שבה מגישים אלו פראנטה (24 שקלים), נאן מסאלה (38 שקלים) וטאלי (42 שקלים).

 

עוד תוכלו לטעום שם תבשילים הודיים כמו צ'אנה מסאלה (49 שקלים) ופלאק פאניר (52 שקלים), כמו גם מגוון קינוחים, צ'אי, לאסי, מנות ילדים ודיל של סמוסה ובירה ב-32 שקלים.

 

מתחם נופית חרמון, 04-6077764‏, ראשון-חמישי 22:00-12:00, שישי 16:00-12:00, כשר

 

טאג'

מסעדה הודית, שכונתית ומשפחתית הפועלת באור עקיבא. מתמחים כאן בעיקר באוכל הודי-יהודי שמאפיין את אזור בומביי הכולל תבשילים, טאלי, אורז בסמטי וצ'פאטי, צ'יקן טיקה ועוד. מחירי כל המנות נעים בין 50-35 שקלים.

 

רוטשילד 2 אור עקיבא, 04-8388440, ראשון-חמישי 21:00-11:30, שישי 14:30-11:00, כשר

 

נמסטה

מסעדה משפחתית וותיקה הפועלת באשדוד, המציעה אוכל מהמטבח של צפון הודו. במטבח המסעדה יש טאבון מיוחד להכנת הנאן (הלחם ההודי), והתפריט מציע מנות כמו צ'יקן טיקה מסאלה (65 שקלים) ומגוון מנות טאלי שאפשר להזמין במגוון הרכבים שונים.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

הטיילת 20 אשדוד, 08-8562437, ראשון-חמישי 16:00-12:00, 24:00-18:30, שישי 15:45-11:30, מוצ"ש-24:00, כשר

 

הודו הקטנה

במסעדה הוותיקה הבאה, מגישים את כל הקלאסיקות האהובות והמוכרות המאפיינות את מטבחי הודו. בין היתר, תמצאו שם צ'אנה סמוסה (36 שקלים), בטטה ווארה (21 שקלים), טאלי (42 שקלים), באטר פאניר מסאלה (42 שקלים), דאל מקאני (36 שקלים) ומנות נוספות. עוד מציעים שם מבחר לחמים הודיים, משקאות וקינוחים.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

רינגלבלום 15 באר שבע, 08-6489801, ראשון-חמישי 23:00-12:00, שישי 15:00-12:00, כשר

 

 (  )

סאלם בומביי

דאבה משפחתית שמסתתרת בחלק הסואן יותר של רחוב אלנבי בתל אביב. מגישים כאן בעיקר אוכל הודי ביתי ברמת חריפות עדינה הכולל מנות בשר כמו צ'יקן טיקה מסאלה, צ'יקן טיקה צ'אנה וביריאני עוף.

מסעדות הודיות בארץ (צילום: יעל יצחקי)
(צילום: יעל יצחקי)

יש גם גם טאלי צמחוני או טבעוני (45 שקלים) וטאלי בשרי עליו תשלמו 50 שקלים (ויש ריפיל חופשי), מנות של דאל בהט כמו אורז בסמטי עם שני סוגי עדשים (32 שקלים) ומנות הודיות נוספות, שמכינים במקום על פי מתכונים משפחתיים שעברו מדור לדור. בימי שישי, מציעים כאן את האפשרות לקנות אוכל במשקל הביתה.

 

אלנבי 124 תל אביב, 052-4846786, ראשון-חמישי 16:00-12:00, שישי 15:30-12:00, לא כשר

 

24 רופי

במסעדה, שפועלת ברחוב שוקן כבר 15 שנה, מתמחים בהכנת מנות טאלי המשתנות מידי יום (מיני טאלי - 24 שקלים, טאלי קלאסי - 44 שקלים וספיישל טאלי - 52 שקלים). מלבד טאלי יש שם גם סמוסה, מומו, סאבג'י, דאל ומנות הודיות נוספות. 

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

וממש כמו בהודו, בכניסה למסעדה חולצים נעליים והישיבה שם נעשית על מזרנים המונחים על הרצפה.

 

שוקן 16 תל אביב, 03-6818066, ראשון-חמישי,שבת 24:00-12:00, שישי 18:00-12:00, לא כשר

 

מונאר

דאבה דרום הודית צעירה וקלילה הפועלת בנחלת בנימין, שמגישה מסאלה דוסה במילוי תפוחי אדמה לצד תבשילים משתנים, ביניהם פאלאק פאניר (49 שקלים), אידלי (30 שקלים) ומלאי כופתה (55 שקלים). או במילים אחרות - כל המנות שחובבי היבשת ההודית ישמחו לזלול.

מסעדות הודיות בארץ (צילום: באדיבות המסעדה)
(צילום: באדיבות המסעדה)

נחלת בנימין 68 תל אביב, 03-9171229‏, ראשון-שני, רביעי 16:00-11:00, שישי, חמישי 16:00-11:00, 22:30-19:00, שישי 15:00-11:00, לא כשר

 

Babaji

מסעדה הודית שנפתחה לא מזמן בשכונת פלורנטין, המציעה תפריט שמורכב ברובו ממנות טבעוניות וללא גלוטן. בין היתר, תוכלו לזלול שם כריך נוסח מומביי (37 שקלים), צ'אנה מסאלה ופאקורה רול (37 שקלים), שלושה סוגים של טאלי (63-44 שקלים), קערת קארי (33 שקלים) ומגוון מנות רחוב כמו סמוסה ופקורה, למשל.

 

אברבנאל 35 תל אביב, 03-9706444‏, שלישי-שישי 23:00-12:00, לא כשר

 

מאמא לינה

דאבה הודית הפועלת אחת לשבוע בחצר מטופחת בשכונת פרלורנטין, בה אפשר לאכול במקום או, לממהרים, להזמין את האוכל באמצעות משלוח או בטייק אווי (שישמחו להביא לכם עד לאוטו).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

התפריט במקום כולל טאלי ענק המורכב מחמש מנות (50 שקלים), צ'אי עם ריפיל חופשי וגם מנות כמו סמוסה (12 שקלים), מומו (32 שקלים ל- 6 יחידות), תבשילי קארי, אורז ודאל.

 (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)
(צילום: מתוך עמוד הפייסבוק)

בנבנישתי 13 תל אביב, 052-3437573, שישי 16:00-12:00, לא כשר

 

Lunchbox india

"לאנצ'בוס אינדייה" היא האחות הצעירה של "24 רופי". היא פועלת באזור התעשייה ברעננה, ומציעה ארוחות צהריים בלבד. מדובר בארוחה הודית המוגשת, באופן מקורי למדי, לא בצלחת טאלי אלא דווקא בתוך "לאנץ' בוקס" רב קומות מנירוסטה, כמו כזו שהפועלים ההודיים משתמשים בה בהודו.  

מסעדות הודיות בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כל קופסא מכילה שלושה סוגים של תבשיל הודי, אורז בסמטי וצ'פטי, ולקינוח יש שם צ'אי אמיתי המוגש בכוסות נירוסטה, ממש כמו בהודו. עבור ארוחה מלאה תשלמו שם 44 שקלים.

 

התעשייה 5 רעננה, ראשון-חמישי 15:00-12:00, כשר

 

In-D indian kitchen

מסעדה הודית טבעונית-צמחונית הפועלת בשוק צפון בתל אביב, ומגישה תפריט המבוסס על תבשילי קארי מכל רחבי יבשת הודו.

מסעדות הודיות בארץ (צילום:  דרור סיטקול)
(צילום: דרור סיטקול)

בין היתר, מציעים שם עסקית קארי (54 שקלים), עסקית סלט (48 שקלים) ומבחר מנות משתנות מדי יום: מומביי אלו גובי (45 שקלים), אנדמן קארי (45 שקלים), ספייסי דאל (45 שקלים) ומנות נוספות.

 

שוק צפון ראול וולנברג 20 (רמת החייל) תל אביב, ראשון-חמישי 17:00-11:00, שישי 15:00-10:30, לא כשר

  

 (  )

מפגש צחוק במטבח הקוצ'יני

אצל הבשלנית אופירה בר, ממוצא קוצ'יני, תוכלו להתארח לארוחות הודיות וסדנאות בישול הודי המשלבות גם סדנת צחוק.

 

בגזרת האוכל, מציעה בר מבחר מאכלים קוצ'יניים עם טוויסט ישראלי, ביניהם צ'פטי ודושה (הדוסה הקוצ'ינית) המוגשת לצד מטבלים, תפוח אדמה עם דאל, תבשיל קוסקוס קוצ'יני, תבשיל פרגית ברוטב קוקוס וג'ינג'ר ומנות נוספות. מחיר הארוחה או הסדנה נע בין 180-150 שקלים, והן מיועדות ל-20-4 משתתפים.

 

מושב פתחיה, 054-4210646, בתיאום מראש

 

רוזי - אירוח וסדנאות בישול הודי

מיזם אירוח שהוקם על ידי סלעית דקל, שגדלה כבת מאומצת במשפחה הודית. המיזם קרוי על שם אמה של דקל, שנפטרה לפני 11 שנים והשאירה את כל המשפחה עם געגועים גדולים לאוכל ההודי שנהגה לבשל עבורם.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

במסגרת המיזם היא מציעה סדנאות וארוחות טאלי, אותן היא מקיימת בביתה שבמושב מבועים. הארוחות והסדנאות מיודעות ל-30-4 משתתפים, ומחירן נע בין 100-80 שקלים.

מסעדות ובתי אוכל בעוטף עזה (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

מושב מבועים, 054-7473503, בתיאום מראש, לא כשר

 

שירה עזרא קיסוס

מאז שהשתתפה בעונה הראשונה של תוכנית הריאליטי "משחקי השף", שירה עזרא קיסוס - ממוצא חצי הודי וחצי תימני - מעבירה סדנאות בישול הודי, בהן היא מלמדת כיצד להכין את המאכלים של סבתה ההודית. את הסדנאות היא מקיימת במתחם הסדנאות של "משק יעקבס" או בבית הלקוח. הן מיועדות ל-30-4 סועדים, ומחירן 300 שקלים למשתתף (יש גם סדנה זוגית שמחירה 950 שקלים).

 (צילום: שירה עזרא קיסוס) (צילום: שירה עזרא קיסוס)
(צילום: שירה עזרא קיסוס)

במהלך הסדנה, היא תלמד אתכם איך להכין פורי ופאני פורי ממולאים בסוקי באג'י, צ'אנה מסאלה, רייטה, סמוסות, באז'ה ומנות נוספות מהמטבח של יהודי הודו.

 (ציום: יח"צ)
(ציום: יח"צ)

בכל הארץ. לפרטים: דרך עמוד הפייסבוק Shira Ezra Kisos או בטלפון - 052-8200210

 

אמא הודית

מיזם קולינרי שהקימו גל עמרי ואמה, אליזבט כץ, במסגרתו הן עורכות סעודות הודיות וסדנאות לבישול הודי בבית הלקוח. השתיים אפילו הקימו קבוצת פייסבוק עבור בוגרי הסדנאות שלהן, בה הן משתפות מתכונים, מספקות עצות שימושיות ועונות על כל שאלה.

סדנאות בישול (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במהלך הסדנאות, כץ, ילידת הודו, תסביר לכם על התבלינים ההודיים ועל שיטות הבישול שלהם, ואילו עמרי תספק עבורכם את הטאץ' הישראלי. בקיצור, מדובר בחוויה תרבותית עם ההווי המיוחד של האירוח ההודי. מחיר לארוחה נע בין 300-150 שקלים, ועל סדנאות תשלמו בין 400-350 שקלים.

 

בכל הארץ, 054-2209053 (גל)

 

 (  )

ג'וטי

אחרי שסגרו את המסעדה ההודית שלהם שפעלה בעבר בחיפה, ג'וטי אור, שעלתה ארצה לפני כמה שנים מצפון הודו, ובן זוגה - ניר, ממשיכים לשמח את תושבי חיפה עם אוכל הודי שאפשר לקחת הביתה, לצד סדנאות לבישול הודי אותן הם מעבירים לקבוצות בביתם הפרטי (280 שקלים למשתתף). 

 

הם מציעים תפריט טבעוני ובשרי, הכולל מנות כמו סבג'י אלו גובי (39 שקלים לליטר), קארי פאקורה, באטר צ'יקן (39 שקלים לחצי ליטר), סמוסה ועוד.

 

חיפה, 054-2088077 (ג'וטי) או 052-4742521 (ניר), לא כשר

 

אצ'ה קאנה

שירות נוסף של אוכל הודי מוכן המגיע הביתה, הפעם באזור פרדס חנה כרכור. בין היתר, מציעים כאן דיל של שולחן לחמישה (350 שקלים כולל משלוח) לצד מנות שאפשר להזמין בנפרד, ביניהן: סמוסות פאנג'ביות במילוי בטטה וואדה (35 שקלים ל-5 יחד), פלאק פאניר (40 שקלים), פאניר טיקה מסאלה (35 שקלים), צ'אנה מדרס, דאל, צ'יז גארליק נאן (22 שקלים) ועוד. את ההזמנה יש לבצע יום מראש בטלפון או בהודעה בעמוד הפייסבוק.

 

פרדס חנה כרכור, 054-2802222, לא כשר

 

סנגם מונש

במקום הבא מציעים, אחת לשבוע בימי רביעי, אוכל הודי לקחת הביתה. התפריט משתנה משבוע לשבוע, ועל מנת לבדוק מה הוא כולל, יש להיכנס לדף הפייסבוק של העסק.

 

לרוב, אפשר למצוא כאן מסאלה ואלו מטר בטטה (44 שקלים), מלאי כופתה (39 שקלים), מספר מנות קארי וצ'אנה מסאלה - תבשיל גרגירי חומוס ברוטב עגבניות וקרם קוקוס (35 שקלים). כל המנות מגיעות לצד אורז לבן.

 

כפר מונש, 050-7301031, רביעי 17:00-12:00, לא כשר

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
לא רק לחובבי הודו. האוכל ההודי של מסעדת "מה פאו"
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים