שתף קטע נבחר

כמו 10 פצצות אטום: מטאור התפוצץ מעל הים בדצמבר

ב-18 בדצמבר התפוצץ מטאור מעל ים ברינג שבצפון האוקיינוס השקט. בנאס"א אישרו השבוע את הפרטים ואמרו כי רק פיצוץ המטאור סמוך לעיר צ'ליאבינסק ברוסיה ב-2013 היה חזק ממנו

מטאור התפוצץ ב-18 בדצמבר אשתקד מעל ים ברינג שבצפון האוקיינוס השקט, בין רוסיה לאלסקה. כך הודיעה השבוע סוכנות החלל האמריקנית. עוצמת הפיצוץ שיצר המטאור הייתה שוות ערך לפי 10 מזו של פצצת האטום שהוטלה ב-1945 על העיר הירושימה ביפן.

 

 

עוד אמרו בסוכנות החלל האמריקנית כי מדובר בפיצוץ החזק ביותר שגרם מטאור מאז פגיעת המטאור במחוז צ'לייבינסק בפברואר 2013. אז הייתה עוצמת הפיצוץ שוות ערך ל-30 פצצות אטום. המטאור עצמו חדר בדצמבר לכדור הארץ במהירות של 32 קילומטר לשנייה והתפוצץ בגובה של 25.6 ק"מ מעל פני הקרקע. כמובן שלא היו נפגעים ולא נגרם נזק מפגיעת אותו מטאור.

 

על-פי הערכות, עד כה לא דווח על פגיעת המטאור בדצמבר כיוון שהוא התפוצץ מעל האוקיינוס. בנאס"א אמרו כי כמות האנרגיה שהשתחררה בעת פגיעת המטאור מוערכת ב-173 קילוטון.

 

"מדובר ב-40% מכמות האנרגיה שהשתחררה ב-2013 במחוז צ'לייבינסק, אבל כיוון שהפיצוץ היה מעל ים ברינג, לא היה אפקט כמו לפני שש שנים ולא היו דיווחים בחדשות", הסבירה קלי פאסט מסוכנות החלל האמריקנית בריאיון ל-BBC. "דבר נוסף שמגן עלינו הוא העובדה שיש הרבה אזורים עם המים בכוכב הלכת שלנו".

 

 

עוד פורסם כי על פי נאס"א הראשונים לזהות את כדור האש שיצר המטאור היו לוויינים צבאיים. בשל כך יצרו בחיל האוויר האמריקני קשר עם חוקרי נאס"א על מנת שיחקרו את המקרה.

 

בבדיקות שנערכו התברר כי כדור האש נקלט במצלמות של לוויין של הסוכנות המטאורולוגית של יפן. בתמונות ניתן לראות את כדור האש והפיצוץ שיצר המטאור בשמיים. לינדזי ג'ונסון, ממערכת ההגנה של סוכנות החלל האמריקנית, אמר כי המטאור התפוצץ בנתיב טיסה בין צפון אמריקה לרוסיה - ולכן נבדק עתה אם נפגעו מטוסים שטסו בזמן הפיצוץ באזור.

 

כאמור, למרבה המזל המטאור התפוצץ מעל הים ולכן לא היו נפגעים. מפיצוץ המטאור ברוסיה ב-2013, מעל אזור מיושב, נפצעו כ-1,500 בני אדם ונגרם נזק נרחב בעיר צ'ליאבינסק. מדובר היה אז בסלע החלל הגדול ביותר שפגע בכדור הארץ ביותר מ-100 שנה. גודלו של המטאור שהתפוצץ ב-2013 היה כ-16 מטרים, הגדול ביותר מאז המטאור שהתפוצץ בסיביר ב-1908. באתר נאס"א נכתב כי תנועתו נקלטה בחמש תחנות הקולטות תדרי קול ברחבי העולם - הראשונה שבהן היא באלסקה, יותר מ-6,500 קילומטרים ממקום הפיצוץ, שעוצמתו נאמדה בכ-500 קילוטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטאור קטן יותר שהתפוצץ השבוע מעל סיביר
מומלצים