שתף קטע נבחר

מחקר: חשיפת יתר באינסטגרם פוגעת בזוגיות

סדרה של חמישה מחקרים שנערכו בארצות הברית מצאה שלשיתוף יתר ברשתות החברתיות יש השפעה שלילית על הפרטנרים הרומנטיים שלנו. החדשות הטובות? כדי להימנע ממשבר זוגי, פשוט תכללו את בני הזוג בפוסטים שלכם

אישה עושה סלפי (צילום: Shutterstock)
היי חמודים, ברוכים הבאים לסטורי שלי(צילום: Shutterstock)

מכירים את האנשים שנוהגים לשתף הכל, אבל הכל, ברשתות החברתיות? נו, אלו שלא יכולים להתחיל את הבוקר מבלי לפרסם בפייסבוק פוסט מהורהר ואישי על החיים, לאכול ארוחת צהרים מבלי לצלם ולהעלות אותה לאינסטוש, ולצאת לדייט בערב מבלי לצייץ בטוויטר 140 תווים של ציניות על המצב העגום של הרווקים בתל אביב?

 

דילמה: האם לפתוח את הנישואים לשנה?

 

בוודאי גם לכן יש חברות כאלה, שבגללן אתן נאלצות לאכול את האוכל שלכן קר (כי גם לכן, כמובן, אסור לנגוס לפני שהבוק הושלם), וכדאי להפנות אליהן את הפרופיל המוצלח שלכן בכל שלב, כי התמונה שלכן תעלה לרשת בעוד חמש דקות. לא, רגע, סליחה, היא כבר עלתה. אגב, למקרה שתהיתם למה נשים הולכות בזוגות לשירותים – התשובה פשוטה: כדי לעשות סלפי מראה.

 

אם אתם בעצמכם נמנים על אלו המשתפים הכל ברשתות החברתיות, יש לי חדשות טובות וחדשות רעות עבורכם: החדשות הרעות הן שהשיתוף הזה עלול לפגוע במערכת היחסים הרומנטית שלכם. החדשות הטובות הן שיש דרך פשוטה למנוע את זה.

 

בסדרה של חמישה מחקרים שנערכו באוניברסיטת קרנגי מלון ובאוניברסיטת קנזס שבארה"ב ופורסמה החודש, נבדקה מידת ההשפעה של החשיפה האישית שלנו על האנשים הקרובים אלינו. בין היתר נמצא כי שיתוף מידע במדיה החברתית לא משפיע כלל על החברויות שלנו (כי מי צריך אוכל חם כשיש חברות אמת), אבל בהחלט יש לו השפעה שלילית על הקשרים עם הפרטנרים הרומנטיים.

 

מסתבר שכאשר אנחנו משתפים באופן עקבי מאות ואלפי עוקבים במחשבות וברגשות הפרטיים שלנו (עד כמה שניתן להשתמש בהקשר זה במונח "פרטיים"), נפגעת הן תחושת האינטימיות שבן או בת הזוג שלנו חשים בתוך מערכת היחסים, והן שביעות הרצון של בן.ת הזוג שלנו מהקשר. והאמת היא שקשה להאשים אותם. במערכת יחסים רצינית אנחנו מרגישות שאנחנו מכירות את בן הזוג שלנו טוב מכולם, אבל אם הוא חולק את תחושותיו עם 4,000 אנשים נוספים מלבדנו, הדבר גורם לנו להרגיש פחות מיוחדות במקרה הרע, ולהרגיש שנותרנו בחוץ במקרה העוד יותר רע.

 

 

"עבור רבים מאיתנו, שיתוף הרגשות והחוויות היומיומיות שלנו במדיה חברתית הוא אחת מהדרכים להישאר בקשר עם חברים ומשפחה", מציין עמרי גילת, פרופסור לפסיכולוגיה באוניברסיטת קנזס ומעורכי המחקר. "אולם חשוב להסתכל על התמונה השלמה של השפעת הטכנולוגיה על מערכות היחסים שלנו, ולהבין שלפעמים השיתוף יכול להיות רע בשבילנו".

 

אבל אל דאגה. אין צורך לוותר על הפוסט שבדיוק התכוונתם להעלות עם תמונות מהחופשה האחרונה, כי החוקרים מצאו דרך למנוע מבני הזוג של המכורים לרשת להרגיש בחוץ: לכלול אותם בתוך הפוסט. ממצאי המחקר מראים כי הכללת הפרטנר שלנו במידע שאנחנו משתפים, כמו הצהרה פומבית בשורת הסטטוס הזוגי שלנו שאנחנו ביחד או העלאת תמונה משותפת, מנטרלת את ההשפעות השליליות של חשיפת החיים שלנו קבל עם ופייסבוק.

 

הכללתו של בן הזוג מעלה את תחושת האינטימיות שלו ואת שביעות הרצון שלו מהקשר. הסיבה לכך, על פי גילת, היא כי הדבר מעניק תוקף למערכת היחסים, וכי בן הזוג עשוי לראות פוסטים שבהם הוא מופיע כמעשה של איכפתיות מצד הפרטנר שלו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיתוף יתר פחות מומלץ לזוגיות שלכם
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים