שתף קטע נבחר

ניו זילנד עמדה לזכר הנרצחים: "עם אחד, אף אדם לא יפלג בינינו"

שבוע לאחר הטבח, אלפי ניו זילנדים עמדו במסגד א-נור למשך שתי דקות בדומיה. ראש הממשלה ארדרן פנתה למתפללים: "ניו זילנד אבלה יחד איתכם. אנחנו עם אחד". אימאם המסגד קרא: "הטרוריסט רצה לקרוע את האומה, לא נישבר"

 

התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן בין האזרחים שהגיעו לתפילה(צילום: רויטרס)

 

שבוע לאחר הטבח במסגדים שבו רצח פעיל הימין הקיצוני ברנטון טרנט 50 מתפללים בקרייסטצ'רץ', עמדה הלילה (יום ו') ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן יחד עם כ-5,000 אזרחים בפארק שמול מסגד א-נור שבו התקיימה תפילת יום השישי. "ניו זילנד אבלה יחד איתכם, אנחנו עם אחד", אמרה ארדרן שהגיעה לתפילה עם חיג'אב.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ 

 

אלפי אזרחים נוספים צפו באירוע ששודר חי בערוצי הטלוויזיה או עקבו אחריו ברדיו. לאחר התפילה עמדו המתפללים והאזרחים שהגיעו למקום לשתי דקות דומיה לזכר ההרוגים. האימאם של מסגד א-נור, גמאל פודה, הודה לאזרחים הניו זילנדים על תמיכתם.  

 

התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: AP)
האימאם פונה לקהל. "אנו שבורי לב אך לא נשברנו"(צילום: AP)

"הטרוריסט רצה לקרוע את האומה שלנו עם האידאולוגיה הרשעית שלו. אך הראינו שניו זילנד לא תישבר", אמר פודה. "אנו שבורי לב אך לא שבורים. אנחנו בחיים, ואנחנו ביחד. אנו נחושים שלא לתת לאף אחד לפלג בינינו", הוסיף לקול תשואות הקהל.

 

"גאה להיות מוסלמי וניו זילנדי"

פאהים אימאם (33), אזרח ניו זילנד, הגיע במיוחד לתפילה המיוחדת מהעיר אוקלנד. הוא נולד וגדל בקרייסטצ'רץ, אך עבר לעיר הגדולה במדינה לפני שלוש שנים. "זה פשוט מדהים לראות איך כל המדינה מאוחדת סביב הקהילה" אמר.

 

"ברגע שירדתי מהמטוס ראיתי מישהו מחזיק שלט עם מילות התפילה המוסלמית שאותה מקריאים בלוויות. אחרים הציעו הסעה בחינם למקום התפילה". הוא הוסיף. "מיד הרגשתי את האהבה. מעולם לא הרגשתי גאה יותר להיות מוסלמי, ומעולם לא הרגשתי גאה יותר להיות אזרח ניו זילנדי".

התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: AP)
התפילה במסגד א-נור(צילום: AP)

התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: AP)
מאות מתפללים(צילום: AP)

התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: AP)
(צילום: AP)

ניו זילנד אוסרת על מכירת רובים חצי אוטומטיים

אתמול הודיעה ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן כי רובים "בסגנון צבאי", חצי-אוטומטיים ורובי סער, יאסרו למכירה תחת חוקי הנשק החדשים במדינה בעקבות הטבח במסגדים. 

 

 

"כל נשק חצי-אוטומטי מהסוג ששימש את מחבל בפיגוע ביום שישי יאסר לשימוש", אמרה ארדרן במסיבת עיתונאים בבירה ולינגטון. היא הוסיפה כי היא מקווה שהחוק ייכנס לתוקף עד 11 באפריל, וקראה לכל מי שמחזיק בנשק מסוג זה ומעוניין למסור אותו, "לעשות זאת כבר עכשיו".


התפילה לזכר הנרצחים בניו זילנד (צילום: AFP)
ראש ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן בתפילה(צילום: AFP)

 

"החקיקה תקודם בדחיפות", היא אמרה. ארדרן הוסיפה כי הממשלה מגבשת תוכנית לרכישת כלי נשק בהיקף גדול, כדי לעודד בעלי נשק אסורים למסור אותם. היא לא אמרה מה יהיה עונשו של מי שיפר את החוק. השבוע הודיעה הממשלה כי היא מסכימה "עקרונית" לתקן את חוקי הנשק. 

 

המחבל האוסטרלי ברנטון טרנט רכש כדין בין דצמבר 2017 למרץ 2018 ארבעה כלי נשק וכן תחמושת דרך האינטרנט מהחנות Gun City. הבעלים של החנות, דייוויד טיפל, הודיע שהוא תומך בהחלטת ארדרן לערוך רפורמה בחוקי הנשק. 

 

 

  ()

השבוע אף התחייבה ארדרן שלעולם לא תבטא את שמו של המחבל האוסטרלי כדי למנוע ממנו את "הפרסום שהשתוקק לו. זו הסיבה שלעולם לא תשמעו אותי אומרת את שמו. הוא מחבל. הוא פושע. אבל כשאדבר עליו, הוא יהיה חסר שם", אמרה ארדרן בפרלמנט.

 

את דבריה בפרלמנט היא פתחה בברכה בערבית: "סלאם עליכום". היא הוסיפה כי "אני מפצירה בכם: אמרו את שמות אלו שאבדו במקום את שמו של זה שלקח את חייהם".

 

הטבח בשני המסגדים הוא אירוע הירי ההמוני הגדול ביותר בהיסטוריה המודרנית של ניו זילנד. טרנט הצליח לרצוח 50 בני אדם ופצע יותר מ-20 נוספים בזמן ששידר את הנעשה בעמוד הפייסבוק שלו.

  

לפני שיצא למסע הרצח הוא סיפר שבחר לעשות זאת דווקא בניו זילנד כדי להראות שגם המקומות "המרוחקים ביותר בעולם" לא חסינים מ"פולשים והגירה המונית" - והודה שתכנן את המתקפה במשך שלושה חודשים.

  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
ראש ממשלת ניו זילנד יחד עם האזרחים
צילום: רויטרס
מומלצים