שתף קטע נבחר

צפון קוריאה פרשה ממשרד התיאום עם סיאול

כשלושה שבועות אחרי כישלון פסגת קים-טראמפ בווייטנאם, הוציאה פיונגיאנג את אנשיה מהמשרד שהוקם להפחתת המתיחות בחצי האי הקוריאני. דרום קוריאה: "מצטערים על ההחלטה, נמשיך לעבוד כרגיל"

צפון קוריאה הוציאה היום (ו') את צוותה ממשרד התיאום הבין-קוריאני. כך מסרה דרום קוריאה, כשלושה שבועות אחרי הפסגה השנייה של שליט הצפון קים ג'ונג און ונשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שהסתיימה ללא הסכם.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

המשרד שוכן בעיר קסונג שבצפון קוריאה, סמוך לגבול בין המדינות. הוא נפתח בחודש ספטמבר האחרון, במסגרת פעילות שתי הקוריאות להידוק הקשרים ביניהן והניסיונות להפחית את המתיחות בחצי האי הקוריאני.

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און ו נשיא דרום קוריאה מון ג'אה אין (צילום: AFP)
"הם אמרו שלא אכפת להם אם נישאר במשרד או לא". מון וקים(צילום: AFP)
 

סגן שר האיחוד הדרום-קוריאני צ'ון הא-סונג אמר היום לעיתונאים שפיונגיאנג "הודיעה לסיאול שהיא פורשת ממשרד התיאום". הוא אמר כי ההחלטה התקבלה "בהתאם להוראה של דרג עליון". צ'ון הוסיף כי "הם אמרו שלא אכפת להם אם אנחנו נישאר במשרד התיאום או לא".

 

נשיא דרום מון ג'יאה-אין מילא תפקיד מרכזי בתיווך תהליך השיחות בין צפון קוריאה וארה"ב, בעלת ברית מרכזית של סיאול. מון השקיע מאמצים רבים ופעל זמן רב מול קים כדי להביא אותו לשולחן המשא ומתן, ודחף גם לקידום פרויקטי פיתוח בין-קוריאניים, בהם אזור תעשייה בקסונג ותיירות חוצת גבולות לדרום.

נשיא ארה
קים וטראמפ בוויטנאם(צילום: AP)

כישלון השיחות של קים וטראמפ בווייטנאם בחודש שעבר, ואיום פיונגיאנג לחדש את ניסויי הגרעין אם לא יוסרו הסנקציות נגדה, עוררו שאלות בנוגע לעתיד התהליך, על אף נכונותם של הצדדים לשוחח. בנאום השנה החדשה שלו - אירוע פוליטי מרכזי בצפון קוריאה - אמר קים שפיונגיאנג עשויה למצוא "דרך חדשה להגן על ריבונותה ועל האינטרסים העליונים שלה" אם ארה"ב תתמיד בסנקציות.

 

סיאול ביקשה להשאיר את הדלת פתוחה למגעים נוספים. "אנו מצטערים על החלטת הצפון", אמר צ'ון. "למרות שצפון קוריאה כבר עזבה, נמשיך לעבוד במשרד התיאום כרגיל".

 

הפסגה בהאנוי בסוף פברואר הייתה הפגישה השנייה בין קים לטראמפ. מאז הפגישה הראשונה ביניהם, ביוני שעבר, התפאר טראמפ שביכולתו לשים סוף לאיום הגרעין מצפון קוריאה והרבה לשבח את קים ג'ונג און, אותו שליט שעד לא מזמן החליף איתו עלבונות.

 

עם זאת, הפסגה בהאנוי נקטעה שעות לפני המועד שנקבע לסיומה, אחרי שטראמפ, קים ואנשיהם לא הצליחו להגיע להסכמות. נקודת מחלוקת עיקרית בין הצדדים הייתה דרישתה של פיונגיאנג שארה"ב תסיר ממנה כבר עכשיו סנקציות רבות, אולי אף את כולן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים