שתף קטע נבחר

"אסון בקנה מידה תנ"כי": יותר מ-700 הרוגים בציקלון באפריקה

מניין הקורבנות בסופה שפגעה במוזמביק, זימבבואה ומלאווי ממשיך לעלות, ולמרות ירידת מפלס המים באזורי השיטפונות - הרשויות נערכות לתהליך שיקום ארוך לתשתיות שנחרבו. ארגוני הצלה מזהירים מפני התדרדרות המצב

 

מניין הוקרבנות בסופת הציקלון "אידאי" שהיכתה במוזמביק שבאפריקה זינק היום (שבת) ל-417 בני אדם. הסופה לוותה ברוחות בעוצמה של 170 קמ"ש ופגעה במוזמביק, זימבבווה ומאלווי.

 

השר לענייני סביבה במוזמביק, קלסו קוריה, אמר כי חל שיפור ביכולות החילוץ בשטח, אך המצב נותר קשה מאוד. "למרבה הצער מניין הקורבנות ממשיך לעלות", אמר קוריה.

 

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: AP)
נזקי סופת הציקלון במוזמביק(צילום: AP)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: AP)
(צילום: AP)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

סופת ציקלון אפריקה מוזמביק מלאווי זימבבווה זימבבואה מפה אינפו גרפיקה ()

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: AP)
(צילום: AP)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

נזקי סופת הציקלון במוזמביק (צילום: AP)
(צילום: AP)

הפדרציה הבינלאומית של הצלב האדום והסהר האדום מסרה כי המראות באזור לאחר הסופה "גרועים ממה שניתן לדמיין", והזהירה מפני טרגדיה הומניטרית שרק תחריף בשבועות הקרובים. עוד נמסר כי בעיר הנמל ביירה, המונה כחצי מיליון תושבים, דווח על מספר מקרים של כולירה ומלריה.

 

הקונסול של מוזמביק בבריטניה, פליפה צ'ידומו, תיאר את המצב בארצו כ"אסון בקנה מידה תנ"כי". צ'ידומו אמר כי יידרשו פעולות שיקום ממושכות לתשתיות החשמל, המים והביוב על-מנת למנוע מגיפות, וכי ממשלת מוזמביק, יחד עם הקהילה הבינלאומית, יצטרכו לספק סיוע במזון ואספקה לניצולים.


259 בני אדם נוספים נהרגו בזימבבווה, ו-56 איבדו את חייהם במלוואי כבר בגשמים שירדו לפני הסופה. מתאם פעולות האו"ם לעניינים הומניטריים, סבסטיאן רודס סטמפה, אמר כי קיים חשש שהנהרות בוזי ופונגווה יעלו שוב על גדותיהם.

 

"על מנת להבין כמה בני אדם נהרגו בשיטפונות נצטרך לחכות שמפלס המים ירד", אמר סטמפה. כלי תקשורת בעולם דיווחו כי נזקי השיטפונות נראים בבירור מהחלל.

 

אביאס פליפה, תושב הכפר צ'יקזנה, אמר ל-CNN כי השיטפון החריב את כל האזור. "צוותי החילוץ הספיקו להגיע לכפר, אבל יש המון אנשים שעדיין לכודים בבתיהם". פלפה הוסיף כי הרשויות התריעו כי ביומיים הקרובים עדיין צפויים לרדת גשמים רבים.

 

העיר ביירה במוזמביק נפגעה בצורה הקשה ביותר מהציקלון. אלפי בתים נהרסו בעיר הנמל שבה חיים 500 אלף בני אדם ורשת החשמל שם קרסה כמעט לחלוטין. גורמי סיוע אמרו השבוע ש-90% מהאזור נפגע בסופה או נחרב. "הנזק שנגרם הוא עצום ומחריד. המצב נורא", אמרו בארגון הצלב האדום.

 

סופת הציקלון "אידאי" פגעה ראשית במוזמביק לפני כשבוע וחצי, ולאחר מכן המשיכה לזימבבווה. בזימבבווה האזור שנפגע קשה מכול הוא אזור צ'ימנימאני שבמזרח המדינה: בתים וגשרים קרסו בהצפות.

 

בין ההרוגים היו שני תלמידי בית ספר תיכון שסלע שקרס במפולת מחץ את בניין המגורים שלהם. חיילים סייעו לחלץ כ-200 תלמידים, מורים ואנשי סגל שנלכדו בבית הספר בצ'ימנימאני. המחולצים נאלצו לצעוד לאורך כארבעה קילומטרים בכבישים שהוצפו במים וכוסו בבוץ כדי להגיע למקום מבטחים, ואז ניתן להם מזון והם עברו בדיקות רפואיות.

 

אוהלים הוקמו כדי לתת מקלט לנפגעי הציקלון, ועשרות תושבים בכפרים באזור הגיעו לנקודות הסיוע. חלקם נאלצו לצעוד כ-20 קילומטרים עד למקום מבטחים. צלם של סוכנות הידיעות הצרפתית AFP העיד שבדרכים נפערו בולעני ענק וגשרים קרסו מעוצמת השיטפונות. שלוחת האו"ם בזימבבווה מסרה שקרוב ל-10,000 בני אדם הושפעו מהציקלון. נשיא זימבבווה, אמרסון מננגגווה, קיצר את ביקורו באבו דאבי והכריז על מצב חירום באזורים שנפגעו.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים