שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    תל אביב מתעוררת: מקומות חדשים בעיר הבילויים
    בר-מסעדה ליהלומה לוי, בר חדש ומדובר של השף הירושלמי מושיקו גמליאלי וגם - מסעדה תאילנדית חדשה על חוף הים ובר יפני חדש בקומה 49 של עזריאלי

     

    אחרי תקופה ארוכה שבה הסצנה הקולינרית בתל אביב לא פרחה, וכמעט ולא נפתחו מקומות רצינים ומושקעים, אנחנו מתבשרים בחודש האחרון על כמה מקומות שעוד ידובר בהם בעיר הגדולה. אחד מהם זה"פנטסטיק", מסעדה ובר שנפתחו ברחוב צידון פינת הירקון ודיווחנו עליהם כאן לפני כשבוע.

     

    אל "פנטסטיק" המדובר התווספו בשבוע האחרון כמה מקומות מושקעים, שלפחות על שניהם מהם יש התעניינות מוגברת בעולם הקולינרי - "שחקי שחקי" של יהלומה לוי ו"בר 51" של מושיקו גמליאלי ממסעדת "מונא" בירושלים.

     

    אולי זה מזג האוויר שמתחיל להשתפר (נכון, לא השבוע, אבל בכל זאת כבר אביב) ואולי החודשים האחרונים היו רק השקט שלפני הסערה בכל הנוגע לסצנה הקולינרית בתל אביב, אבל כך או כך, משהו טוב וטעים קורה ברחובות העיר.

     

    שחקי שחקי

    בר אוכל חדש ומבטיח נפתח ברחוב טשרניחובסקי בתל אביב, ובמטבח שלו יהלומה לוי, מי ששימשה בעבר בכמה תפקידים בכירים בעולם התקשורת, ומי שהייתה השפית של הביסטרון בלוינסקי ושל מסעדת יהלומה בנמל - בנמל תל אביב. הבר החדש ממוקם על רחוב טשרניחובסקי בואכה רחוב אלנבי, ויש לו מקומות ישיבה גם בפנים - וגם בחוץ על המדרכה.

    בר-מסעדה
    (צילום: דן חיימוביץ)

    בתפריט מנות המחולקות לקטגוריות של חם וקר, ולא מחולקות למנות ראשונות ועיקריות. בין המנות שתגיד השפית במקום יש רוסטביף עם לחם תירס, קרפצ'יו אינטיאס עם תותים כבושים, קרודו דג עם מי עגבניות, מרק דגים עם מולים ותירס וניוקי טחינה וחציל שרוף.

    בר-מסעדה
    חלת לובסטר(צילום: שני בריל)

    בר-מסעדה
    הירקות של יהלומה(צילום: שני בריל)
     

    שותף נוסף ומעניין במקום הוא שמעון משל, דמות מוכרת מחיי הלילה של תל אביב, והבעלים של הבר השכונתי פיקוק. משל מצטרף אל שני שותפים נוספים - חיים מלכה (מבעלי רשת "קפה נטו") ובועז צור. צפו בסרטון בראש הכתבה.

     

    טשרניחובסקי 4, 03-7744511, לא כשר

     

    Bar 51

    בר חדש ומושקע של השף מושיקו גמליאלי ("מונא"), שנפתח השבוע בצומת הרחובות הירקון וטרומפלדור, אחרי שבועיים של הרצה. החלל של הבר צר וארוך ואת רובו תופס בר גדול שמאחוריו מתנהלת כל ההתרחשות במטבח.

    בר 51 של הש, מושיקו גמליאלי (צילום: נעם פריסמן)
    השף מושיקו גמליאלי(צילום: נעם פריסמן)
    התפריט מצומצם יחסית וכולל מנות קטנות וטעימות כמו פלמידה על ברוסקטה (28 שקלים), קורנביף עם חמוצים (42 שקלים), ברבוניות (56 שקלים ל-100 גרם) וכמה יציאות סופר מעניינות כמו "פפרדלה" זוקיני עם בשר סרטנים (58 שקלים) וקלמרי בתוך תבשיל עגבניות עם רוויון מעל (56 שקלים).

    בר 51 של הש, מושיקו גמליאלי (צילום: נעם פריסמן)
    (צילום: נעם פריסמן)

    בר 51 של הש, מושיקו גמליאלי (צילום: נעם פריסמן)
    (צילום: נעם פריסמן)

    השף בפועל הוא נמרוד נורמן, שגוייס לפרוייקט ממסעדת "אנה", השייכת גם היא לקבוצת "מונא".

    בר 51 של הש, מושיקו גמליאלי (צילום: נעם פריסמן)
    נמרוד נורמן, השף בפועל(צילום: נעם פריסמן)

     

    הירקון 59 (פינת טרומפלדור), 03-5406680, לא כשר

     

    Seeyam

    מסעדה תאילנדית חדשה נפתחה להרצה על חוף הים במתחם הדולפינריום. המסעדה, שקרובה למים ולגלים, היא חלק ממתחם "ביץ' קלאב". המסעדה מציעה תפריט תאילנדי לצד בר סושי (שלא הגיע ממש מתאילנד, אבל לפחות נשאר באותו ז'אנר אסייתי).

     

    בין המנות בתפריט התאילנדי יש נאם טוק - סלט נתחי סינטה צרובה עם נענע (58 שקלים), סום טאם - סלט פפאיה (48 שקלים), חזה עוף על העצם במרינדה של למון גראס (82 שקלים) ושרימפס על הגריל במטבל תאילנדי (110 שקלים). בתפריט הסושי יש 5 מנות (78-64 שקלים), והן מופיעות בתפריט לצד מנות נוספות מהמטבח האסייתי כמו פאני פורי (52 שקלים) וטטאקי טונה (58 שקלים).

     

    הרברט סמואל 5 תל אביב, לא כשר

     

    Sefora

    בר יפני חדש ומושקע נפתח בקומה ה-49 של קניון עזריאלי, והוא משקיף לכל המטרופולין שמסביב. התפריט מציע מטבח יפני – כשר לצד משקאות אלכוהוליים. השפים של המקום הם גלעד דבוש ואיליה בשס, שרקחו לצד מנות מהמטבח היפני גם מגוון של סושי.  

    מסעדת
    (צילום: שי אפגין)

    מסעדת
    מסעדת "ספורה" בקומה ה-49 של עזריאלי(צילום: שי אפגין)

    בתפריט מנות כמו טרטר לוקוס (75 שקלים), רול לוקוס טמפורה עטוף באבוקדו ושבבי בטטה (65 שקלים) וילו טייל פרוס דק ברוטב פונזו ג'ינג'ר (75 שקלים).

    מסעדת
    (צילום: שי אפגין)

    מסעדת
    (צילום: שי אפגין)
    מסעדת
    (צילום: שי אפגין)
     

    בתפריט האלכוהול יש סוגי סאקה שונים, וויסקי יפני וקוקטיילים. המקום שייך למשפחת בדוס המחזיקה גם באולם האירועים אושן בתל אביב.

     

    מרכז עזריאלי, המגדל העגול, קומה 49, 03-6081990, כשר

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דן חיימוביץ
    תל אביב מתעוררת: ברים ומסעדות חדשים
    צילום: דן חיימוביץ
    מומלצים