שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    חדש בטלגרם: לשכתב את ההיסטוריה

    מנכ"ל החברה הכריז כי מעתה המשתמשים יוכלו למחוק רטרואקטיבית כל הודעה בשיחות שקיימו באפליקציה, גם עבור הצד השני. הסיבה: "אפשר להוציא מהקשר הודעה ששלחתם וכנראה שכחתם ממנה - ולהשתמש בה נגדכם". הסכנה: ניצול לרעה של הפיצ'ר החדש כדי לערוך שיחות מחדש ולהביך משתמשים

    מחק הכל, לכולם: אפליקציית המסרים המידיים טלגרם הודיעה על הוספת פיצ'ר חדש המאפשר לכל המשתמשים למחוק הודעות שנשלחו על ידם או על-ידי האנשים שאיתם שוחחו, או למחוק את כל השיחה עבור שני הצדדים.

     

    מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, פאבל דורוב, הודיע באמצעות הערוץ שלו באפליקציה על הפיצ'ר החדש, שפועל גם באפליקציות לאנדרואיד ו-iOS וגם בממשקי הווב והדסקטופ של טלגרם.

     

    טלגרם אפליקציה (אילוסטרציה: Shutterstock)
    "הודעה ששלחתם כלאחר יד יכולה לרדוף אתכם כשתרוצו לראשות העיר". טלגרם(אילוסטרציה: Shutterstock)
     

    עד לעדכון האחרון, שהביא עימו את הפיצ'ר החדש, משתמשי טלגרם יכלו למחוק הודעות ששלחו עד 48 שעות משליחת ההודעה – לעצמם ולמשתתפים האחרים בשיחה – מבלי להשאיר סימן לכך (בניגוד לוואטסאפ - א.א). כעת יוכלו המשתמשים לבצע, אם ירצו, מחיקה רטרואקטיבית של שיחות, כולל הודעות שלא הם שלחו.

     

    דורוב טוען בפוסט שפרסם כי המהלך מונע מהרצון לשמור על הפרטיות של המשתמשים, ובמיוחד "לשמור על ההיסטוריה הדיגיטלית" שלהם. "אפשר לקחת הודעה ישנה שככל הנראה שכחתם ממנה, להוציא אותה מהקשר ולהשתמש בה נגדכם עשורים אחרי שנשלחה. הודעת SMS שנשלחה כלאחר יד לחברתכם בבית הספר יכולה לרדוף אתכם ב-2030 כשתחליטו לרוץ לראשות העיר", כתב.

     

    הוא הוסיף כי "עלינו להודות: למרות כל ההתקדמות שעשינו בהצפנה ובתחום הפרטיות, יש לנו שליטה מועטה בפועל בכל הקשור לשליטה על המידע שלנו".

     

    דבריו של דורוב מזכירים את אחד העקרונות החשובים שהציג מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, בפוסט מתחילת החודש שבו פירט כיצד מתכוונת הרשת החברתית להתמקד בפרטיות בעתיד. "אנחנו מאמינים יותר ויותר בכך שחשוב לשמור על מידע באוויר לתקופות קצרות יותר. אנשים רוצים לדעת שמה שהם משתפים לא יפגע בהם בעתיד", כתב צוקרברג והוסיף כי ייתכן שבעתיד שהודעות יימחקו באופן אוטומטי אחרי חודש או שנה.

     

    עם זאת, החזון של צוקרברג שבו הודעות נמחקות באופן אוטומטי כעבור זמן מה, נשמע הגיוני יותר מהפתרון של דורוב, שהתעלם מהאפשרות של שימוש לרעה בפיצ'ר החדש: משתמשים בטלגרם יכולים כעת למחוק הודעות באופן סלקטיבי, וכך לערוך את השיחה באופן שיביך את הצד השני בשיחה. מכאן הדרך לצילום מסך ושיימינג ברשת תהיה קצרה.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים