שתף קטע נבחר

שנה קשה ל-WeWork: הפסידה 2 מיליארד דולר ב-2018

זאת, בשל צמיחה מהירה של החברה ושכירת מתחמים חדשים בערים רבות. לפי נתוני WeWork, צמחו גם הכנסותיה פי שניים ביחס ל-2017 והגיעו ל-1.82 מיליארד דולר, אך היקף אכלוס המשרדים ירד וכמותו גם ההכנסה השנתית הממוצעת מכל שוכר

חברת השכרת חללי העבודה WeWork הפסידה ב-2018 כשני מיליארד דולר - פי שניים מבשנה שקדמה לה.  כך דיווח אמש (ב') הוול סטריט ג'ורנל. ההפסד נגרם בשל צמיחה בעלויות התפעול, תוצר ישיר של התרחבותה המהירה של WeWork ברחבי העולם, והצורך ברכישה והתאמה של משרדים להשכרות קצרות טווח. במקביל, הודיעה החברה שהכנסותיה צמחו פי שניים אף הן, ועמדו אשתקד על 1.82 מיליארד דולר.

 

>>לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

WeWork מאשרת: סופטבנק השקיעה רק 2 מיליארד דולר בחברה

WeWork ביטלה את גיוס החוב בארץ

ענקית חללי העבודה rent24 מגיעה לארץ

 

על פי דיווחי WeWork, בדצמבר עמד מספר השוכרים על כ-400 אלף בכ-100 ערים ברחבי העולם. כשליש מהשוכרים הם חברות וארגונים שמספרם גדל מאוד בתמהיל המשתמשים. עוד נמסר מהחברה, שמהרגע שהמשרדים מותאמים לפעילות הלקוח, הרווח על ההשכרה עובר במהירות את עלות התפעול השוטפת.

אדם נוימן ()
אדם נוימן, מנכ"ל ומייסד WeWork
 

המספרים של WeWork, שנחשפו משום שגייסה הון דרך חוב ציבורי, אינם חיוביים באופן חד משמעי; החברה הכניסה בממוצע 6,360 דולר בשנה מכל שוכר, ירידה של 13.5% בהשוואה ל-2017.

 

גם היקף האכלוס של משרדיה ירד ועומד כיום על כ-80% לעומת 84% בשנה הקודמת. מנגד, הסבירה החברה שהגדילה את היקף המשרדים באופן נרחב ושנדרשים לה כ-18 חודשים כדי לאכלס אותם. רוב הגידול שלה מתבצע בשווקים מתפתחים בהם מחירי השכירות נמוכים יותר.

 

הפסדי החברה גדלים והולכים, מה שלא מפחיד את המשקיעים, שממשיכים לעמוד בתור כדי לממן את פעילות WeWork. אף שאינם מוותרים עליה, נראה שכמה מהם בכל זאת מודאגים: למשל, סופטבנק צמצמה את תוכנית המימון שלה לחברה מ-16 מיליארד דולר ל-2 מיליארד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
Photo: Agustin Munoz
אדם נוימן, מנכ"ל ומייסד WeWork
Photo: Agustin Munoz
מומלצים