שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    המסעדה הישראלית הנחשבת בניו יורק "תמנע" - נסגרת בשל חובות

    מסעדת "תמנע" של השף הישראלי ניר מסיקה, שזכתה בתואר "המסעדה הטובה ביותר בארצות הברית", נסגרת במפתיע. מסיקה: "החובות לא מאפשרים להפעיל את המסעדה. קיבלתי שיעור במסעדנות"

    מסעדת "תמנע" בניו יורק, עליה מופקד השף הישראלי ניר מסיקה, תיסגר בסוף השבוע הקרוב, אחרי ארבע שנות פעילות. מסיקה נחשב לכוכב עולה בניו יורק: כבר בשנתה הראשונה זכתה המסעדה להיכנס לרשימה הנחשבת של עשר המסעדות החדשות הטובות בארצות הברית של ה-USA TODAY, ואף זכתה בתואר "המסעדה החדשה הטובה ביותר" בארצות הברית כולה, כשמסיקה, השף שהקים אותה והוביל אותה, היה אז בן 30 בלבד. 

    מסעדת תמנע בניו יורק (צילום: ליאת הלפרן)
    השף ניר מסיקה(צילום: ליאת הלפרן)

    מסעדת תמנע בניו יורק (צילום: ליאת הלפרן)
    מסעדת תמנע בניו יורק(צילום: ליאת הלפרן)

    מסיקה נולד וגדל בקרית מוצקין, ובגיל 27 עבר להתגורר בניו יורק. לפני שפתח את "תמנע" עבד השף בשתי מסעדות בברוקלין, ואת מסעדת "תמנע" פתח באיסט וילג' במנהטן, שם העיף את הראש למקומיים עם אוכל ישראלי בגישה עכשווית עם מנות כמו חומוס וטחינה לצד מנות כמו מדיטרניאן סשימי וסלט טאבולה עם קינואה אדומה וצזיקי. 

    מסעדת תמנע בניו יורק (צילום: ליאת הלפרן)
    מסעדת תמנע בניו יורק(צילום: ליאת הלפרן)
     

    "אי אפשר להמשיך להפעיל את המסעדה יותר, החובות לא מאפשרים לעבוד, וסוף השבוע הקרוב יהיה גם סוף השבוע האחרון של המסעדה", מסר אמש השף ניר מסיקה בשיחת טלפון מניו יורק.

     

    מה בדיוק קרה שאילץ אתכם לסגור במפתיע?

    "המסעדה עבדה חזק מאוד, אבל דברים התחילו להשתנות ברמה הניהולית ולא הכל הסתדר לכל השותפים. פתאום בשבוע אחד הכל כמו מגדל קלפים, התרסק תוך יומיים. החובות לא מאפשרים לעבוד ומבחינה תפעולית אי אפשר להמשיך להפעיל את המסעדה יותר. אני עומד מול לקוחות ועובדים וכל העולם. זה עצוב מאוד. תמנע הייתה עולם אחר, היה בה אופי בקירות. את המנורות ואת הספה בנינו בידיים שלנו. את המקרר חתכתי עם ג'קסון. זה עצוב ומבאס לסגור, אבל קיבלתי שיעור במסעדנות".

    מסעדת תמנע בניו יורק (צילום: ליאת הלפרן)
    מסעדת תמנע בניו יורק(צילום: ליאת הלפרן)

    אתה מתכוון לחזור לארץ אחרי הסגירה של "תמנע"?

    לא. אשתי סיימה תואר שני בעיצוב ערים והיא עובדת בחברת סטארט אפ. החיים שלנו פה, אלא אם כן תהיה הצעה מעניינת ומגניבה מספיק ואז אולי נחשוב לחזור. כרגע יש לי תוכניות קדימה בניו יורק, אני רוצה לקחת חתיכה משוק הכרמל בתל אביב ולהעתיק אותה לניו יורק, עם בסטות ורצפה סטייל כביש. אני רוצה להביא את ישראל לקומפקלס שיהיה בתוך מנהטן. כבר התחלתי לעבוד על זה לפני שנה ולאט לאט אני בונה סביבי אנשים".

     

    איך התגובות על הסגירה?

    "הלקוחות מתבאסים, מלצריות בוכות לי וטבחים גם. לקוחות פירגנו לנו כל השנים וכשישראלים היו באים לאכול אצלי הייתי כל פעם כזאת מרגיש כאילו ההורים שלי באים לבקר. בדרך כלל מתלוננים על הישראלים שהם קרציות ושיש להם הרבה דרישות, אבל ב'תמנע' זה היה אחרת".

     

    ולכל אלה שלא הספיקו לאכול ב"תמנע" מנהטן: מסיקה מתכנן להגיע בחודש אפריל לארץ ולערוך שבוע של ארוחות פרידה במסעדת L28 בתל אביב.

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ליאת הלפרן
    מסעדת תמנע בניו יורק של השף הישראלי ניר מסיקה, נסגרת
    צילום: ליאת הלפרן
    מומלצים