שתף קטע נבחר

ירידה קלה בגירעון במרץ: עמד על 3.4%

הירידה לעומת חודש פברואר, בו עמד הגירעון על 3.5%, נובעת מכניסתה לתוקף של רפורמת המיסוי הירוק שמעלה את המס על רכבים - מה שהביא להקדמת רכישות הרכבים בחודש מרץ על חשבון שאר השנה. באוצר חוששים כי בחודשים הבאים יבוא כלי הרכב יהיה נמוך והגירעון ישוב לגדול

הגירעון ל-12 החודשים האחרונים הגיע ל 3.4%. כך עולה מדוח ביצוע התקציב שמפרסם היום (ג') האוצר לחודש מרץ. מועד הפרסום חריג יחסית, שכן בדרך כלל נוהג האוצר לפרסם את הנתונים לקראת ה-10 בחודש. נראה כי הפעם הזדרזו באוצר לפרסם זאת, רחוק ככל האפשר מהבחירות.

 

הגירעון ממשיך לגדול: 3.5% בחודש פברואר

הגירעון מחכה לשר הבא: האם בקרוב נחזור לשלם מע"מ על פירות וירקות?

"45 שנה לא ראיתי יד נדיבה כמו של שר האוצר הנוכחי"

 

מדובר בירידה קלה בגירעון שעמד בפברואר על 3.5%, כפי שצפו באוצר וברשות המיסים מראש. זאת לאור הכניסה לתוקף של רפורמת המיסוי הירוק שבפועל מעלה את המס על רכבים שגם כך מהווים נדבך משמעותי בהכנסות ממיסים.

 

>> לסיפורים הכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

משה כחלון בראיון באולפן YNET (צילום: אבי מועלם )
שר האוצר משה כחלון(צילום: אבי מועלם )

הרפורמה נכנסה לתוקף בתחילת החודש והביאה להקדמה של רכישות רכבים לחודש מרץ על חשבון שאר השנה. סך ההכנסות עמדו על 28.8 מיליארד שקל מתוכם כשני מיליארד שקל מהקדמת רכישות הרכבים. החשש באוצר הוא כי אותה הקדמה תביא לכך שבחודשים הבאים יבוא הרכבים יהיה נמוך משנה שעברה, מה שיגדיל את הגירעון.

 

על פי ההערכות, בניכוי שני מיליארד השקל העודפים, הגירעון הנכון ל-12 החודשים האחרונים היה גדל בהשוואה לחודש שעבר לרמה של 3.6%. כעת מסתמן כי בחודש הבא תרשם עלייה חדה. כאשר מנכים את שני מיליארד השקל שמהווים הקדמת הכנסות, משרד האוצר מתמודד עם מחסור של כשלושה מיליארד שקל בהכנסות כבר עכשיו.

 

ההערכות הראשוניות באוצר דיברו על מחסור של 6.5 מיליארד שקל. כאשר לוקחים זאת בחשבון, יחד עם העובדה שהוצאות הממשלה עלו ב-11.3% למרות שהיו אמורות לגדול רק ב-5.3% והגיעו לשיא של יותר מחמש שנים (ביחס לתוצר) - עולה החשש כי הגרעון בסוף השנה יהיה אף יותר גבוה מזה שחזו באוצר בתחילת השנה - ויעמוד על 3.6%. סך הוצאות הממשלה עמדו מתחילת השנה על 98.7 מיליארד שקל.

 

בעוד שההוצאות של המשרדים האזרחיים עלו בכ-12% הוצאות מערכת הביטחון ירדו ב-1.2%. הגידול החד בהוצאות נובע לפי גורמים באוצר מאי הקדמת תשלומים לסוף השנה שעברה כפי שנהוג בדרך כלל לאור הגירעון הגבוה יחסית שנרדן במהלך 2018.

 

למעשה הפרסום אתמול חריג יחסית, שכן בד"כ נוהג האוצר לפרסם את הנתונים לקראת ה-10 לחודש. נראה כי הפעם הזדרזו באוצר לפרסם זאת, כמה רחוק שאפשר מהבחירות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבי מועלם
שר הוצאר משה כחלון
צילום: אבי מועלם
מומלצים