שתף קטע נבחר

בחירות בהודו: הפרות יכולות להפיל את מודי

נרנדרה מודי ינסה לזכות החודש בכהונה שנייה כראש ממשלת הודו. עבור החקלאים ותושבי הכפרים הקדנציה הראשונה שלו מזוהה עם הגנה על הפרות הקדושות – גם על חשבון האזרחים. התוצאה: לינצ'ים, הרס ותאונות דרכים

אחד הדברים שאפיינו את הקדנציה הראשונה של נרנדרה מודי, שמתמודד החודש על כהונה שנייה כראש ממשלת הודו, היה הגנה בלתי מתפשרת על הפרות בהודו. לדעתם של החקלאים ותושבי הכפרים שסובלים מהפרות המשוטטות מודי הלך רחוק מדי.

 

עוד סיפורים מהעולם בעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

  (צילום: gettyimages, shuttestock)
(צילום: gettyimages, shuttestock)

כשהמפלגה הלאומנית של מודי עלתה לשלטון ב-2014 היא נהנתה מתמיכה גורפת של החקלאים ההודים. הממשלה של מודי החליטה להילחם ביד קשה בשחיטה ובמכירה של פרות – שקדושות להינדים. המלחמה הזאת גרמה לכאב ראש גדול בקהילות הכפריות. מספר הפרות המשוטטות ברחבי הודו זינק – והחקלאים מדווחים על הפסדים גדולים.

 

"ניסינו הכול – דחלילים וגדרות תיל – אבל החיות המשוטטות מעולם לא פספסו הזדמנות לאכול את הגידולים שלנו", אמר ל-AFP רג'וביר מינה, חקלאי הינדי. הוא מביט בעצב על מה שנותר משדה החומוס שלו במחוז פילאני במדינת רג'סטאן ואומר: "הממשלה משחקת בפוליטיקה, ולא אכפת לה מחקלאים עניים".

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

גם לפני שמודי עלה לשלטון שחיטת פרות וצריכת בשר בקר היו אסורות ברג'סטאן ובמדינות אחרות בהודו. אך החוקים החדשים של ממשלת מודי הטילו עונשים כבדים על מי שיעבור על החוק. ב-2017 גם ניסתה הממשלה לאסור לחלוטין על סחר בבקר למטרות שחיטה ברחבי המדינה. בית המשפט העליון דחה את הניסיון הזה.

 

מתנגדיו של מודי אומרים שהמפלגה שלו, BJP, מנסה לכפות על הודו – מדינה של 1.25 מיליארד איש – את ההגמוניה ההינדית. הם גם מזהירים שהמפלגה מעודדת קבוצות של הינדים לתקוף מיעוטים מוסלמים וקאסטות נמוכות ששוחטים פרות ואוכלים בקר. מתחילת כהונת מודי חל זינוק במספר הלינצ'ים בסוחרי הבקר. בין מאי 2015 לדצמבר אשתקד נרצחו על ידי ההמון 44 בני אדם בהודו.

  (צילום: AP)
(צילום: AP)
 

BJP אמרה שהיא מתנגדת לאלימות מכל סוג, אבל החשש ממתקפות והענישה הקשה גרמו לשיבושים קשים בסחר הבקר. מגדלי הבקר נטשו את הפרות במקום למכור אותן לשחיטה. ההשפעות: יותר פרות משוטטות, יותר תאונות דרכים ויותר הרס באזורים הכפריים, שבהם חיים 70% מההודים.

 

מאז שמודי עלה לשלטון ברחבי הודו כבר התרגלו לראות פרות משוטטות לועסות פלסטיק ופסולת, ומעלות גרה בצמתים עמוסים. ב-2015 נהרגו יותר מ-550 הודים בתאונות דרכים שבהן מעורבות פרות משוטטות. הנתונים האחרונים בנושא היו רק ב-2012, אז דווח שברחבי הודו יש 5.2 מיליון פרות משוטטות. ההערכה היא שכעת המספר גבוה בהרבה.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

"בגלל האנשים שמגנים על הפרות אף אחד לא מעז לגעת בהן עכשיו", אומר סומר פוניה, ראש כפר לשעבר במחוז צ'ורו. "אין מספיק רפתות, וברפתות הקיימות עמוס כל כך שמדי יום פרה אחת מתה. אנחנו הינדים, אנחנו לא רוצים לפגוע בפרות, אבל אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לשמור ולהאכיל כל כך הרבה חיות כשאנחנו מתקשים לגמור את החודש".

 

פרות וקשישים יגורו בדירות שותפים בהודו

 

חוסר שביעות הרצון של הבוחרים כבר בא לידי ביטוי בבחירות המקומיות בדצמבר. BJP הפסידה למפלגת הקונגרס מהאופוזיציה במדינות שתלויות בחקלאות כמו רג'סטאן ומאדהיה פראדש. "שר הפרות" היחיד בהודו - במדינת רג'סטאן – הודח מתפקידו. ב-2014 נהנה מודי מתמיכת רוב החקלאים במדינה - 262 מיליון איש. הוא הבטיח להם שהכנסתם תוכפל עד 2022. לא ברור אם גם הפעם החקלאים יבחרו בו. הבחירות בהודו יחלו ב-11 באפריל.

  (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לאור המצב נאלצים חלק מתושבי הכפרים להשתמש בחסכונות שלהם כדי לשמור את הפרות ברפתות מאולתרות, לפחות עד סוף עונת הקציר. בדצמבר ובינואר החקלאים במדינת אוטאר פראדש בדרום הודו נאלצו לשמור את הפרות המשוטטות בבתי ספר כדי להציל את הגידולים החקלאיים. התלמידים נאלצו ללמוד מחוץ לבתי הספר.

 

סנדיפ קג'לה, ראש עמותה חברתית במחוז פילאני ברג'סטאן, אמר שנושא הפרות המשוטטות חייב להיכלל במצע הבחירות של המפלגות. "חקלאי אחד יכול לדאוג לחיה אחת. אבל כאן הפרות משוטטות בקבוצות של מאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages, shuttestock
דאגה לפרות - גם על חשבון האזרחים
צילום: gettyimages, shuttestock
מומלצים