שתף קטע נבחר

4 ימים לנחיתה: תמרון מוצלח ראשון של "בראשית" סביב הירח

שלושה ימים לאחר הכניסה למסלול סביב הירח, ביצעה החללית הישראלית תמרון מוצלח ראשון סביבו. הנחיתה ההיסטורית: ביום חמישי בערב. צפו בתמונות חדשות של הירח שצילמה "בראשית"

 

הירח כפי שצילמה החללית בראשית (צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית)
הירח מגובה 550 ק"מ, כפי שצילמה "בראשית"(צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית)

תמרון מוצלח ראשון סביב הירח, שלושה ימים לאחר הכניסה למסלול - וארבעה ימים לפני הנחיתה ההיסטורית: הבוקר (יום א') בשעה 04:36 בוצע תמרון מוצלח ראשון סביב הירח של החללית הישראלית "בראשית". צפו בתמונות חדשות של הירח, שפרסמו spaceIL והתעשייה האווירית.

 

במהלך התמרון לפנות בוקר פעלו המנועים במשך 271 שניות וכמות הדלק שנשרפה עמדה על כ-55 ק"ג. בתמרון זה פעלו כל מנועי החללית בו זמנית לבלימת החללית בעוצמה הגבוהה ביותר עד כה (הדחף המקסימלי של החללית).

הירח כפי שצילמה החללית בראשית (צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית)
הירח מגובה של 2,500 ק"מ(צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית)

 

 

בתמרון, גובה האפולונה (הנקודה הרחוקה מפני הירח) הורד מגובה של 10,400 ק"מ לכ-750 ק"מ מפני הירח. הפרילונה (הנקודה הקרובה לפני הירח) נותרה כ-460 ק"מ מפני הירח.

 

במהלך סוף השבוע, "בראשית" - שנלכדה ביום חמישי האחרון בכוח המשיכה של הירח - צילמה תמונות נוספות של הצד הרחוק של הירח. האחת צולמה מעל הפרילונה שלשום בשעה 8 בבוקר שעון ישראל, בגובה של 550 ק"מ, השנייה צולמה שעה ו-50 דקות אחר כך, במרחק של 2500 ק"מ מעל פני הירח.

צילום הירח מחללית בראשית (צילום: בראשית)
הצד האפל של הירח(צילום: בראשית)

החללית, דגל ישראל וכדור הארץ (צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)
סלפי עם כדור הארץ, בדרך לירח(צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)

שיגור החללית
שיגור החללית "בראשית"(צילום: רויטרס)

החללית טרם המראתה לארה
החללית(צילום SpaceIL/התעשייה האווירית לישראל. )

מחר שוב תואט המהירות של החללית בראשית. והיא תתקרב עד למרחק של 400 ק"מ מהירח. ביום הבחירות, יום שלישי, היא תגיע למרחק של 200 ק"מ. ביום רביעי אמורה החללית להגיע לגובה של 15 ק"מ מהירח ובחמישי בסביבות השעה 23:00 היא אמורה לנחות על אדמת הירח.

  

אם אכן זה יקרה, ישראל תהיה רק למדינה הרביעית בעולם שמצליחה לרשום הישג כזה, אחרי הרוסים (לראשונה בינואר 1966, עם לונה 9), האמריקנים (הגיעו לירח לראשונה חמישה חודשים אחר כך, והיו בהמשך לראשונים וליחידים עד היום שמנחיתים עליו אסטרונאוטים) והסינים, שהנחיתו עד היום שני רכבי חלל על הירח - צ'נגה 3 ב-2013 וצ'נגה 4 בדצמבר אשתקד, בצד הרחוק של הירח.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית
הירח מגובה של 550 ק"מ
צילום: באדיבות SpaceIL והתעשייה האווירית
מומלצים