שתף קטע נבחר

ביהמ"ש דחה אב גרוש לילדה חולה בסרטן

גבר ביקש להרחיב את הסדרי הראייה עם בתו בת ה-3, שלדבריו נותרו לה חודשים ספורים לחיות. אבל שופט קבע שזה לא הזמן לשינויים מסוג זה

בית המשפט המחוזי בתל אביב דחה לאחרונה ערעור של אב גרוש שביקש להרחיב את הסדרי הראייה עם בתו בת השלוש החולה בסרטן נדיר בגזע המוח ולדבריו נותרו לה פחות משנתיים לחיות. השופט שאול שוחט קבע שמצב הקטינה אינו יציב והמשפחה כולה נמצאת בסיטואציה רגישה ומורכבת.

 

את הבקשה הבהולה להרחבת הסדר השהות עם שני ילדיו (הבן הגדול בן 6) הגיש האב כשבתו עברה טיפולי הקרנות בבית החולים. הוא טען כי בתו נמצאת במצב סופני ובמקרה הטוב תחיה עוד שנה וחצי, ולכן יש לאפשר לו בדחיפות להיות הורה שוויוני (נכון להיום הוא מתראה עם הילדים פעמיים-שלוש בשבוע ובכל סוף שבוע שני).

 

אולם בית המשפט למשפחה דחה את בקשתו וקבע כי מאחר שלא ברור עדיין מהו מצבה הנפשי והגופני של הילדה, לא יהיה נכון כרגע לעשות שינויים בחייה. על החלטה זו הגיש האב בקשת רשות ערעור שבה נטען בין היתר כי בית המשפט התעלם מ"הזמן הקצוב" שנותר לו להיות עם בתו, וכי דווקא הרחבת המפגשים עמו תיטיב עם הילדים.

 

מנגד טענו עו"ד אביטל רבינוביץ' ועו"ד עוזי נקש בשם האם, כי עדיין יש תקווה למצוא מרפא לילדה והאם עורכת בירורים נרחבים בעשרות בתי חולים בעולם. בנוסף נטען כי בעוד האם התפטרה מעבודתה ושוהה לילות כימים לצדה של הילדה, האב ממשיך לעבוד כרגיל ומנצל באופן ציני את המצב כדי להגיע להישגים משפטיים.

 

האם הוסיפה כי לא יהיה זה נכון לעשות כרגע שינויים נוספים בחיי הילדים שגם כך עברו טלטלה קשה, והבהירה כי האב יכול להצטרף לכל הבדיקות והטיפולים שעוברת הילדה.

 

סגן הנשיא שוחט הסכים עם טיעוני האם. אמנם, הוא לא מצא לנכון לשפוט את מעשי האב במצבו, אבל לצד זאת הבהיר כי גם לא יהיה זה "שירפה את ידי המשיבה שטרם איבדה תקווה כי ימצא מזור לבת הקטינה".

 

השופט ציין כי האב עצמו הודה כי המחלה הפכה את עולמה של הילדה, שבמקום ללכת לגן ולבלות עם חברים, מחלקת את זמנה בין הבית לבין בית החולים. בנסיבות אלה נקבע כי החלטת בית המשפט לנהוג בזהירות ולא לבצע שינוי כלשהו בחייה עד להתייצבות הייתה הגיונית וסבירה, ואין הצדקה להתערב בה.

 

יתרה מזו, תוך כדי ניהול ההליך הגישה העובדת הסוציאלית לסדרי דין תסקיר משלים שבו נכתב במפורש כי בשל החשש מהידרדרות במצב הקטינה לא יהיה זה נכון לעשות שינוי בזמני השהות בתקופה הרגישה והמורכבת הזו, תוך שהובהר לאב כי הוא מוזמן ללוות את הילדה לטיפולים ולבדיקות.

 

גם המלצה זו, קבע השופט, מחייבת לדחות את בקשת האב, וחייב אותו בהוצאות ושכר טרחת עורך דין של 5,000 שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים