שתף קטע נבחר

מה יהיה היומיום של מחר?

איך ייראו מתחמי חיים משולבים בערים של מחר? האם נגיע מהבית לעבודה ברגל? נפסיק להחזיק במכונית, והכל יהיה במרחק הליכה מהבית? המחר האורבני כבר כאן

אייל, ענת ושני ילדיהם גרים בראשון לציון בדירת 4 חדרים. אייל הוא מעצב גרפי שעובד במשרד קטן ששכר באזור התעשייה בעיר, ענת היא גננת בפעוטון ששוכן בקומת קרקע בבניין משותף בחולון. היומיום שלהם קורס תחת הנטל לנסוע במכונית היחידה שלהם לקצה העיר או לחילופין להגיע בזמן בתחבורה ציבורית בחזרה הביתה, לקלוט את הילדים אחר הצהריים, לערוך קניות אי שם באזור התעשייה, כל זה תוך עמידה במשימות העבודה הלוחצות.

 

נשמע מוכר?

מה היה קורה אם הם היו יכולים לפתוח את המשרד של אייל בתוך הבית או בקומת הגג שלהם?

מה היה קורה אם בבניין שלהם היה מרחב פתוח להשכרה, שבו אפשר לנהל פעוטון או גן קטן?

מה היה קורה אם מתחת לביתם הייתה שדרת חנויות קטנה שמאפשרת לרדת אליה ברגע?

איך היו נראים החיים אם הם היו גרים במתחם חיים המשלב מגורים מסחר, עבודה ופנאי?

 

  (צילום: more narkisim 3D)
הדמיה(צילום: more narkisim 3D)

 

עם התכווצות שטחי בנייה באזורים הנחשקים במרכזי הערים, חזרו ערים רבות ברחבי העולם לבנות מרחבי חיים עירוניים במרכזי העיר - מקום שבו חיים זה לצד זה שימושים שונים ומשלימים - עירוב השימושים.

 

המתכננים המובילים בעולם מאמינים ששיטה זו המקרבת את כל תחומי החיים שלנו למרחב אורבני אחד יוצרים יומיום איכותי ונינוח יותר, פנאי מעשיר יותר למשפחה, מקצרים זמני נסיעות ופקקים ומפחיתים זיהום אויר רעש.

 

אחת מחברות הנדל"ן המובילות את תחום פיתוח מתחמי החיים המשולבים בארץ היא קבוצתMORE , שפיתחה מתודולוגיית תכנון ופיתוח של סביבת חיים מלאה .

 

כשקבוצת מור ניגשת לתכנון פרויקט, מיד אחרי ההסתברות העיסקית והרווחיות, מתכנסים כל הגורמים הרלבנטיים בחברה לתהליך המכונה בחברהMORE INSIGHT - מתודולוגיה ייחודית שפותחה בתוך החברה, כזו שמאפשרת לאסוף ולנתח רכיבי ידע, המאפשרים לחזות את היומיום של המשפחה במתחם או פרויקט נתון.

 

דוגמה אחת מיני רבות היא רשת המרכזים המסחריים MORE CENTERS, מרכזי קניות במרכזי הערים וברחובות הראשיים, הנותנים מענה לצרכים היומיומיים של הצרכנים ומספקים בנוסף גם פתרונות בילוי מקומי של בתי קפה, מסעדות ועוד.

 

"אחת הערים המובילות בתחום זה היא ברצלונה", מסביר אבי מאור, מנכ"ל קבוצת MORE. "העיר הספרדית מפעילה תוכנית לאומית, שמגבילה את כמות מרכזי המסחר הגדולים ברחבי המדינה, בעוד חנויות ועסקים קטנים לא צריכים לעבור הליכי בירוקרטיה כדי לקבל רישיון עסק. נוצר מצב בו הרגולציה מתמרצת את העסקים הקטנים, תוך יישום תפיסת עירוב השימושים. גם ערים כמו ניו-יורק, טורונטו וברלין הבינו את החשיבות ומציגות מגוון רחב של אזורים בהם עירוב שימושי הקרקע בולט ומשגשג".

 

בין הערים שבהן שמה החברה דגש על עירוב השימושים עדכני היא חריש. פרויקט הדגל של קבוצת MORE הוא קניון MORE חריש, שצפוי להיפתח במהלך 2019 וממוקם בשער הכניסה לעיר חריש, בסמוך לכביש 6. המרכז, במיקומו הנוכחי מדגיש את האסטרטגיה והעקרונות של הקבוצה: קניון המשלב מסחר, בילוי ופנאי לצד חיי קהילה ומגורים משולבים יחד. המרכז מתפרס על שטח של כ-9,000 אלף מ"ר, ויכלול תמהיל רחב של כ-25 רשתות וחנויות של המותגים המובילים ביותר, לצד מתחם בילוי והסעדה.

 

"קבוצת MORE משתדלת לפעול בשכונות חדשות בהן המגורים והשירותים הקהילתיים נבנים בשכונות חדשות מן היסוד, החברה מחפשת ומקדמת פרויקטים במסגרת התפיסה שלפיה אנשים מעוניינים לבנות חיים מאוזנים יותר, מתקדמים יותר וקהילתיים יותר, וזאת במטרה לכך שהאדם יוכל לקבל מענה לרוב צרכיו במרחק הליכה קצר מהבית. בכל מקום בה קבוצת MORE תפעל ישולבו מרכזים מסחריים שכונתיים ורחובות מנוהלים, כך שבעלי העסקים נהנים מקהל רוכשים זמין בקרבת מקום ומניהול מקצועי ממש כמו במרכזי קניות גדולים", מוסיף מאור.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים