שתף קטע נבחר

כך ניצחה אזרחית אוקראינה את מדינת ישראל

רשות האוכלוסין סירבה להעניק מעמד לבת 60 שחיה בארץ 14 שנים והתאלמנה מבעלה הישראלי. אבל היא ערערה וזכתה לאשרת תושבות

בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל הורה לאחרונה לרשות האוכלוסין וההגירה להעניק אשרת תושבת ארעית לאזרחית אוקראינה בת 60 שהתאלמנה מבעלה הישראלי. בכך הפך הדיין מרט דורפמן את החלטת הרשות, אחרי שקבע כי אי אפשר להתעלם מכך שהאישה התערתה היטב בחיים בישראל וזיקתה אליה חזקה מזיקתה למולדתה.

 

בערר, שהוגש באמצעות עו"ד טל אופיר, התבקש בית הדין לבטל את החלטת מנכ"ל רשות האוכלוסין, שביולי שעבר אימץ את המלצת חברי הוועדה הבינמשרדית לעניינים הומניטריים שלא לתת לאישה מעמד בישראל בהיעדר טעמים הומניטריים מוצדקים.

 

עניינה הועבר לוועדה הבינמשרדית לאחר שההליך המדורג מכוח חייה המשותפים עם בעלה הישראלי הופסק עם מותו ב-2013. במקרים כאלה ההנחה היא שאם אין זיקה משמעותית לישראל (כמו ילדים משותפים למשל), יש לבחון קיומו של טעם הומניטרי שמצדיק להעניק לאזרח הזר מעמד בישראל.

 

אחרי שהוועדה ערכה לאישה ראיונות שונים היא המליצה שלא להעניק לה מעמד מהסיבה שהזיקה שלה לאוקראינה חזקה יותר מזיקתה לישראל, כיוון ששם יש לה משפחה (בת, שני נכדים ואם) וכאן לא.

 

בערר שהגישה טענה האישה שהמלצת הוועדה התעלמה מכך שהיא רוצה לגור בישראל, התרגלה לחיים בארץ, צברה חברים רבים ומתנדבת בבית החולים שערי צדק (באוקראינה היא עבדה כרופאה). היא הוסיפה שיש לה נכסים בישראל והיא מקבלת את קצבת הפנסיה של בעלה המנוח שהיה נכה צה"ל.

 

זיקה ממשית

ואכן, בפסק הדין הסכים הדיין דורפמן עם הטענה שמנכ"ל הרשות לא בחן את מלוא הנתונים בנוגע לזיקה הממשית של העוררת לישראל, בהתחשב בכך שחיה עם בעלה הישראלי כמעט שבע שנים וכיום היא נמצאת בישראל כ-14 שנים.

 

נקבע כי אף שהיא חייתה רוב חייה באוקראינה ויש לה שם משפחה, אי אפשר להתעלם מזכויותיה הקנייניות בנכסים בישראל, ממשך הזמן שחיה עם המנוח, מהציפייה הלגיטימית שלה שאחרי שנים רבות בישראל תקבל היתר להישאר כאן ומהעובדה שלאורך כל הדרך נהגה כדין ומעולם לא שהתה בארץ באופן לא חוקי.

 

"נראה, כי העוררת התערתה היטב בחברה הישראלית, ויצרה לעצמה מרקם חיים בישראל", כתב הדיין וקבע כי ישראל הוא ביתה, וגם ללא כל צורך בטעמים הומניטריים "כף המאזניים נוטה לעבר קבלת בקשתה".

 

לפיכך הערר התקבל והחלטת מנכ"ל רשות האוכלוסין בוטלה. הדיין הורה להעניק לעוררת רישיון תושב ארעי מסוג א/5 שעליה להאריך מדי שנתיים, וחייב את רשות האוכלוסין בהוצאות משפט של 3,000 שקל.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה בשיתוף אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ העוררת: עו"ד טל אופיר ממשרד עורכי הדין כהן, דקר, פקס וברוש
  • ב"כ משרד הפנים - רשות האוכלוסין: עו"ד תימור חנג'ר ועו"ד עדי גרישפון מהלשכה המשפטית
  • ynet הוא שותף באתר פסקדין

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים