שתף קטע נבחר

ייאסר הדיג באזור הכינרת עד אמצע יולי

אגף הדיג במשרד החקלאות מודיע כי הדיג הספורטיבי והמסחרי אסור באזורים בתחום שפכי הנחלים הגדולים של רמת הגולן לצפון הכנרת (ה"בטיחה") ובתחום הימי שבין המושבה מגדל ועד חוף כרי דשא, במטרה לאפשר את התאוששות אוכלוסיית הדגים, ביניהם דגי האמנון

אגף הדיג במשרד החקלאות מכריז מדי שנה על איסור הדיג בכנרת ובים התיכון, במהלך תקופת הרבייה של הדגים. על פי התקנות, חל איסור לדוג בשיטות שונות במהלך העונה, כדי לאפשר לאוכלוסיית הדגים להתרבות ללא הפרעה, במטרה לשמור על אוכלוסיה בריאה של הדגים בכינרת ובים התיכון.


אמנוני הגליל (פרטים צעירים) בכינרת (צילום: חגי אהרון)
אמנוני הגליל (פרטים צעירים) בכינרת(צילום: חגי אהרון)

לאפשר לאוכלוסיות הדגים להתרבות ללא הפרעה

האיסור על הדיג בכנרת נכנס לתוקפו אתמול (א') ויסתיים ב-12.7.2019. הוא יחול על האזורים בתחום שפכי הנחלים הגדולים של רמת הגולן לצפון הכנרת (אזור הבטיחה) ובתחום הימי שבין המושבה מגדל ועד חוף כרי דשא.

 

אמנוני הגליל בכינרת (צילום: חגי אהרון)
אמנוני הגליל בכינרת(צילום: חגי אהרון)

 

לדברי אגף הדיג, מדובר באזורים עיקריים המשמשים לקינון והטלת ביצי הדגים, ביניהם מיני האמנון, הנחשבים לדגים מועדפים למאכל בקרב הציבור בישראל. מצופים יוצבו באזורים האסורים לדיג ופקחי היחידה הימית של רשות הטבע והגנים, האוכפים בשיגרה את פקודת הדיג, יסיירו באזורים הללו על מנת להבטיח את קיום איסור הדיג.

 

דייג משליך רשת דיג לכינרת (צילום: shutterstock)
דייג משליך רשת דיג לכינרת(צילום: shutterstock)

 

פעולות הפיקוח יוגברו במהלך תקופת איסור הדיג

"לנו ולדייגים המקצועיים והחובבים אינטרס מובהק ומשותף להגן על הדגים בעונת ההטלות למען שמירה על שלל הדגים בכנרת שמדי שנה הולך ופוחת", מסביר יגאל בן ארי, מנהל היחידה הימית ברשות הטבע והגנים.

 

לדבריו, מדובר בשטחים המהווים כחמישית משטח האגם בהם ייאסר דיג, על מנת "לאפשר לדגים להתרבות בשקט ולהעמיד בהצלחה דור צאצאים. במהלך הימים הקרובים נפעל מול קהילת הדייגים בכנרת, במעגנות ובחנויות הדיג במספר ערוצים כך שיהיו מעודכנים על מועדי ומשך תקופת איסור הדיג".

 

עוד ציין בן ארי כי "במקביל נגביר את פעולות הפיקוח מול הגורמים הרלוונטיים בשיתוף גורמי אכיפה נוספים כדי לאכוף בהצלחה את איסור הדיג ובכך לשמור בהצלחה על שגשוג הדגה באגם".

 

דיג ספורטיבי בכינרת (צילום: shutterstock)
דיג ספורטיבי בכינרת(צילום: shutterstock)

 

לאמנון הגליל ישנו תפקיד משמעותי בשמירה על המאזן האקולוגי במי הכינרת. הוא ניזון בנוסף גם מאצות שעלולות בתקופות של צמיחת יתר, לפגוע באיכות המים בכינרת. דיג שעלול לפגוע באחד ההורים במהלך עונת הרבייה, גורם לפגיעה אנושה בסיכויי הדגיגים לשרוד ובדור העתיד של הדגה, דבר שישפיע על שלל הדיג שנועד למטרות מזון.

 

אמנון הגליל בכינרת במסגרת מבצע איכלוס דגים בכינרת (צילום: חגי אהרון)
אמנון הגליל בכינרת במסגרת מבצע איכלוס דגים בכינרת(צילום: חגי אהרון)

 

ניר פרוימן, מנהל אגף הדיג במשרד החקלאות מוסיף כי "בעונת הרבייה נוצר הדור הבא של הדגיגים, שיסייעו להגנת מיטבית על הדגה בכנרת. אנו קוראים לדייגים לשתף פעולה ובכך לשמור על משאב חשוב זה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חגי אהרון
אמנון הגליל לפני איכלוס בכינרת
צילום: חגי אהרון
מומלצים