שתף קטע נבחר

ליצמן: "עלינו לשמונה מנדטים על חשבון הליכוד"

יו"ר יהדות התורה הודיע לנשיא ריבלין כי מפלגתו קיבלה מנדט נוסף על חשבון הליכוד. בוועדת הבחירות טענו: "לא מוסרים עדכוני ביניים על התוצאות". ליצמן הוסיף כי סיעתו ממליצה על נתניהו לראשות הממשלה. מוקדם יותר פקדו נציגי הליכוד, כחול לבן וש"ס את בית הנשיא

 

 

יו"ר סיעת יהדות התורה, יעקב ליצמן, הכריז היום (ב') כי מפלגתו עלתה לשמונה מנדטים, על חשבון הליכוד. בוועדת הבחירות הבהירו: "לא מוסרים עדכוני ביניים על תוצאות".

סבב התייעצות ראובן ריבלין עם סיעת יהדות התורה לגבי הרכבת הממשלה (צילום: לע
ליצמן. "עלינו לשמונה מנדטים"(צילום: לע"מ)

 

בפתח פגישת הסיעה עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין אמר ליצמן: "התבשרנו כרגע, לפני שנכנסנו, כי עלינו לשמונה מנדטים. הספירה נמשכת אבל אנחנו על שמונה". ריבלין שאל אם המנדט שנוסף הגיע על חשבון אחת הרשימות ונענה: "לליכוד ירד".

 

משה גפני הוסיף: "אנחנו יודעים היום לראות מקומות שבהם אין אנשים חרדים - והצביעו לנו. יש אנשים לא דתיים שהצביעו לנו בעקבות העשייה. אנו רואים בזה חשיבות עצומה, גאים בזה".

 

 

בוועדת הבחירות המרכזית טענו כי לא הודיעו דבר ליהדות התורה. "ועדת הבחירות המרכזית איננה מוסרת עדכוני ביניים בדבר תוצאות הבחירות למי מבין רשימות המועמדים", נמסר בהודעת הבהרה שפרסמה הוועדה. בנוסף, הודגש כי החישובים לחלוקת המנדטים יבוצעו אך ורק בתום הליך הבקרה והבדיקות.

 

ליצמן התייחס להודעת הוועדה ואמר כי: "היא לא הכחישה, אלא הודיעה שזה לא סוף פסוק מבחינתה. אנחנו יודעים שכרגע אנחנו על שמונה מנדטים".

החל מבצע
בדיקה נוספת של הקולות, לפני פרסום התוצאות הסופיות(צילום: ועדת הבחירות המרכזית)

החל מבצע
(צילום: ועדת הבחירות המרכזית)

לפני כארבעה ימים פרסמה ועדת הבחירות המרכזית את תוצאות האמת של הבחירות לכנסת ה-21. עם זאת, התוצאות הרשמיות יפורסמו רק ביום רביעי.

 

עד לפרסום התוצאות הרשמיות עורכת הוועדה את מבצע "נוהל טוהר בחירות", שבמסגרתו נבדקות מחדש כמה מאות קלפיות בצורה מדגמית - זאת כדי לוודא שטוהר הבחירות נשמר.

 

בתוך כך, בימין החדש מגלים אופטימיות זהירה בנוגע לתוצאות הסופיות שיתפרסמו ברביעי. יו"ר המפלגה, שר החינוך נפתלי בנט, סיפר: "מתוך 11 אלף קלפיות ברחבי הארץ, קיבלנו 400 סיכומי קלפיות ממזכירי קלפי, השווינו לתוצאות בפרוטוקולים ובמחשב ומצאנו 219 חוסרים של פתקים עם האות 'נ'. זה מספר גדול מאוד ביחד ל-400 הקלפיות שיש לנו את הסיכום שלהן".

 

בנט הוסיף כי במפלגה העבירו את הפער לבדיקת ועדת הבחירות המרכזית. "אם אפילו שליש מזה יימצא כפער אמיתי, הרי שזה יעיד כי ברמה הלאומית נוכל בקלילות לעבור את מחסום 1,452 הקולות שנדרשים", סיכם.

 

הקרב על הממשלה: נתניהו מוביל

יומיים לפני פרסום התוצאות הסופיות, החל נשיא המדינה בהליך ההתייעצות עם נציגי הסיעות השונות של הכנסת ה-21, בנוגע לזהות ראש הממשלה הבא. עד כה הגיעו לבית הנשיא נציגי הליכוד, כחול לבן, ש"ס ויהדות התורה, ומאזן הממליצים לטובת נתניהו הוא עדיין 35-51.

 

 

ראשונה הגיעה משלחת הליכוד בראשות שר התיירות יריב לוין, ואיתו השרה מירי רגב וחברי הכנסת דוד ביטן ודודי אמסלם. אחרי שהמליצו על נתניהו, אמר להם ריבלין: "עם ישראל מצפה לראות יותר אחדות אמיצה, גם כשיש חילוקי דעות בין חלקי העם".

 

בהמשך הגיעה משלחת כחול לבן בראשות גבי אשכנזי, יחד עם אבי ניסנקורן, אורנה ברביבאי, צבי האוזר, אורלי פרומן ועומר ינקלביץ'. אשכנזי אמר: "אנחנו מאוד גאים בהישג. אנו מרגישים מחויבים לציבור של יותר מ-1.1 מיליון מצביעים שנתנו בנו אמון. נמשיך לשרת אותם כמו את כל עם ישראל. במסגרת הזאת ננסה לאחות, לתקן, לרפא חלק מהדברים שהנשיא הזכיר ודברים אחרים שלא הזכרת".

 

הנשיא שאל את אשכנזי אם המפלגה תסכים לשבת בממשלת אחדות עם נתניהו ונענה: "לאחר מחשבה, לא בקלות דעת, לא בהינף יד, אלא מחשבה עמוקה, אנו חושבים שבנסיבות הפוליטיות הנוכחיות אנו לא נוכל לשרת בממשלה הזו. אני חושב שמתוקף הנסיבות והמציאות לא נוכל לשבת בממשלה כזאת".

 

בהמשך הגיעו נציגי ש"ס, שהמליצו על נתניהו ונציגי חד"ש-תע"ל שהודיעו כי לא ימליצו על אף מועמד לראשות הממשלה.

 

ח"כ איימן עודה אמר: "אנו לא ממליצים על אף אחד. רצינו להפיל את ראש הממשלה נתניהו, לצערי ההמלצה שלנו לא תספיק. צריך רוב בקרב אזרחי ישראל וזה לא היה בבחירות. אחרים לא פנו אלינו. אנחנו אנשים שרוצים להשפיע, אבל רואים שאין לנו מה להשפיע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יואב דודקביץ'
השר יעקב ליצמן
צילום: יואב דודקביץ'
מומלצים