שתף קטע נבחר

הנייה: "סוגיית שביתת האסירים הייתה חלק מהמו"מ להבנות ההסדרה"

ברקע סיום שביתת הרעב של אסירי ארגון הטרור, אמר מנהיג חמאס: "הבהרנו למתווכים שלא נוכל להגיע להסכם יציב ללא פתרון לסוגיה". הנייה הודה באופן נדיר באחריות הזרוע הצבאית לחטיפת ורצח הנערים ב-2014

מנהיג חמאס איסמעיל הנייה התייחס בצהריים (יום ג') לפרסום אתמול ב-ynet שלפיו ההסכם שהושג בין מערכת הביטחון בישראל לבין האסירים השובתים של הארגון נכנס תחת המטרייה של הבנות ההסדרה על הקלות תמורת רגיעה.

 

"לפי ההבנות שהגענו אליהם עם המתווכים ממצרים, האו"ם וקטאר - סוגיית האסירים הייתה חלק מנושאי המשא ומתן", אמר הנייה במסגרת אירוע לקראת יום האסיר הפלסטיני שיצוין מחר. הוא הוסיף: "הבהרנו למתווכים בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי לא נוכל להגיע להסכם מוצק ויציב ללא פתרון לסוגיית האסירים (השובתים) בבתי הכלא".

פעילות חיפושים במספר אגפים בטחוניים היום בכלא קציעות (צילום: דוברות שב
פעילות של שב"ס באגף אסירים ביטחוניים בכלא קציעות(צילום: דוברות שב"ס)

את המשא ומתן מול האסירים הוביל שירות הביטחון הכללי בפיקוח ישיר של ראש הממשלה בנימין נתניהו בשל העובדה שהדרישה של חמאס הייתה כי ההסכם מול האסירים יוכנס כסעיף רשמי במסגרת הבנות הרגיעה והמשא ומתן המתנהל עליהן בין ישראל לבין חמאס בתיווך המודיעין המצרי, האו"ם וקטאר.

 

הנייה ציין כי במסגרת השביתה נפתח קו קשר ישיר בין הנהגת אסירי חמאס לבין שליח האו"ם למזרחת התיכון ניקולאי מלאדנוב, וכי התקיים קשר ישיר בינו לבין אחד מראשי חמאס בכלא - עבאס א-סייד (אדריכל הפיגוע במלון פארק).

 

הנייה הוסיף כי לפני מבצע צוק איתן שררה בבתי הסוהר אופטימיות אחרי ששלושת הנערים נחטפו בידי אנשי הזרוע הצבאית של חמאס בחברון. מדובר בהודאה פומבית נדירה של מנהיג חמאס באחריות של הזרוע הצבאית של ארגונו לחטיפת ורצח שלושת הנערים ב-2014.

איסמעיל הנייה  (צילום: AFP)
הנייה(צילום: AFP)

שביתת הרעב הסתיימה אתמול, יממה וחצי לפני יום האסיר הפלסטיני ושבוע בדיוק אחרי שנפתחה לאחר שהאסירים הגיעו להסכם עם שב"כ ועם שירות בתי הסוהר.

 

לפח ההסכם, המיסוך הסלולארי שהותקן באגפים של אסירי חמאס ביוזמת השר לביטחון הפנים גלעד ארדן יישאר על כנו. מדובר בדרישה שהיתה החשובה ביותר בעיני האסירים והיא נדחתה. עם זאת, האסירים קיבלו בתמורה התקנה של טלפונים ציבוריים באגפים שלהם אשר יהיו תחת פיקוח והאזנה של מערכת הביטחון. כל אסיר יהיה זכאי לבצע שלוש שיחות טלפון בשבוע.

 

דרישה נוספת שנדחתה ולא הוכנסה להסכם היא השבת ביקורי משפחות לאסירי חמאס והג'יהאד האיסלאמי מרצועת עזה. כמו כן, האסירים דרשו בתחילה גם את הסרת הסנקציות שהוטלו עליהם מאז מבצע שובו אחים בשנת 2014 אלא שגם דרישה זו לא נכללת בהסכם.

 

את המטרייה למשא ומתן העניקו בכירי המודיעין המצרי ובעקבות דרישה פלסטינית, ההסכם עם האסירים ייכלל בהסכם ההסדרה מול חמאס בעזה על הקלות תמורת רגיעה.

 

במהלך המשא ומתן הייתה התנגדות של חלק מהגורמים המעורבים בישראל להתקנת הטלפונים הציבוריים. לבסוף עמדת השב"כ שצידדה בכך ניצחה בעקבות ערבות שלפיה הוא ישלוט על התעבורה שתהיה שם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים