שתף קטע נבחר

צחי בוקששתר: בריא וטעים

איך מכינים צ'רשי ואיך מכינים קינוח אננס חריף? השף צחי בוקששתר עם 5 מתכונים קלילים ללא טיגון

צ'רשי דלעת

ממרח נהדר ללחם, ולמי שיש בבית לימון כבוש - יכול להוסיף קצת לפרוסה שלו, זה שילוב נהדר.

 

המצרכים: 

400 גר' דלעת

1 תפוח אדמה מבושל

1 פיסת שורש כורכום קלוף

1 כף מיץ לימון

1 כף שמן קוקוס

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית פפריקה חריפה

1 כפית זרעי כוסברה

מתכונים של צחי בוקששתר (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

אופן ההכנה: 

  1. חותכים את הדלעת לקוביות ומניחים בתבנית קטנה.
  2. כותשים את זרעי הכוסברה ומוסיפים לתבנית. מוסיפים גם שמן קוקוס ואופים כ-20 דקות, עד שהדלעת רכה.
  3. במעבד מזון מעבדים לממרח את הדלעת יחד עם שאר החומרים. טועמים, ומוסיפים קצת מלח, אם צריך.
  4. מצננים וזוללים.

*הממרח טעים גם עם כוס עדשים כתומות, שטופות ומבושלות, שאותן טוחנים עם הדלעת.

 

פסטו אפונה

המצרכים:

200 גר' אפונה

צרור קטן בזיליקום

3 כפות שמן זית

1 שן שום אחת

1/2 כוס קשיו

1/2 כפית מלח

קומץ מלח לבישול

קרח

מתכונים של צחי בוקששתר (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר קטן מים ומעט מלח. מכינים בצד קערה עם מים קרים ומעט קרח.
  2. משרים במים קרים אפונה קפואה במשך 5 דקות, מסננים.
  3. מעבירים למים הרותחים ומבשלים דקה עם שן השום – ואז מסננים ומעבירים למי הקרח.
  4. אם האפונה טרייה, חולטים אותה במי המלח 4 דקות, מוסיפים שן שום ומבשלים עוד 1/2 דקה ואז מעבירים למי הקרח ומצננים.
  5. מסננים את האפונה, מעבירים למעבד מזון עם עלי הבזיליקום, השמן, הקשיו, שן השום החלוטה ומעט מלח.
  6. טוחנים למשחה חלקה ומגישים כמטבל.

 

בטטה מסאללה

המצרכים (ל-4 מנות):

800 גר' בטטות

1 כפית גאראם מסאלה

2 כפות שמן זית

לתוספות - תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במי מלח, פטריות שימאג'י ושיטאקי, כפית שמן, מיץ לימון, 1/2 כפית רוטב סויה

מתכונים של צחי בוקששתר (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבטטות ופורסים אותה לפרוסות עבות (בעובי 2 אצבעות שמנות).
  2. מניחים בתבנית עם הטימין, מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים בנייר אפייה וסוגרים בנייר כסף.
  3. אופים עד שמוכן (אפשר גם לאדות בסיר אידוי), בעך 30-20 דקות.
  4. מערבבים את המסאללה בשמן, ומברישים את הבטטות.
  5. אופים שוב, לא מכוסה, בחום גבוה. כעשר דקות.
  6. מגישים עם פטריות מוקפצות במיץ לימון, סויה וכפית שמן, ותפוחי אדמה מבושלים במים.

 

פטריות מוקפצות

המצרכים:

1 חבילה פטריות שימג'י, או "פטריות יער"

4 פטריות פורטבלו בינוניות

מיץ מלימון שלם

1 כפית רוטב סויה טוב, נטול גלוטן

1 כפית שמן זית

מעט מלח

מעט אבקת צ'ילי חריף

 

אופן ההכנה:

  1. את הפטריות הגדולות פורסים, את הקטנות חותכים מהרגליים.
  2. בווק חם ויבש, מקפיצים את הפטריות עד שהן חרוכות ויוצקים מיץ לימון.
  3. מניחים למיץ להתאדות, מוסיפים שמן זית, סויה ומלח בעדינות (ממש מעט). אם רוצים בוזקים מעט צ'ילי ומחלקים למנות.

 

אננס אפוי בדבש

קינוח מעט חריף, מפתיע וטעים.

 

המצרכים (ל-4 מנות): 

1 אננס בינוני

4 כפות דבש

מעט ג'ינג'ר מגורר

קורט צ'ילי חריף

מתכונים של צחי בוקששתר (צילום: יורם אשהיים)
(צילום: יורם אשהיים)
 

אופן ההכנה: 

  1. קולפים את האננס ופורסים לרוחב (מוציאים את העיגול האמצעי הקשה).
  2. מסדרים את הפרוסות בתבנית, על נייר אפייה.
  3. ממיסים את הדבש בצנצנת קטנה עומדת בכלי עם מים חמים. מברישים את פרוסות האננס, בוזקים ג'ינג'ר מגורר וצ'ילי.
  4. מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום. אופים 50 דקות בתנור חם.
  5. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות בחום גריל עליון בטמפרטורה של 230 מעלות.
  6. מעבירים לצלחת הגשה. הקינוח טעים עם שוקולד 86% מומס, או עם סורבה שוקולד.

 

המתכונים באדיבות צחי בוקששתר, שף וסטודנט שנה ג' לנטורופתיה בקמפוס ברושים, בית הספר לרפואה משלימה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יורם אשהיים
אננס אפוי בדבש
צילום: יורם אשהיים
מומלצים