צחי בוקששתר: בריא וטעים
איך מכינים צ'רשי ואיך מכינים קינוח אננס חריף? השף צחי בוקששתר עם 5 מתכונים קלילים ללא טיגון
צ'רשי דלעת
ממרח נהדר ללחם, ולמי שיש בבית לימון כבוש - יכול להוסיף קצת לפרוסה שלו, זה שילוב נהדר.
המצרכים:
400 גר' דלעת
1 תפוח אדמה מבושל
1 פיסת שורש כורכום קלוף
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן קוקוס
1 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית זרעי כוסברה
אופן ההכנה:
- חותכים את הדלעת לקוביות ומניחים בתבנית קטנה.
- כותשים את זרעי הכוסברה ומוסיפים לתבנית. מוסיפים גם שמן קוקוס ואופים כ-20 דקות, עד שהדלעת רכה.
- במעבד מזון מעבדים לממרח את הדלעת יחד עם שאר החומרים. טועמים, ומוסיפים קצת מלח, אם צריך.
- מצננים וזוללים.
*הממרח טעים גם עם כוס עדשים כתומות, שטופות ומבושלות, שאותן טוחנים עם הדלעת.
פסטו אפונה
המצרכים:
200 גר' אפונה
צרור קטן בזיליקום
3 כפות שמן זית
1 שן שום אחת
1/2 כוס קשיו
1/2 כפית מלח
קומץ מלח לבישול
קרח
אופן ההכנה:
- מרתיחים בסיר קטן מים ומעט מלח. מכינים בצד קערה עם מים קרים ומעט קרח.
- משרים במים קרים אפונה קפואה במשך 5 דקות, מסננים.
- מעבירים למים הרותחים ומבשלים דקה עם שן השום – ואז מסננים ומעבירים למי הקרח.
- אם האפונה טרייה, חולטים אותה במי המלח 4 דקות, מוסיפים שן שום ומבשלים עוד 1/2 דקה ואז מעבירים למי הקרח ומצננים.
- מסננים את האפונה, מעבירים למעבד מזון עם עלי הבזיליקום, השמן, הקשיו, שן השום החלוטה ומעט מלח.
- טוחנים למשחה חלקה ומגישים כמטבל.
בטטה מסאללה
המצרכים (ל-4 מנות):
800 גר' בטטות
1 כפית גאראם מסאלה
2 כפות שמן זית
לתוספות - תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במי מלח, פטריות שימאג'י ושיטאקי, כפית שמן, מיץ לימון, 1/2 כפית רוטב סויה
אופן ההכנה:
- קולפים את הבטטות ופורסים אותה לפרוסות עבות (בעובי 2 אצבעות שמנות).
- מניחים בתבנית עם הטימין, מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים בנייר אפייה וסוגרים בנייר כסף.
- אופים עד שמוכן (אפשר גם לאדות בסיר אידוי), בעך 30-20 דקות.
- מערבבים את המסאללה בשמן, ומברישים את הבטטות.
- אופים שוב, לא מכוסה, בחום גבוה. כעשר דקות.
- מגישים עם פטריות מוקפצות במיץ לימון, סויה וכפית שמן, ותפוחי אדמה מבושלים במים.
פטריות מוקפצות
המצרכים:
1 חבילה פטריות שימג'י, או "פטריות יער"
4 פטריות פורטבלו בינוניות
מיץ מלימון שלם
1 כפית רוטב סויה טוב, נטול גלוטן
1 כפית שמן זית
מעט מלח
מעט אבקת צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
- את הפטריות הגדולות פורסים, את הקטנות חותכים מהרגליים.
- בווק חם ויבש, מקפיצים את הפטריות עד שהן חרוכות ויוצקים מיץ לימון.
- מניחים למיץ להתאדות, מוסיפים שמן זית, סויה ומלח בעדינות (ממש מעט). אם רוצים בוזקים מעט צ'ילי ומחלקים למנות.
אננס אפוי בדבש
קינוח מעט חריף, מפתיע וטעים.
המצרכים (ל-4 מנות):
1 אננס בינוני
4 כפות דבש
מעט ג'ינג'ר מגורר
קורט צ'ילי חריף
אופן ההכנה:
- קולפים את האננס ופורסים לרוחב (מוציאים את העיגול האמצעי הקשה).
- מסדרים את הפרוסות בתבנית, על נייר אפייה.
- ממיסים את הדבש בצנצנת קטנה עומדת בכלי עם מים חמים. מברישים את פרוסות האננס, בוזקים ג'ינג'ר מגורר וצ'ילי.
- מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום. אופים 50 דקות בתנור חם.
- מסירים את הכיסוי ואופים עוד כמה דקות בחום גריל עליון בטמפרטורה של 230 מעלות.
- מעבירים לצלחת הגשה. הקינוח טעים עם שוקולד 86% מומס, או עם סורבה שוקולד.
המתכונים באדיבות צחי בוקששתר, שף וסטודנט שנה ג' לנטורופתיה בקמפוס ברושים, בית הספר לרפואה משלימה