שתף קטע נבחר

בגלל החגים: השבעת הכנסת נדחתה בשבוע

המושב הראשון של הכנסת ה-21 אמור היה להיפתח שבועיים לאחר הבחירות. חגי הפסח והפסחא דחו את הצהרות האמונים ליום שלישי, 30 באפריל

 

ארכיון (צילום: נועם מושקוביץ) (צילום: נועם מושקוביץ)
ארכיון(צילום: נועם מושקוביץ)

לאחר סיומה הרשמי היום (ג') של ספירת הקולות בבחירות 2019, נקבע באופן רשמי כי בעוד שבועיים בדיוק, ב-30 באפריל, יום שלישי, תצא הכנסת ה-21 לדרך, וביום פתיחת המושב יקריאו 120 חברי הכנסת את הצהרת האמונים.

 

החוק קובע שהכנסת תתכנס לישיבתה הראשונה 14 ימים בדיוק לאחר יום הבוחר. אם יום זה נופל באחד ממועדי ישראל, תידחה הישיבה הראשונה ליום שלמחרת. בהתבסס על החוק, הכנסת הייתה אמורה להתכנס ביום ראשון 28 באפריל, חול המועד פסח. אלא שביום זה מציינים בחלק מהעדות הנוצריות את חג הפסחא, ועל כן עשה יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, שימוש בסמכותו ודחה את ישיבתה הראשונה ביומיים.

 

את הישיבה ינהל הפעם יו"ר הכנסת אדלשטיין ולא זקן חברי הכנסת, כפי שהיה נהוג עד כה. הסיבה לכך היא שעל פי חוק יסוד הכנסת "עד לבחירת יו"ר הכנסת ימשיך לכהן בתפקידו יו"ר הכנסת היוצאת, אם שב ונבחר כחבר כנסת. רק אם אינו שב ונבחר יכהן הוותיק שבחברי הכנסת שאינו שר".

תוצאות סופיות ()

כשבוע אחרי הבחירות – ורק היום סוכמו התוצאות המנדטים הסופיות. היום נקבע כי יהדות התורה עלתה לשמונה מנדטים על חשבון הליכוד, שקיבל 35 מנדטים - בדומה לכחול לבן. גם לש"ס 8 מנדטים, שניים יותר מחד"ש-תע"ל והעבודה, שהולכות לאופוזיציה. לישראל ביתנו ולאיחוד הימין חמישה מנדטים, ואילו מרצ, כולנו ורע"ם-בל"ד קיבלו 4 מנדטים. הימין החדש נשארה מחוץ לכנסת ה-21.

 

לליכוד נוספו 87 קולות ביחס לספירה אתמול, אבל לאיחוד מפלגות הימין - שעמה חתם על הסכם עודפים – נגרעו 13 קולות. בסך הכול, הליכוד היה רחוק כ-150 קולות ממנדט הנוסף, ה-36, שהיה מכניס לכנסת כבר עתה את עמית הלוי, מייסד המכללה למדינאות יהודית ולשעבר מנהל המטה של השרה מירי רגב. במקומו נכנס יצחק פינדרוס, לשעבר ראש עיריית ביתר עילית.

 

מפלגת השלטון, ש-65 ח"כים המליצו בפני נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין על מנהיגה בנימין נתניהו כראש הממשלה הבאה, זכתה בסך הכול ל-1,140,370 קולות, 15 אלף קולות יותר מכחול לבן – שקיבלה כמוה 35 מנדטים.

 

על פי התוצאות באתר ועדת הבחירות, ביחס לאתמול נוספו לימין החדש עוד 22 קולות, אבל לנפתלי בנט ואיילת שקד חסרו עוד 1,454 קולות כדי לעבור את אחוז החסימה. הימין החדש קיבלה בסך הכול 138,598 קולות (3.22%), ואילו אחוז החסימה שעמד על 3.25%, היה 140,052 קולות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם מושקוביץ
ארכיון
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים