שתף קטע נבחר

טרגדיה שלישית ביממה: בן שנה נחנק למוות בפעוטון

פעוט שאכל מרק ירקות טחונים בפעוטון פרטי בלוד נחנק ככל הנראה מהירקות. מותו נקבע באסף הרופא, המשטרה פתחה בחקירה. מוקדם יותר היום: בן 3 מירושלים מת לאחר ניתוח שקדים, בן שנה מת באיכילוב מחיידק אלים

טרגדיה שלישית תוך יממה אחת בלבד: פעוט כבן שנה איבד היום (ד') את ההכרה כששהה בפעוטון פרטי בלוד. בני משפחתו אמרו כי התינוק נחנק תוך כדי שאכל מרק ירקות טחונים. הוא פונה במצב קשה מאוד לבית החולים אסף הרופא, שם נקבע מותוו. מהפרטים הראשוניים עולה כי הפעוט שהה בפעוטון פרטי של מטפלת, שנמצא בדירתה, לצד כמה תינוקות נוספים - והיא זו שהאכילה אותו. הפעוט נחנק ככל הנראה מירקות שהיו במרק. במשטרה החלו בחקירת המקרה ויעדכנו ככל שיעלה חשד לפלילים.

(ארכיון) (צילום: אסי דבילנסקי, דוברות מד"א) (צילום: אסי דבילנסקי, דוברות מד
(ארכיון)(צילום: אסי דבילנסקי, דוברות מד"א)
 

ממד"א נמסר כי הדיווח על הפעוט שנחנק התקבל בשעה 13:34. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לפעוט טיפול רפואי ופינו אותו לאסף הרופא כשמצבו קריטי, אך שם נקבע מותו. הפרמדיקים של מד"א משה גלבשטיין ואנדריי ירמייב סיפרו: "כשהגענו לבית ראינו פעוט כבן שנה מחוסר הכרה, ללא דופק וללא נשימה. סיפרו לנו שהוא נחנק במהלך האוכל ואיבד את הכרתו. הענקנו לו טיפול רפואי שכלל הנשמות, עיסויים ושימוש בתרופות והוא פונה במצב קריטי תוך ביצוע פעולות החייאה לבית חולים".

 

מוקדם יותר היום נפטר בירושלים ילד בן 3, שבוע לאחר שעבר ניתוח כריתת שקדים. הבוקר הבחינו ההורים בדימום בלתי פוסק. בשלב מסוים איבד הילד את הכרתו והוריו הבהילו אותו למוקד טרם בעיר, שם החלו בפעולות החייאה. מותו נקבע בבית החולים.

 

 

 

הלילה נפטר בבית החולים איכילוב פעוט בן שנה מחיידק שחדר לזרם הדם וגרם לזיהום קשה ביותר.  "זו תמונה קלינית נדירה ביותר, לצערנו נאלצנו לקבוע את מותו", אמרו באיכילוב. לשכת הבריאות המחוזית יצרה קשר לצורך מתן טיפול אנטיביוטי מונע עם מי שבא עימו במגע.

 

אותו פעוט הובהל אתמול לחדר מיון ילדים באיכילוב, לאחר שסבל בין היתר מחום גבוה. הרופאים החלו בטיפול אינטנסיבי שכלל עירויי נוזלים ואנטיביוטיקה, ואמצעי החייאה נוספים. במהלך הלילה המשיך מצבו של הפעוט להידרדר, והובן כי הוא סובל מחדירת חיידק לזרם הדם. מצב זה קרוי "ספסיס" וגורם לקריסת מערכות, ירידה מהירה בלחץ הדם, ירידה בתפוקת הלב, חוסר אספקת דם למוח ומוות. הרופאים המשיכו במאמצי טיפול אינטנסיביים, אולם נאלצו לקבוע את מותו.

 

מנתוני ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים עולה כי מאז שנת 2008 מתו 108 ילדים בישראל עקב חנק. עד כה, בשנת 2019 נחנקו למוות ארבעה ילדים. רוב מקרי התמותה בשנה האחרונה (81%) היו של פעוטות בגילי 0-4. כ-42% ממקרי התמותה מחנק התרחשו בשל חנק ממזון.

 

אורלי סילבינגר, מנכ"לית ארגון בטרם לבטיחות ילדים: "חנק היא הסיבה השלישית בשכיחותה לתמותת ילדים מהיפגעות. הסיבה לכך היא שאצל פעוטות קנה הנשימה צר מאוד, ולכן מזון שנשאף עלול לחסום במהירות את דרכי האוויר. ניתן למנוע מקרים אלו על ידי הקפדה על האכלה בטוחה, כשהפעוט בישיבה ולא עוסק בכל פעילות נוספת במקביל, ונמצא כל זמן האכילה תחת השגחת מבוגר. יש לוודא שגודל המזון ומרקמו תואמים לשלב ההתפתחותי של התינוק, וכי כמות המזון מתאימה לגודל פיו של הפעוט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיעוד מבצעי מד"א
אילוסטרציה
צילום: תיעוד מבצעי מד"א
מומלצים