שתף קטע נבחר

טארט אגסים כשר לפסח

רוצים להשקיע בקינוח לארוחת הסדר? קבלו מתכון לטארט אגסים כשר לפסח

טארט אגסים כשר לפסח

המצרכים (לתבנית בקוטר 26):

לבצק פריך -

3.5 כוסות קמח ללא גלוטן

250 גר' חמאה

2 ביצים

1/2 1 כוס אבקת סוכר

1/2 כוס אבקת שקדים

קורט מלח 

טארט אגסים כשר לפסח (צילום: רונן מנגן)
טארט אגסים כשר לפסח(צילום: רונן מנגן)
 

לקרם שקדים - 

125 גר' חמאה

1/2 כוס ועוד שתי כפות סוכר

2 יח' ביצים

1/2 2 קמח תפוח אדמה

1/4 1 כוס אבקת שקדים

2 כפות וחצי קורנפלור

1 כף רום

1 כפית תמצית וניל

 

לאגסים - 

1 מקל קינמון

8 אגסים טריים

מיץ מחצי לימון

1/2 2 כוסות סוכר

1 מקל וניל

1 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

  1. לבצק פריך - במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם הקמח ללא גלוטן והמלח עד לקבלת מסת פירורים אחידה.
  2. מוסיפים את אבקת השקדים, אבקת והביצים במהירות איטית לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים.
  4. מרדדים לעובי של כ-4 מ"מ ומרפדים תבנית טארט.
  5. לקרם שקדים - במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם סוכר. מוסיפים בהדרגה את הביצים, מידי פעם מגרדים את דפנות הקערה.
  6. מוסיפים את השקדים, הקורנפלור וקמח תפוחי אדמה עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הרום ומערבבים.
  7. מזלפים בעזרת שק זילוף שכבה אחידה בעובי של כ-2 ס"מ בתוך הקלתית.
  8. לאגסים - מקלפים, חוצים ומוציאים את הגרעינים מהאגסים. מביאים לרתיחה בסיר את המים, הסוכר והתבלינים.
  9. מוסיפים את האגסים ומביאים שוב לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שניתן לדקור בקלות את האגסים.
  10. מקררים ומסדרים בתוך קרם השקדים. מפזרים מעל גפרורי שקדי מעל.
  11. אופים ב-170 מעלות כ-45-50 דקות עד להתייצבות הקרם.

 

 המתכון באדיבות רשת "רולדין"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רונן מנגן
טארט אגסים כשר לפסח
צילום: רונן מנגן
מומלצים