שתף קטע נבחר

לראשונה: קצין בכיר בצה"ל ייצג את ישראל באו"ם

קצין הרפואה הראשי, בדר טריף, נאם בכנס בנושא הצלת חיים של כוחות שמירת השלום של האו"ם. "אף נציג באולם, גם של המדינות שאינן בקשר איתנו, לא קם ועזב", אמר. "תורמים מלקחי הצלת חיילי צה"ל בשדה הקרב"

 

 

קצין רפואה ראשי בצה"ל, תת אלוף ד"ר בדר טריף, השתתף בחודש האחרון בכנס מיוחד של האו"ם בניו יורק שעסק בהצלת חיים של כוחות שמירת השלום של הארגון, הפזורים ברחבי העולם, ושחייליהם סופגים פציעות ואבידות במסגרת סכסוכים מזוינים בגזרות השונות. לדברי ד"ר טריף, זו הייתה הפעם הראשונה שקצין צה"ל במדים נואם באו"ם כנציג ישראל.

 

הוא נשא נאום שזכה למחיאות כפיים מהנוכחים באולם, בהם המזכ"ל, אנטוניו גוטרש, ובשיחה עם ynet תיאר כי "אף נציג של מדינה שנכח באולם בזמן נאומי, גם לא של המדינות שאין לישראל קשרים איתם כמו כווית, קטאר ולבנון, קם ועזב. חשתי גאווה לייצג את ישראל. הקציבו לי שלוש דקות לנאום, אבל הוספתי עוד דקה, וציטטתי משפט, בעברית ובאנגלית, משבועת חיל הרפואה: 'להושיט יד עוזרת, לכל פצוע, אם אוהב או אם אויב ולכל אדם באשר הוא אדם'". בנאומו הזכיר קצין הרפואה הראשי את מחויבותו המוסרית של צה"ל להעניק ללוחמיו יכולת רפואית בסיסית בשדה הקרב, להציל את חייהם במקרה של פציעה.

קצין רפואה ראשי  תת אלוף ד
קצין רפואה ראשי נואם באו"ם

בפעם האחרונה שד"ר טריף ייצג את ישראל בפורום בינלאומי הוא זכה ליחס יותר צונן. בכנס הביטחון השנתי במינכן, לפני כשנתיים, במהלך דיון עם 50 נציגים רשמיים מרחבי העולם, הושב ד"ר טריף, לפי סדר האלף בית, ליד נציגים של מדינות ערביות שנשאו את השם אבו. מושבים אלה נותרו ריקים, וכששר ההגנה הלבנוני עלה לנאום מול הפורום, ותקף את ישראל, הקצין הישראלי לא הספיק להגיב לו מאחר והבכיר הלבנוני נטש את האולם מיד בסוף דבריו.

 

"במפגש באו"ם היו לי 20 מפגשים בילאטרליים עם נציגים של מדינות שונות בהן אתיופיה, יפן, סין, בלגיה, גרמניה ומקסיקו", מתאר ד"ר טריף, "בארבע השנים האחרונות חיל הרפואה הישראלי הכשיר כבר בשני סבבים, שנערכו באיטליה ובאירלנד, 36 מדריכים מכוחות שמירת השלום של האו"ם ממדינות כמו בנגלדש, נפאל, בנין, הודו, טוגו וניגריה, בנושא הצלת חיים בסיסית של חייל בשדה הקרב. כל מדינה תורמת לאו"ם: קטאר תרמה חדר אירוח גדול למטה האו"ם, אתיופיה מעניקה הכי הרבה חיילים לכוחות שמירת השלום ביחס לגודלה ואנחנו בתחום הידע הרפואי להצלת חיים".

 

חיל הרפואה בראשותו של ד"ר טריף מעניק למעשה לכוחות שמירת השלום את הידע והלקחים שנצברו בצה"ל בשנים האחרונות סביב פרויקט "שומר אחי": ערכה בסיסית ומתקדמת שחולקה לכל לוחם, ובה תחבושת וחוסם עורקים מתקדמים, נוחים ויעילים.

תא
(צילום: משלחת ישראל באו"ם )

"80% מהפציעות שגרמו לתמותה בשדה הקרב היו דימומים", ציין קצין הרפואה הראשי, "באו"ם ביקשו רשות להשתמש בסילבוס שהכנו ל'שומר אחי' ואנחנו דאגנו מצידנו שבגדוד האתיופי שפועל בסודאן או בגדוד מפיג'י שפועל בלבנון יידעו כיצד להציל חיים. גיבשנו גם מבחן סינון למשתתפים כדי להבטיח הצלחה מקצועית".

 

ד"ר טריף מכיר היטב ומקרוב את התופעה בגינה הוא מסייע כעת לאו"ם: חיילי אונד"וף ויוני"פיל שפועלים בגבולות עם סוריה ולבנון נפצעו בשנים האחרונות לא אחת מאש תועה, כשבאחד במקרים אף נהרג חייל יוני"פיל ספרדי במהלך חילופי אש בין ישראל לחיזבאללה, בינואר 2015.

קצין רפואה ראשי  תת אלוף ד

בחיל הרפואה מתכוונים להעצים את הפרויקט המשותף עם האו"ם ואת מחזורי ההשתלמות הבאים לכוחות השלום, לארח בבסיס ההדרכה המתקדם של חיל הרפואה בעיר הבה"דים שבדרום.

 

ההכרה הבינ"ל בחיל הרפואה, במהלך כהונתו של ד"ר טריף, לא תסתיים רק בתוכנית המשותפת והמתרחבת מול האומות המאוחדות. בעוד כחודש יטוס קצין הרפואה הראשי לאוניברסיטת טורונטו שבקנדה לקבל תואר פרופסור כבוד לאחר שהוביל שלושה מבצעים לסיוע הומניטרי: כקצין הרפואה של פיקוד הצפון וכסגן קרפ"ר יזם והקים את התוכנית לעזור ל-4,600 פצועים סורים ממלחמת האזרחים, ובתווך, פיקד על שתי משלחות סיוע רפואיות של צה"ל, ברעידות האדמה בהאיטי ב-2010 ובנפאל בשנת 2015. "אני מרוצה ממה שאני עושה ומגיע הביתה עם חיוך", הוסיף ד"ר טריף מהכפר חורפיש שבגליל, קצין הרפואה הראשי הראשון מהעדה הדרוזית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קצין הרפואה ראשי נואם באו"ם
מומלצים