שתף קטע נבחר

דיווח: ארה"ב פועלת לפתרון סוגיית הגבול הימי בין ישראל ללבנון

על פי העיתון "אל-חיאת", המאמצים למציאת פתרון חודשו לאחר ביקורו של מזכיר המדינה האמריקני בביירות. יו"ר הפרלמנט הלבנוני קרא למעורבות של האו"ם בפתרון הסכסוך. עוד דווח כי קפריסין ויוון מעוניינות לתווך בנושא

ארצות הברית שבה לנסות ולפתור את סוגיית הגבול הימי בין לבנון לישראל. כך דיווח היום (ד') העיתון הערבי "אל-חיאת". על פי הדיווח, המאמצים שהוקפאו ב-2018 בעקבות הסירוב הלבנוני להצעתו של עוזר מזכיר המדינה לענייני המזרח התיכון, דיוויד סאטרפילד, חודשו בחודש שעבר. עוד דווח כי החידוש מגיע אחרי ביקור מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בביירות.

 

מקורות מסרו ל"אל-חיאת" כי זוהי הסוגייה הראשונה שהציג פומפאו בפגישתו עם יו"ר הפרלמנט הלבנוני, נביה ברי. במסגרת פגישה זו, ברי סקר את השלבים במו"מ שהופסק והדגיש כי המכשול העיקרי היה העובדה שסאטרפילד לא התחשב באינטרסים הלבנוניים בהצעתו.

אזור הגבול הימי הנמצא בלב הסכסוך (צילום: AP) (צילום: AP)
אזור הגבול הימי הנמצא בלב הסכסוך(צילום: AP)

ברי מצידו הביע את רצונו שהאו"ם יהיה מעורב בפתרון הסכסוך על הגבול הימי ויהיה הגורם המתווך, כפי שעזר לקבוע את הקו הכחול בשנת 2000, כשארה"ב תשקיף על התהליך.

 

בחודשים האחרונים לא הייתה התקדמות במגעים לאור שני מכשולים: הראשון הוא חוסר הסכמה על תפקידו של האו"ם ביישוב הסכסוך, שכן מבחינת ישראל, ארה"ב היא הגורם המתווך, והשני הוא חוסר ההסכמה בין הגורמים הפוליטיים השונים בלבנון בנוגע להצעות שהועלו. יו"ר הפרלמנט, הנשיא וראש הממשלה בלבנון הצהירו כי הם פועלים על מנת לאחד את עמדתה של לבנון.

 

על פי הדיווח, ההתפתחות האחרונה הגיעה לצד הבעת נכונות מצד קפריסין לתווך בסוגיה זאת. נראה כי קפריסין ויוון מעוניינות לפתור את הסוגייה, שכן שתיהן קשורות להסכם עתידי עם ישראל בנוגע לצינור שיוביל גז משדות גז ישראליים וקפריסאים, ליוון ולשאר אירופה.

 

בחודש הבא צפויה להיערך פגישה משלושת בין לבנון, קפריסין ויוון, שבה לבנון תבחן את הקשרים בין קפריסין לישראל. גורמים בינלאומיים עוקבים אחר הנושא וממתינים שהמדינות המעורבות יראו נכונות להתקדם, טרם האו"ם יצור מגעים עם ישראל.

 

המו"מ בתיווך האו"ם התחדש אתמול במהלך הפגישה של ברי עם מפקד כוחות יוניפי"ל בדרום לבנון, דיל קול, כששני הצדדים דנו בגבול היבשתי ובקו הכחול. ממשרדו של ברי נמסר כי לבנון מוכנה ליישב את הגבול הימי בתיווך האו"ם, כפי שנקבע הקו הכחול.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
השטח הימי השנוי במחלוקת
צילום: AP
מומלצים