שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מלך החומוס מאבו גוש הלך לעולמו
    סמיר עבד אל רחמן, המייסד של חומוסיית "אבו שוקרי המקורי" באבו גוש, הלך לעולמו בגיל 68

    אבל כבד נפל על הכפר אבו גוש שליד ירושלים לאחר שסמיר עבד אל רחמן, בעל מסעדת "אבו שוקרי המקורי" - שהיה מוכר לכולם בשם "סמי אבו שוקרי" - הלך לעולמו אתמול (יום שישי) והוא בן 68. אל רחמן, שהיה מאלה שהפכו את אבו גוש למעצמת חומוס, חטף התקף לב לפני שבועיים בביתו, ומאז נאבק על חייו בבית החולים. הוא הותיר אחריו חמש בנות ובן.

     

    אל רחמן, התפרסם גם על רקע קרב תקשורתי על מי הוא "אבו שוקרי" המקורי, שהתקיים בין שתי החומוסיות באבו גוש ששתיהן נקראו בשם "אבו שוקרי". שתי החומוסיות שכנו במשך מספר שנים אחת מול השנייה והקרב על ליבם של המנגבים היה סוער, במיוחד כשמשתי המסעדות קראו להם להיכנס, והסועדים היו צריכים להחליט לאיזה "אבו שוקרי" הם נכנסים.

    מלך החומוס מאבו גוש
    סמיר עבד אל רחמן, מלך החומוס מאבו גוש(צילום: טל שחר)

    השיא של הקרב על החומוס הגיע לחילופי מהלומות, אמבולנסים, משטרה ובתי משפט. לימים, עברה החומוסייה של אל רחמן לאזור אחר באבו גוש, ובין שתי המשפחות נערכה סולחה שכיכבה אפילו בפרסומת לחומוס של "צבר".

     

    בעבר, סיפר אל רחמן בראיון עיתונאי כי: "חומוס זה מאכל ישראלי יותר מאשר ערבי. הייתי במצרים ובירדן, והם לא יודעים להכין חומוס. כל השיטה שם לא נכונה. במצרים ביקשתי פול, ומביאים לך פול בצלחת אחת ובצד שמים לך את הלימון, שאתה תסחט, ואת השום, שאתה תכין. ואת התבלינים, שאתה תתבל. זה לא עובד ככה".

     

    עוד סיפר בעבר שלמד את סוד הכנת החומוס אצל סבו, אבו פתחי אבו שוקרי, שפתח חומוסייה בעיר העתיקה בירושלים עוד לפני מלחמת ששת הימים.

     

    את החומוסייה הראשונה שלו פתח אבו רחמן באבו גוש כשהיה בן 17. כששאל מה סוד החומוס שלו, סיפר: "אני קונה גרגירים רק מתוצרת הארץ - גרגירי חומוס 'הדס', שהטעם שלהם מתוק. אבל זה לא מספיק, צריך לדעת גם איך לבשל את הגרגירים כך שלא יתרככו יותר מדי, לבשל את החומוס כל הלילה, כמו חמין, להגיש את החומוס טרי - לא לשמור בקירור, לדעת כמויות - אני מכין לפי כמויות קבועות כבר שנים ולא מגזים עם סודה לשתייה, אלא שם מעט מאוד.

    מלך החומוס מאבו גוש
    חומוסיית "אבו שוקרי המקורי" באבו גוש
     

    "צריך גם לדעת את היחסים בין החומוס לטחינה בצלחת, לדעת לתבל בכל מיני תבלינים, לימון, שום, פטרוזיליה וכל מה שצריך כדי שאנשים יהיו מרוצים. אני עובד יום ולילה על החומוס כדי שאנשים ייהנו".

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים