שתף קטע נבחר

המסעדות והדוכנים במתחם האירוויזיון ועוד מקומות חדשים בארץ

איזה מסעדות ודוכנים יהיו ביורו וילג' בשבוע האירוויזיון, ומה עוד חדש בקולינריה בשאר רחבי הארץ?

יורו וילג' ו-תל אביב eat

במתחם הדולפינריום (לשעבר) המחודש כבר נשתל הדשא, הוקמה הבמה הגדולה ומיד לאחר יום העצמאות יתחילו בשיא המרץ ההכנות הסופיות לכפר האירוויזיון, שלצדו יתקיים גם אירוע האוכל הגדול - תל אביב eat שמפיקה עיריית תל אביב. ואם עוד לא הבנתם, מדובר באירוע הכי גדול בתולדות העיר תל אביב (ובכלל בארץ). תהיה שם נבחרת גדולה של טעמים וז'אנרים, כולל מסעדות כשרות ודוכני אוכל רחוב, שבהם כל אחד יוכל למצוא את עצמו. והפעם, לכבודם של רבבות התיירים שמתוכננים להגיע למתחם, יהיו גם תפריטים באנגלית.

הלחמניות המיוחדות של NUNUNU (צילום: תיקי גולן)
הלחמניות המיוחדות של NUNUNU(צילום: תיקי גולן)
 

אז מה מחכה לכם שם? הרבה אוכל - למעלה מ-80 אטרקציות של אוכל ושתייה - הפקת ענקית וחסרת תקדים לכל הדעות. האירועים יחלו ביום ראשון (12 במאי) בשעה 17:00, ויסתיימו ביום שבת (18 במאי), כשבאמצע, ביום חמישי (16 במאי) גם מתוכננים אירועי לילה לבן.

גם חיים כהן יהיה (צילום: ענת מוסברג) (צילום: ענת מוסברג)
גם חיים כהן יהיה(צילום: ענת מוסברג)

עולם הקולינריה, שעליו מפקחת המסעדנית הוותיקה עופרה גנור (ממסעדת "מאנטה ריי", המשמשת כיועצת הקולינרית של מחלקת האירועים בעיריית תל אביב), יורכב משלושה חלקים: חלק ראשון יהיה מתחם פוד טראקס שיהיה מתחם האוכל הכי קרוב ליורו וילג', בו יהיו משאיות אוכל של מסעדות כמו "בני הדייג", "קימל", "סוסו אנד סאנס", רשת הנקניקיות הבאווריות "ביירן מרקט" ועוד. בחלק השני יהיו דוכנים של מסעדות מובילות ובהן "דיקסי" ו"יפו תל אביב" של השף חיים כהן", "התרנגול הכחול" של השף שאול בן אדרת, "שגב" של השף שגב משה, "אריא" ו-"nununu" של השף גיא גמזו, "מסה" ו"קווואטרו" של השף אביב משה, "OCD" של השף רז רהב, "בנדיקט", "מאנטה ריי", "ניני האצ'י" ועוד. החלק השלישי יוקדש לאוכל רחוב ובו יהיו דוכנים כמו "קרפרי", "שי-שי", "בורקס tlv", "ארפה" משוק הכרמל ועוד.

 

לצד האוכל יהיו במתחם גם ברים שיפוזרו מסביב וירימו את האווירה.

 

מתחם הדולפינריום וגן צ'ארלס קלור, ראשון-שבת 18-12 במאי

 

  

T-HOUSE

בר האוכל שנפתח להרצה בבית ציוני אמריקה בתל אביב, מציע חווית בילוי בשלושה חללים, שכל אחד מהם הוא עולם ומלואו ומה שמחבר ביניהם היא תרבות התה: חצר חיצונית ומוצלת, אי ירוק עם מקומות ישיבה אלגנטיים, ובחלק הפנימי - סלון תה אפלולי עם וייב סקסי ועמדת דיג'יי.

מקומות חדשים בארץ (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

את המקום המסקרן פתחו חמישה שותפים: עידן מרדכי ("טיילור מייד"), דן ברק ורועי וולדי ("בוסתן"), ניצן מירז ("וודו בר") ואבי מדווין ("דלידה"), שיפעילו שם גם בר קוקטיילים קולינרי ממנו יצאו קוקטיילים על בסיס תמציות תה. בהמשך, כך מבטיחים לנו, תפעל במקום גם עגלת תה שתספק משקאות שונים וייערכו טקסי תה שונים המאפיינים מדינות אסייתיות. 

מקומות חדשים בארץ (צילום: בן יוסטר)
(צילום: בן יוסטר)

לאחר השקת המקום, יצטרף למתחם גם מיני קלאב שישמש כאולפן הקלטות, מועדון הופעות ובית לסצינה האלקטרונית. על הבר יהיו אחראיים המיקסולוגים דניאל ויינשטיין ("פארמסיה"; "טיילור מייד"; "זוט א לור") ומאיה המר ("זמן אמיתי", "טיילור מייד") שיציעו קוקטיילים מבוססי מיצויי תה ואלכוהול בתוספת תבלינים אקזוטיים. ומה אוכלים שם? לצד הקוקטיילים יוגשו במקום מנות חלוקה מהמטבחים של ארצות המוצא של התה - סין, תאילנד, וייטנאם והודו.

 

אבן גבירול 26 תל אביב, 03-7269797, לא כשר

 

Cucu cafe

בקומת הכניסה של מלון Cucu שנמצא ברחוב דיזינגוף בתל אביב, נפתח לאחרונה בר-מסעדה חדש הנושא את אותו השם כמו המלון.

 

הבר, השייך לאותם הבעלים של מסעדת "לה שוק", נמצא בימים אלו בשלב של הרצה שקטה, ומציע ארוחות בוקר ובראנץ', החל משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות אחר הצהריים. ומי שפחות בעניין של ארוחות בוקר, ישנה גם אפשרות לשבת במקום על דרינק ומנות נשנוש קלות. בשעות הערב, המקום מחליף את פניו והופך לבר אפרטיבו שמגיש גם ארוחות ערב.

 

דיזנגוף 83 תל אביב, 03-7346940‏, לא כשר

 

 (  )
 

הקצב הירוק

מזללת המבורגרים טבעונית, שנפתחה ברחוב בן יהודה בתל אביב. במקום מציעים ארוחות מובנות המורכבות ממנה, תוספת, סלט ושתייה לבחירתכם, אך גולת הכותרת בתפריט היא מנת ה"ביונד בורגר", אותו אפשר לאכול במקום בשלל וריאציות וגם לקחת בוואקום הביתה (18 שקלים). ישנה גם אופציה להזמין את ה"ביונד בורגר" במסגרת ארוחה מלאה הכוללת סלט כרוב, לימונדה וסטייק צ'יפס (49 שקלים).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

עוד בתפריט: עראייס עם סלט עגבניות, טחינה, עמבה ולימונדה (49 שקלים) וארוחת שיפוד קבב בלחמנייה (49 שקלים). בגזרת ההמבורגר, המחירים נעים בין 35 שקלים להמבורגר רגיל ו-50 שקלים עבור המבורגר כפול.

 

בן יהודה 98 תל אביב, 0543110102‏, כשר

 

Vivida

מסעדה טבעונית חדשה שנפתחה לאחרונה ברחוב בוגרשוב פינת שלום עליכם בתל אביב, ומציעה אוכל טבעוני מוכן לקחת הביתה. התפריט שם כולל מרקים (35 שקלים), קציצות ולביבות (7-4 שקלים ליחידה) עם רוטב או בלי, ותבשילים כמו קארי עם קוביות טופו מתובלות ושעועית ירוקה, ברוטב ירקות כתומים וקרם קוקוס (53 שקלים לליטר).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

יש שם גם לזניה בולונז וחצילים (80 שקלים), פאי רועים (80 שקלים), מוסקה וקינוחים. חוץ מזה, מציעים במקום גם תפריט בראנץ' הכולל סלטים ומאפים יצירתיים, לזניות, בורקסים וקישים. ארוחת צהריים טבעונית מלאה תעלה לכם ב"וויוידה" 46 שקלים.  

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)

את כל האוכל אפשר להזמין באתר או לבוא ולקנות במקום, בין אם לארוחת צהריים ביתית או בין אם כשירותי קייטרינג לאירוע. עוד מציעים במקום שירותי משלוחים, אותם אפשר להזמין מהתפריט היומי המתחלף. ביום שישי המקום הופך לשוק אוכל מוכן הביתה. 

 

שלום עליכם 34 תל אביב, 054-9202012, לא כשר

 

 

BAR-MAN

בר אוכל בסגנון דיינר אמריקאי עם מנות מהמטבח האיטלקי שנפתח לאחרונה במודיעין-מכבים-רעות, המציע פיצות שף לא שגרתיות, סלטים, פסטות, המבורגרים ובירות. אבל מה שבאמת מדליק כאן הוא הקונספט של המקום, המבוסס על "גיבורי על". למה הכוונה? התפריט כאן כולל פיצת "קפטן אמריקה" עם רוטב עגבניות, מוצרלה, פפרוני, קבנוס, חזה אווז, בצל ירוק ואיולי צ'פוטלה (57 שקלים), פיצת "וונדרוומן" עם פטריות, קונפי שרי, בצל סגול, פרמזן ובצל ירוק (53 שקלים) ופיצת "ספיידרמן" עם חזה אווז, חצילים ופרמזן (55 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בגזרת ההמבורגרים, מציעים במקום המבורגר בתוך קלצונה במשקל של 200 גרם, המבורגר עם שיניקן מעושן, גבינת שמנת ומוצרלה (59 שקלים) והמבורגר שזכה לכינוי: "וונדר בורגר" ומוגש בתוך לחמנייה עם סלייסים של קורנדביף ופטריות (59 שקלים). יש שם גם פסטות (48 שקלים), סלטים ומנות נשנוש כמו פלטת בשרים המורכבת מנקניקיית בראטוורסט, מרגז, צ'וריסו עגל וקבב (59 שקלים).

מקומות חדשים בארץ (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

המקום פועל שבעה ימים בשבוע החל מהשעה 18:00 בערב.

 

מרכז רננים מודיעין-מכבים, 08-8578151, לא כשר

 

ביג מאמא

אחרי שהאכילה את (כמעט) כל תל אביב בשנות ה-90, ולאחר שנים בהן התמקדה רק במשלוחי אוכל איטלקי, מסעדת "ביג מאמא" הנוסטלגית חוזרת לחיים. מאחורי הפתיחה המחודשת של המסעדה האיטלקית האהובה עומדים האחים אלדד ולי שומרון (הבעלים של הקפה-ביסטרו "שמנמונת"). בגלגול הנוכחי שלה, "ביג מאמא" תתפקד כבר אוכל איטלקי, או לדברי הבעלים, כהמשך ישיר אך מודרני יותר של המסעדה הוותיקה.

 

התפריט במקום כולל פסטות טריות, פיצות דקות ויש גם תפריט משלוחים שאינו זהה לתפריט המסעדה. במסעדה עצמה אפשר להזמין פיצה בגודל אישי בלבד (69-56 שקלים) ומנות פסטות לא שגרתיות כמו, למשל, פסטה המוגשת מעל מרק פסטו לצד קציפת פרמזן ובלסמי (90-70 שקלים). בגזרת המנות ראשונות מציעים שם קרוסטיני כבד אווז, פולנטה בייבי שרימפס עם פירות ים ברוטב אוזו פמפודורו ומנת אספרגוס עם קציפת פרמזן.

 

בצהריים יש במקום עסקיות במחיר של 55 שקלים (פסטה או פיצה + סלט ושתייה קלה), ובתפריט הערב ישנן מנות מיוחדות יותר כמו שורט ריב ויוואלדי שמתבשל בסו-ויד במשך 24 שעות, למשל (96 שקלים).

 

קרליבך 15 תל אביב, 1700-70-80-82, לא כשר

 

 (  )
 

טיקה

מסעדה המתמחה בהכנת מנות מהמטבח ההודי, שנפתחה לאחרונה בשוק צפון, סמוך לאחות הגדולה - מסעדת "אינדי" הטבעונית, שפועלת בשוק מזה שנה.

 

להבדיל מ"אינדי" נטולת הבשר, כאן תוכלו לזלול מנות כמו NAANWICH - שיפוד בשר שהושרה לילה שלם בתערובת תבלינים, נצלה בתנור טנדורי מסורתי ולבסוף גולגל יחד עם ירקות טריים ורטבים לתוך נאן שנאפה במקום (עבור מנה עם עוף תשלמו כאן 42 שקלים, מנה עם קארי צהוב תעלה לכם 44 שקלים ועל מנה צמחונית תשלמו 39 שקלים).

 

חוץ מזה, אפשר לקנות במקום מגוון מנות בצלחת המוגשות לצד אורז בסמטי לבן, צ’אטנים וירוקים, ביניהן מנת צ'יקן טיקה מסאלה (52 שקלים), צ'יקן קארי צהוב (52 שקלים) וצ'יקן טנדורי (54 שקלים).

 

ראול ולנברג 20 רמת החייל תל אביב, 03-6432000, לא כשר

 

 (  )
 

בטשון

"בטשון" היא חנות דגים מוכרת בתל אביב שנפתחה לאחרונה במיקום חדש, ברחוב קרליבך. עם המעבר למקום החדש החלו להגיש שם גם דגים נאים, דגים צלויים על הפלנצ'ה וכאלה שעוברים טיגון בשמן עמוק (50 שקלים למנת דג).

 (צילום: יח"צ)
(צילום: יח"צ)
 

אפשר גם להזמין כאן סרטנים כחולים (עד 65 שקלים למנה של פירות ים) ומנות סביצ'ה, אותן יכינו עבורכם מיד לאחר ההזמנה. לצד הדגים, תוכלו לבחור תוספות כמו לחם, צ'יפס, טחינה ועגבניות מרוסקות.

 

קרליבך 29 תל אביב, 077-5575315, לא כשר

 

 ( )

ALICE

גלידרייה חדשה שנפתחה לאחרונה בתל אביב, המייצרת גלידות טבעיות בלבד ללא חומרים משמרים וללא משפרי טעם וצבעי מאכל.

 

בין הטעמים שתוכלו למצוא ב"אליס" הם ספירולינה כחולה, סורבה לימון וג'ינג'ר, תה שחור ולימון, קרם עוגיות, אסאי, בננה, תמר ונענע, ויש גם גלידה טבעונית משומשום מלא ודבש ענבים. בגזרת המחירים, כדור אחד יעלה לכם שם 16 שקלים, עבור שני כדורים תשלמו 21 שקלים וקילו גלידה לקחת הביתה יעלה לכם 88 שקלים.

 

אבן גבירול 151 תל אביב, 03-5280321, לא כשר

 

 ( )
 

מתחם Food Truck

ב"עופר בילו סנטר", נפתח לאחרונה מתחם אוכל חדש בו במקום מסעדות יפעלו משאיות פוד טראקס. המתחם יפעל במשך שבעה ימים בשבוע, ויפעלו ובו משאיות של "דומינו פיצה", "בורגראנץ'", אוכל סיני, מקסיקני ועוד.

מקומות חדשים בארץ (צילום: לי גלאם)
(צילום: לי גלאם)

המתחם משתרע על שטח של כ-700 מ"ר, ובימי שבת יפעלו בו פוד טראקס נוספים שיציעו תירס חם, קרפ צרפתי, נקניקיות, גלידות, ופיתה דרוזית.

 

מתחם עופר בילו סנטר

 

 (  )

גלידרייה סיציליאנית

רשת הגלידרייה הסיציליאנית מתרחבת ופותחת סניף רביעי במספר, הפעם ברחוב דיזנגוף. מלבד גלידה יש במקום גם ויטרינת קינוחים של הקונדיטורית ענבר אטיס (שעבדה בעבר אצל פושון בפריז וגם במסעדת "מחניודה" בירושלים). בין הקינוחים יש טירמיסו, מרנגים ענקיים ומבחר מוסים מפונפנים כמו, למשל, מוס שוקולד מריר עם קראנץ' פרלינה בקרם שוקולד חלב מלוח.

מקומות חדשים בארץ (צילום: הדר דולן)
(צילום: הדר דולן)

בגזרת הגלידה, מציעים במקום 16 טעמים קלאסיים ומספר פוצטי (מיכל גלידה עם מכסה) בהם נשמרים טעמי גלידה מיוחדים כמו גלידת דובדבן אמרטי עם חתיכות שקדים, חתיכות של עוגיות אמרטי וקראנץ' שוקולד. המחיר עבור מנה קטנה של שני טעמים הוא 17 שקלים, ועבור מנה גדולה תשלמו שם 22 שקלים. מחיר הקינוחים 32 שקלים.

מקומות חדשים בארץ (צילום: הדר דולן)
(צילום: הדר דולן)

גימיק נחמד במקום הם ברזי השוקולד המוצבים במקום, מהם זורמים שוקולד חלב ושוקולד לבן המיועדים לשדרוג הגלידה.

 

דיזנגוף 170 תל אביב, כשר ללא תעודה

 

"ביירן מרקט" בנתב"ג

לידיעת הנוסעים לחו"ל: רשת הנקניקיות הבוואריות, "ביירן מרקט", פתחה סניף חדש בנתב"ג, הממוקם במעבר C בטרמינל 3 ופועל במשך 24 שעות ביממה. בסניף החדש יגישו מגוון נקניקיות בוואריות ונקניקיות ציידים, אותן אפשר יהיה להזמין גם כחלק מארוחה שלמה.

מקומות חדשים בארץ (צילום: אביעד יצחקי)
(צילום: אביעד יצחקי)

ומה בתפריט? קנקר עוף קלאסי (נקניקייה אחת - 27 שקלים; דאבל - 38 שקלים ואם תזמינו אותה כחלק מארוחה הכוללת גם תוספת ושתייה לבחירה - תשלמו 46 שקלים). יש שם גם בראטוורסט - הנקניקייה הקלאסית ממינכן; נקניקיית עוף ועשבי תיבול (30 שקלים עבור נקניקייה אחת; 41 שקלים עבור דאבל ו-48 שקלים עבור ארוחה מלאה).

מקומות חדשים בארץ (צילום: שי בן אפרים)
(צילום: שי בן אפרים)
 

עוד בתפריט: מגוון כריכים במילוי עוף, סלט ביצים, ירקות וסלט קולסלאו (44 שקלים לכריך יחיד או 64 שקלים לארוחה); כריך קורנביף עם סלט ביצים, ירקות וסלט קולסלאו (44 שקלים לכריך יחיד או 64 שקלים לארוחה); כריך רוסטביף עם סלט ביצים, ירקות וסלט קולסלאו (44 שקלים לכריך יחיד או 64 שקלים לארוחה) וכריך אסאדו עם סלט ביצים, ירקות וסלט קולסלאו (44 שקלים לכריך יחיד או 64 שקלים לארוחה);

 

אולם שחקים, מעבר C, טרמינל 3, נתב”ג

 

BBB

רשת ההמבורגרים BBB מתרחבת, ופותחת סניף חדש במתחם "גלובוס סנטר מבקיעים" באשקלון. זה הסניף ה-33 של הרשת, ובפתיחה שלו הושקעו כ-4 מיליון שקלים. הסניף עצמו משתרע על שטח של 240 מ"ר, וכולל 90 מקומות ישיבה מרפסת חיצונית המשתרעת על פני 40 מ"ר וכוללת כ-50 מקומות ישיבה נוספים.

 

מרכז גלובוס סנטר מבקיעים, 08-6144044, כשר

 

 (  )
  

גריל. עץ

אחרי שכבש את לבבות הקהל כשופט ב"משחקי השף קונדיטור", השף והאופה ארז קומרובסקי מייעץ למסעדה חדשה במלון "מצפה הימים" בראש פינה, שצפוי להיפתח מחדש בספטמבר הקרוב.

ארז קומרובסקי אופה בורקיטס (צילום: תיקי גולן)
שף ארז קומרובסקי. פותח מסעדה חדשה(צילום: תיקי גולן)
 

תפריט המסעדה, שמוגדרת כשיפודייה גלילית עדכנית, יתבסס על תוצרי החווה האורגנית ומשק החי שיפעלו במתחם המלון, בהם ייצרו גבינות ויגדלו פירות וירקות. הקונספט של המקום יהיה, למעשה, "מהערוגה לצלחת", ובין היתר יגישו בה בשר על שיפודי ענפים, גם הם מהחווה. יש למה לחכות.

 

החומוס של הטחינה

החומוסייה המפורסמת משדרות - שבשנים האחרונות התרחבה, ופתחה סניפים נוספים בבאר שבע ובירושלים - מגיעה לתל אביב, ובחודש הקרוב עתידה לפתוח בעיר את הסניף הרביעי שלה. הסניף עתיד להתמקם ברחוב אחד העם, מול הבניין שבו פעלה בעבר הבורסה לניירות ערך.

מה אוכלים בשדרות (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)

רחוב אחד העם, תל אביב

 

פונטנה

כשנה לאחר שהשיקו את בר האוכל התל אביבי - "בושוויק", רשת מלונות "אטלס" וקבוצת ברי הקוקטיילים "אימפריאל" ראו כי טוב, והחליטו להמשיך בשיתוף הפעולה ביניהן ובקרוב מאוד הם עומדים לפתוח בר נוסף בעיר.

 

 

הבר, שייקרא "פונטנה", יפעל בתוך "מלון 65" שבשדרות רוטשילד החל משעות אחר הצהריים ועד לשעות הקטנות של הלילה (לחובבי הבראנץ' המפורסם של "קפה 65" מובטח כי יוכלו להמשיך וליהנות ממנו גם במקום החדש). הפתיחה צפויה במהלך חודש מאי.

 

רוטשילד 65 תל אביב

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
איזה מסעדות ודוכנים יהיו בכפר האירוויזיון, ועוד מקומות חדשים בארץ
צילום: תיקי גולן
מומלצים