שתף קטע נבחר

הלכה לעולמה ניצולת השואה שייסדה את שירות הנשים במשטרה

נעמי שדמי הקימה את יחידת השוטרות של משטרת ישראל לאחר שניצלה מהנאצים, שרצחו את אביה, אימה ואחיה הבכור. בפעילותה הניחה את היסודות לשילוב הנשים בשורות המשטרה. בגיל 88 הלכה לעולמה, יומיים לפני יום הזיכרון לשואה ולגבורה

נעמי שדמי, ניצולת השואה שייסדה את שירות הנשים של משטרת ישראל כשהקימה את יחידת השוטרות, הלכה אתמול (ג') לעולמה בגיל 88. הלווייתה נערכה היום בתל יצחק.

 

 

שדמי נולדה בהונגריה בשם מרתה שפיץ והייתה נערה צעירה בת 12 כשהופיעו הנאצים לראשונה בפתח ביתה בבודפשט. הונגרים ששיתפו פעולה עם חיילי האס-אס חטפו את אביה ואחיה הבכור, שנשלחו לעבודות כפייה ובהמשך נרצחו. שדמי, אימה ואחיה הקטן גורשו מביתם לדירה קטנה בעיר. בשלב מאוחר יותר התדפקו הנאצים שוב על דלתם וחטפו את אימה, שמצאה את מותה במחנה ברגן בלזן.

 

לאחר ששרדה יחד עם אחיה בתנאים קשים מנשוא בגטו ההונגרי, עלתה שדמי ארצה ב-1947 באוניית מעפילים והשתקעה בכפר גלעדי. שנה לאחר, מכן התגייסה לצבא ואף קיבלה צל"ש עבור חילוץ פצוע תחת אש.

 

לאחר עשר שנים בשירות הצבא קיבלה מכתב ממשטרת ישראל במטרה לצרפה לארגון לטובת הקמת יחידת השוטרות. יחד עם פקודותיה הראשונות היוותה את הגרעין והבסיס לשילוב נשים בשורות המשטרה.

נעמי שדמי (דוברות המשטרה)
מייסדת שירות הנשים במשטרה. שדמי(דוברות המשטרה)

נעמי שדמי (דוברות המשטרה)
(דוברות המשטרה)

 יחידת השוטרות אותה הקימה (דוברות המשטרה)
יחידת השוטרות שאותה הקימה(דוברות המשטרה)

שדמי התקוממה נגד טענות שגרסו כי נשים יתקשו להתמודד עם מראות קשים ועם אופי העבודה המשטרתית.

 

מראשית הצטרפותה למשטרה דאגה להפוך את הארגון למקום שבו נשים יוכלו לממש את עצמן ללא אפליה מגדרית, ופעלה להכשיר שוטרות לתפקידי בילוש, מפלג נוער ומז"פ. היא השתחררה בדרגת נצ"מ לאחר 20 שנות שירות.

 

סגירת מעגל שלה הגיעה שנים לאחר המלחמה, כאשר ביקרה בברגן בלזן במסגרת תפקידה, לבושה במדי שוטרת, וביקשה שיובילו אותה אל קבר האחים במחנה על מנת שתוכל להיפרד באופן סימבולי מאימה.

 

   

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוברות המשטרה
נעמי שדמי ז"ל
דוברות המשטרה
מומלצים