שתף קטע נבחר

דובר צה"ל המיועד והמבצע המשטרתי: גם ליברמן הוקלט

גיל מסינג, ששימש כסוכן משטרתי בפרשת ישראל ביתנו, נשלח ב-2015 למשימת הקלטה בהלוויה. ל-ynet נודע כי אחד מהאישים שהוקלטו היה שר החוץ דאז - ומי שעשוי להיות שוב שר הביטחון - אביגדור ליברמן. אין בהקלטה חומר מפליל נגדו. דרישה מבית המשפט: העבירו את "תיק הסוכן" של מסינג

אביגדור ליברמן  גיל מסינג דובר צה
אביגדור ליברמן וגיל מסינג(צילום: אוהד צויגנברג, דובר צה"ל)
 

פרשת הסוכן המשטרתי שמונה לדובר צה"ל מסתעפת: ל-ynet נודע היום (ד') כי גיל מסינג, שמונה השבוע לדובר צה"ל, הקליט אישים נוספים, ובין היתר נשלח למשימה בהלוויה שבה הוקלט גם אביגדור ליברמן.

 

ההקלטה מינואר 2015 מופיעה בחומרי החקירה ב"פרשת ישראל ביתנו", והיא תולדה של משימה שאליה נשלחו אחרי תדרוך מסינג וחברו, יועץ התקשורת אמנון ליברמן, עד מדינה. מי שהובא למנוחות היה ירון מילר, מייסד "השטיח המעופף" ומקורב למפלגתו של אביגדור ליברמן, אז שר החוץ.

 

לא ידוע אם ליברמן, שלא הוגדר כחשוד, היה "יעד" מבחינת המשטרה, אך בכל מקרה ההקלטה לא הניבה חומר מפליל נגדו. עוד נשמעה בהקלטה מההלוויה טלי קידר, יועצת של השרים לשעבר סטס מיסז'ניקוב ויאיר שמיר, שבהמשך הואשמה בפרשה.

אביגדור ליברמן נתב
ליברמן, היום בנתב"ג(צילום: ניר ארנון)
  

ביום שני אושר מינויו של מסינג לדובר צה"ל הבא על ידי הרמטכ"ל אביב כוכבי וראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו. זהותו של שר הביטחון הבא אינה ידועה עדיין, אבל אחת האפשרויות שעלתה היא שאביגדור ליברמן יחזור לתפקיד - מה שיקשה עוד יותר על האפשרות שלצידו בתפקיד הרגיש יכהן מסינג.

 

מסינג ואמנון ליברמן הכירו כאשר מסינג היה בכיר ב"שטראוס", ומסינג אף אכסן אותו בביתו לאחר שהסכים להיות עד מדינה. מוקדם יותר השבוע התברר כי מסינג שימש כסוכן משטרתי והקליט את יועץ התקשורת רונן משה, הקלטה שלאחר מכן שימשה את המשטרה בחקירה נגד משה, הנאשם בעבירות של שוחד והלבנת הון בפרשת ישראל ביתנו, ונחשד אז במתן שוחד לעד המדינה אמנון ליברמן.

  

בעקבות זאת, פרקליטתו של משה - עו"ד רווית צמח - פנתה לבית המשפט בבקשה להורות למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה להעביר לעיונה את חומרי החקירה ו"תיק הסוכן" של מסינג. כיום מואשם משה בעבירות של שוחד והלבנת הון, ואז נחשד במתן שוחד לעד המדינה.

יועץ התקשורת רונן משה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
יועץ התקשורת רונן משה(צילום: ירון ברנר)
  

לפני כשנה וחצי הוגש נגד משה כתב אישום באשמת שוחד יחד עם נאשמת נוספת, טלי קידר. על פי האישום, משה נתן שוחד לקידר וליועץ התקשורת של מיסז'ניקוב ושמיר, אמנון ליברמן, בתמורה לכך שיקדמו את האינטרסים העסקיים שלו וירתמו את הגורמים הרלוונטיים במשרדי התיירות והחקלאות לפרסם בפינת הטלוויזיה "דקה לשמונה", ששודרה בצמוד למהדורת החדשות המרכזית בערוצי הטלוויזיה 2, 10 ו-1. באותה העת, הוא נתן שירותי ייעוץ לחברה שהפיקה את הפינה. המשפט טרם החל.

 

בפרקליטות אמרו בהתייחס לפרשה כי "בנסיבות הענין, שלא את כולן נוכל לפרט, מטעמים שונים, לא היה מקום לחקור את מסינג כחשוד בעבירה כלשהי". מסינג עצמו הגיש הערב לפרקליטות בקשה להסרת החיסיון, והסביר: "כל פעילותי נבעה מאזרחות טובה".

 

מינויו של מסינג למחליפו של תא"ל רונן מנליס הוא אחד המינויים הראשונים של כוכבי מאז שנכנס לתפקיד הרמטכ"ל בתחילת השנה. מסינג סיים את שירותו הסדיר בדרגת סגן ותפקידו העיקרי בחטיבת דובר צה"ל היה דובר אוגדת עזה, תחת כוכבי ששימש באותו הזמן כמפקד האוגדה. מאז שירותם המשותף השניים שמרו על קשר טוב גם לאחר שמסינג עבר למגזר הפרטי והשדה הפוליטי, אז שימש בין היתר כיועץ התקשורת של שרת החוץ וראש האופוזיציה לשעבר ציפי לבני.

 

באופן רשמי אין לעת עתה שינוי בהחלטת הרמטכ"ל כוכבי מתחילת השבוע, לאשר את המינוי. הרמטכ"ל לא התכנס לדון בהתפתחויות או באפשרות לבטל את המינוי, אך המשך הפרסומים כן מעורר עניין וסימני שאלה בצמרת צה"ל. ההחלטה הסופית בנושא צפויה להגיע בימים הקרובים - מצד הרמטכ"ל וייתכן שגם ממסינג עצמו.

 

מצה"ל נמסר אתמול כי "הרמטכ"ל לא הכיר את פרטי הפרסום בעניין דובר צה"ל המיועד, גיל מסינג. בעקבות הפרסום, העניין בורר מול הגורמים הרלוונטיים במערכת אכיפת החוק. מהבירור עלה כי מסינג מעולם לא היה חשוד בפרשה, וכי לא נפל כל רבב בהתנהלותו בהקשר זה".

 

יואב זיתון השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניר ארנון
ליברמן, היום בנתב"ג
צילום: ניר ארנון
מומלצים