שתף קטע נבחר

6 טעויות שהורים עושים בשנה הראשונה

לא שמים גבול לביקורים, משווים לאחרים, שוכחים את עצמם ומזניחים את הזוגיות. תינוק חדש זה משמח ומרגש אבל הרבה הורים עושים טעויות שמקשות עליהם. קיבצנו את השכיחות ביותר, וגם - איך אפשר להימנע מהן

בשיתוף נורופן ילדים

 

אחרי שהתרגשנו וחיכינו תשעה חודשים, עברנו אינספור בדיקות ומתחים, הפכנו להורים. אבל יחד עם התינוק והשמחה, נולדים רגשות האשם ואינספור השאלות: מה עושים עם גזים? האם הוא עייף או רעב? יש כל כך הרבה עצות מכולם, ונראה לכם שכל ההורים יודעים הכל ורק אתם מסתבכים.

 

אולי הוא עייף? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
אולי הוא עייף?(צילום: shutterstock)

צפירת הרגעה - הכל בסדר. כולם טועים, ובטח כשמדובר בילד ראשון. קיבצנו את הטעויות השכיחות, וגם איך אפשר להימנע מהן.

 

1. מקשיבים לאחרים ונלחצים מכל עצה

ככה זה בילד ראשון וביננו, אפילו גם בשני. לסביבה תמיד יש מה להגיד: הוא עייף, הוא רעב, הוא רוצה לינוק, הוא רוצה לישון, קר לו, חם לו, תגרבי לו גרבים, למה הוא עם גרבים? הוא מוציא שיניים, בעצם זה גזים.

 

לסביבה תמיד יש מה להגיד וכל אחד בטוח שהעצה שלו היא הנכונה. גם אם לא שאלתם - למישהו תהיה הערה. ביננו, זה קצת מלחיץ ולעיתים אפילו מבלבל, בטח אם יש דעות סותרות. 

 

הפתרון: מקשיבים לאינסטינקט ההורי - הקשיבו לתחושת הבטן שלכם. אתם נמצאים איתו כל היום, יודעים באיזה שעה הוא הלך לישון, מה אוהב לאכול בשלב הטעימות, מתי החלפתם לו חיתול ואם סתם בא לו להתפנק על הידיים.

 

אתם המומחים שיודעים מה עובר על התינוק שלכם יותר טוב מכולם. זה בסדר להתייעץ ואפילו רצוי. אפשר ללמוד מזה הרבה אבל גם תסמכו על עצמכם ועל תחושות הבטן שלכם ותזכרו שכל תינוק שונה וכל הורה מתנהל אחרת.

 

2. מבזבזים את כל המשכורת על קניות

בלידה ראשונה בעיקר יש התלהבות לקנות הכל. סביב חודש שביעי-שמיני הולכים יחד לכל מיני חנויות של מוצרי תינוקות והעיניים נפקחות לרווחה. אנחנו עוברים עם רשימת לידה ומתפתים. קונים דברים שלחלקם כלל לא יהיה שימוש וחלקם אפשר להשאיל.

 

הפתרון: לפני שמשכנתם את הבית עבור חבילת לידה, אנחנו ממליצים לעצור רגע, ולעשות סדרי עדיפויות - מה צריכים עכשיו ומה יהיה בשימוש בעתיד. מומלץ למשל לקנות סוג אחד של מוצץ, כדי לראות שהתינוק מתחבר ולא מיד לקנות כמויות מאותו דגם, וכך גם לגבי חבילת חיתולים - לבדוק שהם נוחים וטובים קודם לפני שקונים כמויות.

 

הרבה פעמים ישאלו אתכם הקרובים מה חסר ומה לקנות לתינוק שנולד. חשקה נפשכם בטרמפולינה מנצנצת ויוקרתית? תבקשו אותה מתנה ללידה, זה אפילו יקל וישמח את הקרובים אליכם. תראו איך הבית מתנהל, החנות לא תברח והשלמות תמיד אפשר לעשות.

 

לא חייבים את העגלה הכי יקרה בחנות (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא חייבים את העגלה הכי יקרה בחנות(צילום: shutterstock)

3. לא שמים גבול לביקורים

אחרי שאתם חוזרים עם התינוק מבית החולים כולם רוצים להסניף ולראות, ההתרגשות גדולה והאמת היא שגם טבעית. אבל אתם עייפים, והתינוק רוצה לינוק ולפעמים עייף או סתם צורח, ולעיתים אתם פשוט זקוקים לשקט שלכם.

 

מצד אחד אתם רוצים לחבק את המחבקים ומצד שני, אתם עוד עם תינוק קטן ועייפים. לאט-לאט אתם בונים סדר יום שלא תמיד כולם מבינים. לא נעים לכם מכולם שכל כך רוצים לבקר ולא עוצרים לחשוב קצת על מה נכון לכם.

 

הפתרון: לסנן. תרגישו בנוח להסביר שעכשיו פחות מתאים ושלפעמים אין כוח. תהיו כנים עם האורחים ותציעו שעה שבה תוכלו להיות עם המשפחה והחברים, מבלי לשבש לתינוק את סדר היום ומבלי להקשות עליכם. אם תסבירו, הסביבה תתגמש ותתאים עצמה אליכם.

 

4. משווים לאחרים

כמה קל להישאב, בטח בעולם הרשתות החברתיות אבל לא רק: הולכים לגינה הציבורית עם שמיכה ורואים את התינוקת של השכנה שכבר התחילה להתהפך והיא רק בת שלושה חודשים, לילד אחר יצאו שיניים והשלישי מתחיל ללכת בעוד שהתינוק שלכם לומד רק לזחול.

 

זכרו - הדשא של השכן לא תמיד ירוק יותר. לכל תינוק יש את הקצב שלו והדרך שלו. אל תהיו שאננים, תהיו עם היד על הדופק, שימו לב שהוא מתקדם לפי השלבים, תתייעצו אם צריך עם רופא ילדים או אחות טיפת חלב, אבל תשתדלו להימנע מהשוואות לאחרים.

 

5. שוכחים את עצמם

כשאנחנו הופכים להיות הורים, אנחנו טוטאליים, עמוק בתוך הגידול והחלפת החיתולים, כל היום סביבו. אל תשכחו גם את עצמכם, מה עושה לכם טוב, מה הפינוק שלכם. אל תתפתו לארוחת שאריות של הילדים, תשקיעו בארוחת ערב מפנקת ומחזקת.

 

נכון שהשגרה שואבת וגידול ילדים הוא לא פשוט, אבל כדאי לנסות, לפחות פעם בשבוע או שעה ביום: ספר טוב, ריצה או יציאה עם חברה לקפה.

 

6. מזניחים את הזוגיות

בדומה לסעיף הקודם, כשאנחנו כל כולנו עם הילדים, לפעמים אנחנו שוכחים להעניק זמן איכות לפרטנר שלנו, זה שהביא איתנו את הילד המתוק הזה. סמסים, שיחות, הכל סביב התינוק. תהיו עם היד על הדופק, הזוגיות לא פחות חשובה, היא עוזרת להתניע את היום. תתעניינו אחד בשנייה, שיחות שלא קשורות רק לתינוקות וגידול ילדים, תצחקו יחד ותשקיעו בקשר. מדי פעם, אל תתעצלו, תמצאו בייביסיטר, תצאו לסרט או מסעדה. לפעמים אפילו בערב, כשהוא הולך לישון, ארוחה ביתית רומנטית, סדרה מצחיקה - יעשו את העבודה.

 

בשיתוף נורופן ילדים 

 

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
אל תלחצו מכל עצה
צילום: shutterstock
מומלצים