שתף קטע נבחר

פרשת ההכפשות ברשת: לורי שם טוב תשוחרר למעצר בית אחרי שנתיים

שם טוב, שעצורה בכלא נווה תרצה מאז פברואר 2017, הואשמה כי הייתה מעורבת במסע הכפשות, בעיקר באינטרנט, נגד עובדי ציבור שעסקו בהוצאת ילדים בסיכון מבתיהם. שני נאשמים נוספים בפרשה שוחררו למעצר בית כבר ב-2017

שופט בית משפט העליון, עופר גרוסקופף, קבע אתמול (ה')  שיש לשחרר את לורי שם טוב, הנאשמת בפרשת הכפשות רחבת היקף ברשת, למעצר בית לאחר שנתיים וחודשיים בנווה תרצה. משפטה עדיין נמשך.

 

שם טוב עצורה בנווה תרצה מאז פברואר 2017, והיא ערערה על החלטתו של השופט המחוזי אברהם היימן מאפריל, שלא לדון בשחרורה ממעצר לחלופת מעצר אלא לקיים דיון בנושא לקראת יוני.

 

גלישה ברשת (אילוסטרציה: Shutterstock)
אילוסטרציה(אילוסטרציה: Shutterstock)

באפריל 2017 הוגש נגד שם טוב כתב אישום חמור בבית המשפט המחוזי בתל אביב, לצד שני נאשמים נוספים. כתב האישום שהוגשם נגדם מגולל לאורך 211 עמודים 120 אישומים.

 

בחלק שמתייחס אליה, עולות טענות כי פרסמה ברשת תכנים בוטים ומבזים לרבות תכנים מיניים ביחס לשורה ארוכה של מתלוננים, רובם עובדי ציבור - שבמוקד גורמי רווחה ממערכת אכיפת החוק והמשפט. מיוחסים לה פגיעה בפרטיות, הטרדות מיניות, העלבת עובד ציבור, זילות בית המשפט, הפרת איסורי פרסום (לרבות פגיעה בקטינים), סחיטה באיומים ומרמה.

 

בין היתר לפי האישום פרסמה פרסומים בדויים על עובדי ציבור ומשפחתם, ערכה תמונות שלהם על ידי יצירת תמונות של פניהם בצמוד לגוף עירום, פרסמה פרטים אישיים כמו מספרי ת.ז, ניידים וחשבונות בנק, זייפה פרוטוקול של בית משפט ועוד.

 

שני הנאשמים האחרים, כבר שוחררו למעצר בית ב-2017. שם טוב נותרה במעצר, כאשר הנסיונות למצוא לה מפקחים הולמים לא השביעו את רצון שירות המבחן. בית המשפט המחוזי דחה 16 מפקחים שהוצעו. בשלב מסויים הנושא הגיע לעליון ב-2018 שקבע כי תשוחרר לביתה עם אזיק אלקטרוני אלא שגם מהלך זה לא התממש ושוב עלתה בעיית המפקחים, היא נותרה במעצר.

 

 

אתמול קבע שופט העליון כי "אין להקל ראש בחומרת העבירות, אולם הן אינן מצויות במדרג העליון של החומרה ואינן מצדיקות מעצר כה ממושך. היה על המחוזי לקדם דיון בהקדם האפשרי בבקשה לשחרור לחלופת מעצר, דחיית הדיון בחודשיים נוספים אחרי הנחיית העליון (לשחררה באיזוק) היא בלתי סבירה בעליל. מדובר בזמן חריג בתשומת לב לעבירות בה היא נאשמת".

 

השופט נימק כי שני חבריה כבר שוחררו, וכי התרשם כי עבר כברת דרך ו"היא מפנימה את הצורך לעמוד בתנאי השחרור לחלופות מעצר". הוא אסר עליה גישה לרשת האינטרנט, וציין כי רשויות האכיפה יכולות לנטר פעולות מפרות שלה ברשת - מה שמפחית את המסוכנות שלה. הוא ציין כי עברה סבל ניכר אשר גורם לה ל"הקצין עמדות" דבר המקשה על ניהול ההליכים. הוא קבע שהמעצר יהיה ללא מפקחים.

 

לשם טוב מונו מספר סנגורים בסנגוריה הציבורית, אבל היא טענה שהם לא ייצגו אותה נאמנה, מנגד טענו הסנגורים כי היא מקשה על הייצוג. סנגורה הנוכחי, גיל פרידמן, מהסנגוריה הציבורית בירך: "אנו שמחים שהסאגה הזו הסתיימה ולורי שוחררה אחרי תקופה כל כך ארוכה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים