שתף קטע נבחר

טראמפ ופוטין דנו בהסכם גרעין עם סין: "נוותר על עוצמת אש"

נשיא ארה"ב ונשיא רוסיה שוחחו על האפשרות לכונן הסכם בקרת נשק גרעיני משולש בין וושינגטון, מוסקבה ובייג'ינג. "הייתה לנו שיחה ארוכה וטובה מאוד" אמר טראמפ, וציין כי השניים שוחחו גם על דו"ח חקירת המעורבות הרוסית בבחירות 2016

 

תמונה מחולקת ולדימיר פוטין  דונלד טראמפ (צילום: EPA)
פוטין וטראמפ(צילום: EPA)

 

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא רוסיה ולדימיר פוטין שוחחו הערב (ו') במשך יותר משעה, ודנו באפשרות לכונן הסכם בקרת נשק גרעיני חדש. "אנחנו מדברים על הסכם שבו נייצר פחות ופחות, ואולי אף ניפטר מחלק מעוצמת האש האדירה שיש לנו עכשיו" אמר טראמפ. המנהיגים שוחחו גם על פירוק צפון קוריאה מנשק גרעיני, המצב באוקראינה והתרחשויות בוונצואלה. כך נמסר מהבית הלבן.

 

"הייתה לי שיחה ארוכה וטובה מאוד עם נשיא רוסיה פוטין", כתב הנשיא טראמפ בטוויטר. הוא ציין כי השניים שוחחו גם על דו"ח התובע המיוחד, רוברט מולר, בנוגע לחקירת המעורבות הרוסית בבחירות 2016.

 

דוברת הבית הלבן, שרה סנדרס, אמרה כי טראמפ ופוטין שוחחו על האפשרות לכונן הסכם בקרת נשק גרעיני משולש בין וושינגטון, מוסקבה ובייג'ינג, או על האפשרות להאריך את ההסכם הנוכחי בין רוסיה וארצות הברית. סנדרס כינתה את השיחה "חיובית באופן כללי".

 

 

השניים ששוחחו באופן רשמי בפעם האחרונה מאז חודש דצמבר האחרון, אז נפגשו בארוחת ערב של מנהיגי העולם במסגרת ועידת ה-G20 בארגנטינה, דנו גם בדו"ח מולר, שממנו עלה כי לא נמצאו הוכחות לכך שטראמפ לא קשר קשרים עם רוסיה במהלך קמפיין הבחירות שלו לנשיאות ב-2016.

 

הדיון על חקירת מולר התייחס "בעיקר לסיומה, ולכך שטראמפ לא קשר קשר עם הרוסים, דבר שאני די בטוחה ששני המנהיגים היו מודעים לו עוד לפני השיחה הזו", אמרה דוברת הבית הלבן.

 

הקרמלין אישר כי שני המנהיגים שוחחו והדגיש בהצהרה מטעמו כי וושינגטון יזמה את השיחה. עוד נמסר, כי השניים הסכימו להמשיך במגעים ברמות שונות והביעו שביעות רצון מ"התנהלות השיחה המועילה והמעשית".

 

בעוד שארצות הברית מודאגת מנוכחות הצבא הרוסי בוונצואלה ורוצה בהחלפת השלטון במדינה, אמר טראמפ לפוטין כי "ארצות הברית עומדת לצד העם בוונצואלה", והדגיש כי הוא רוצה להעביר אספקה שתסייע למדינה, אמרה סנדרס. מהקרמלין נמסר כי פוטין אמר מצידו כי כל התערבות חיצונית בעסקיה הפנימיים של ונצואלה מחלישה את האפשרות לסיום המשבר הפוליטי במדינה.

 

אמנת "סטאר"ט" החדשה, שנחתמה בשנת 2011, היא ההסכם היחיד שמגביל את ייצור הנשק הגרעיני של וושינגטון ומוסקבה. תוקפה צפוי לפוג בפברואר 2021, אך ניתן להאריך את התוקף בחמש שנים אם שני הצדדים יסכימו לכך.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ
צילום: AFP
מומלצים