שתף קטע נבחר

כנפיים – לא, סינטה – כן: מה בריא ומה פחות במנגל

ארוחת מנגל היא ארוחה מתגלגלת, שמתחילה בשעות הבוקר המאוחרות או הצהריים המוקדמות ומתסיימת אי שם בסופו של היום. כדי ליהנות מארוחה כזו מבלי להרגיש מפוצצים ומבלי לאבד שליטה חשוב לתכנן את האכילה. איך עושים את זה?

ארוחה על האש יכולה להיות ארוחה טעימה, מזינה ומשביעה, אך גם יכולה להיות ארוחה מוגזמת שבסופה מאבדים את היכולת לזוז.

 

ארוחת מנגל היא ארוחה מתגלגלת, שמתחילה בשעות הבוקר המאוחרות או הצהריים המוקדמות ומסתיימת אי שם בשעות בין ערביים. כדי ליהנות מארוחה כזו מבלי להרגיש מפוצצים ומבלי לאבד שליטה חשוב לתכנן את האכילה. איך עושים את זה ?

 

לרוב יש רשימת משתתפים באירוע וחלוקת אוכל בין המוזמנים. תכננו מה הכי מתחשק לכם לאכול ונסו לדבוק בתכנון.

 

 לאורך כל היום חשוב לשתות הרבה מים ולהימנע משתיית משקאות מתוקים. שתיית אלכוהול צריכה להיות מחושבת כחלק מצריכת הפחמימות הפשוטות של היום כמו העוגות ושאר מתוקים.

 

כמובן שאם בחרתם ליהנות מארוחת מנגל בטבע, מומלץ לשלב פעילות ספורטיבית עם החברים והילדים לאורך שעות הארוחה ותוך כדי המתנה למנות.

 

קראו עוד:

מנגל בריא: 10 כללים לאכול 'על האש' בלי להשמין

טרי בריא יותר מקפוא? 4 מיתוסים על בשר

תפריט מרזה: ארוחת מנגל ברבע מהקלוריות

 

 

ארוחת מנגל. תכנון קלורי ותזנתי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ארוחת מנגל. תכנון קלורי ותזנתי(צילום: shutterstock)

 

מנות פתיחה מקובלות לארוחת מנגל

סלטי ירקות, חומוס, טחינה, סלטים מוכנים, פיתות , שיפודי ירקות ועוד.

 

מה מומלץ לאכול?

קחו צלחת שימו עליה סלטי ירקות 1-2 כפות טחינה ונשנשו.

 

אל תתמלאו מהסלטים כי רק ירקות זו לא ארוחה והגוף אינו מקבל את כל אבות המזון. ומכיוון שזו ארוחה של כמעט יום שלם מומלץ להוסיף לה גם חלבון ופחמימה.

 

על הפיתה אפשר לוותר היא עתירת קלוריות מפחמימות פשוטות. שווה לחכות לשאר המנות.

 

סלטים קנויים הם פתרון מהיר אבל פחות מומלץ. הסלטים המוכנים מכילים כמות גבוהה של מלח( נתרן), חלקם מכילים גם כמות גדולה של מיונז בעל אחוזי שומן גבוהים.

 

את רוב הסלטים הקנויים ניתן להכין יחסית בקלות בבית לשלוט בכמות המלח ובאחוזי השומן של המיונז ובכמות השמן המוספת, כאשר מתחלק בין מספר רב של חברים המלאכה קלה.

 

המנה העיקרית

היא יוצאת מהאש בשלבים ובדרך כלל היא חדגונית כל הכנפיים /הקבבים ועוד. אחר כך השיפודים ולסוף שומרים את הסטייקים – למי שיש עוד כוח. אז חלקו את התיאבון בין חלקי הבשר השונים כך שתוכלו לטעום מהכל.

 

בטבלה הבאה תוכלו לראות מהם החלקים המומלצים יותר לאכילה מבחינת אחוזי השומן.

 

הבשר הקפוא בחלקו הגדול מכיל גם כמות נוזלים גדולה לשמירה על טריות הבשר. שומן בבשר מוסיף המון טעם ושווה לטעום ממנו בכמות קטנה וכמובן לא להפוך זאת להרגל יומיומי.

 

  ( )
בשרים שהושרו במרינדה ( משרה ) ספגו את השמן המלח והסוכר – קחו זאת בחשבון. עדיף שרוב מנות הבשר יתובלו בתבלינים על האש ללא רטבים נלווים. העדיפו טחינה וחומוס ביתיים לצד הבשר במקום.

 

ליד הבשר איכלו את סלטי הירקות הטריים והמבושלים או שיפודי הירקות. שילוב מנות החלבון עם הירקות יתרמו לתחושת שובע לאורך זמן. הגוף יקבל את כמות החלבון לה הוא זקוק( לעיתים אף יותר) בשילוב את ויטמינים מינרלים וסיבים תזונתיים.

 

המנה שעל יד

אם בכל זאת חסרה לכם פחמימה לצד המנה הבשרית, הנה טבלה שתעזור לכם לבחור פחמימות בחוכמה מה עדיף כאשר פחמימה מורכבת עשירה בסיבים תזונתיים עדיפה על פני פחמימה דלה בסיבים ו/או מטוגנת. לשומרים על משקלם חשוב לשים לב לכמות.

 

  ( )

לא חייבים בשר

גם הצמחונים והטבעונים יכולים ליהנות ממנות חלבוניות על הגריל. חלקם יבקשו שהמנות יוכנו לפני המנות הבשריות או על גריל נפרד.

 

  ( )

ומה עם הקינוח?

מומלץ מאוד - צלחת פירות העונה חתוכים ו/או סלט פירות.

מומלץ פחות - גלידות סורבה, קרטיב.

הכי פחות מומלץ עוגות, גלידות, עוגיות וכול'.

רוצים פיצוחים? העדיפו אותם לא קלויים וללא מלח ומדדו את הכמות הנאכלת.

 

טופז דרזנר היא הדיאטנית הראשית של חברת שומרי משקל

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ארוחת מנגל. בלי לאבד שליטה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים