שתף קטע נבחר

תחקיר של הניו יורק טיימס: טראמפ הפסיד בתוך עשור יותר ממיליארד דולר

על פי התחקיר, המבוסס על הצהרות המס של טראמפ, הפסידו עסקיו 1.17 מיליארד דולר בין השנים 1985-1994. כלומר, טראמפ הפסיד יותר כסף בכל שנה מכל משלם מיסים אחר בארה"ב

תחקיר של הניו יורק טיימס חושף כי עסקיו של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ , הפסידו בתוך עשור אחד מעל מיליארד דולר. בהתבסס על הצהרות מס, חישבו בעיתון כי בין השנים 1985-1994 הפסידו עסקיו של טראמפ 1.17 מיליארד דולר. פירוש הדבר כי טראמפ הפסיד יותר כסף בכל שנה מכל משלם מיסים אחר במדינה.

 

טראמפ תבע את דויטשה בנק כדי למנוע חשיפת מסמכים רגישים

משרד האוצר האמריקני: לא נפרסם את החזרי המס של טראמפ

מייסד יוניקלו הפך לאיש העשיר ביותר ביפן

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו

 

הפרטים על ההפסדים הכבדים של טראמפ מגיעים בניגוד להצהרות שלו על עצמו כהצלחה פיננסית גדולה ומיליארדר שהרוויח את הונו בעצמו. עם זאת, בניגוד למסורת בארה"ב טראמפ מסרב לחשוף את הצהרות המס שלו. על פי התחקיר, בשנים 1990 ו-1991, עסקי הליבה של טראמפ הפסידו מעל 250 מיליון דולר בכל שנה. ההפסדים היו כל כך גבוהים, שהוא הצליח להימנע מתשלום מס הכנסה במשך שמונה מתוך עשר השנים שנבדקו.

נשיא ארה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ (צילום: רויטרס)
 

ב-1985 ההפסדים של החברה של טראמפ, שהקימה בתי קזינו, מלונות ושטחים מסחריים, עמדו על 46.1 מיליון דולר. טראמפ הצליח אמנם לדווח על הכנסות, בין השאר מהשקעותיו בבורסה וכתוצאה מכך שגרם לעלייתם של מחירי מניות על ידי הצהרה שהוא שוקל לרכוש את החברות, ובאחת השנים הוא אף דיווח על רווח מפתיע של 52.9 מיליון דולר מהכנסות ריבית. אך, ההפסדים קיזזו בכל שנה את ההכנסות הללו.

 

הניו יורק טיימס התבסס על העתקים של הצהרות המס של טראמפ, שהועברו לו מאדם שהייתה לו גישה אליהם. לאחר מכן הוצלב המידע עם הנתונים במאגר הציבורי של מס ההכנסה. בעיתון התבססו על מסמכים ציבוריים נוספים כדי לאשר חלק מהסכומים, וכן על דו"חות פיננסיים חסויים שהגיעו לידיהם.

 

הבעיות הפיננסיות של טראמפ באותה תקופה הן לא בדיוק סוד. החברות שלו הגישו בקשות להגנה מפני פשיטות רגל ארבע פעמים: ב-1991, 1992, 2004 ו-2009. עורך דינו של טראמפ, צ'רלס ג'יי, הרדר מסר בתגובה כי המידע שהעיתון השיג הוא "כוזב" וכי הטענות של העיתון "בנוגע להחזרי המס של הנשיא מלפני 30 שנה אינן מדויקות". לדבריו, הסתמכות על נתונים של מס הכנסה מלפני המעבר לעידן האלקטוני אינה מדויקת "ולא תספק תמונה הגיונית של תשלומי המס של אף אדם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים