שתף קטע נבחר

יפנית, קרבית ומצטיינת בצה"ל: "בגדוד מאמינים ביכולות שלי"

סמ"ר מיו שימיזו, הפרמדיקית הקרבית של גדוד הסיור בגבעתי, נמנית עם 120 החיילים מצטייני הנשיא. היא נולדה בישראל, אך אביה ממוצא יפני: "הקרובים שם ביקשו סרטונים מהטקס, הם מאוד גאים בי". על השירות המאתגר: "בהתחלה פחות האמינו בי, התעקשתי להישאר עם הציוד על הגב"

 

"סבא וסבתא ביפן התרגשו לשמוע שהפכתי למצטיינת הנשיא, הענקת האות הוכיחה כמה מאמינים בגדוד ביכולות שלי". סמל-ראשון מיו שימיזו, הפרמדיקית הקרבית של גדוד הסיור בחטיבת גבעתי, היא אחת מ-120 החיילות והחיילים שקיבלו היום (ה') את אות הצטיינות נשיא המדינה לכבוד יום העצמאות.

 

למרות ממדי גופה הצנומים וגובהה הנמוך באופן יחסי, בלטה שימיזו השנה אף יותר מהקשוחים לגדוד המובחר בחטיבה הסגולה. לפני כשנה, מעטים ביחידה האמינו שהיא תסיים את התרגיל הגדודי הראשון שבו תמרנו החיילים ימי מלחמה עם כל הציוד הרפואי הרב שסחבה.

 

בלילה האחרון, המתיש ביותר, אחרי יממות שלמות של מסעות מבצעיים ותרגולי לחימה בשטח, הפצירו בה הלוחמים והקצינים להיפרד באקט האחרון לפחות מתיק הציוד הרפואי הגדול שסחבה, רגע לפני הטיפוס המפרך עם הלוחמים של הר ברקן.

סמ
סמ"ר שימיזו(צילום: יואב זיתון)

עם האפוד-ווסט, הקסדה ורובה המיקרו תבור, משקל הציוד עם התיק עלה על מעל למחצית ממשקל גופה של שימיזו. "התעקשתי להישאר עם הציוד הרפואי על הגב, ובהמשך אחרי הזריחה, כשהשמש עלתה, חלק מהלוחמים החלו ליפול מתשישות חום אז השתמשתי בציוד הרפואי בתיק שלי כדי לטפל בהם בשטח", שחזרה השבוע המצטיינת בשיחה עם ynet.

 

גם בשבוע המלחמה האחרון של הגדוד, שנערך לפני כשלושה חודשים בשטחי האש ההרריים של צפון בקעת הירדן, היא טיפלה בעשרות הלוחמים שנפגעו בנסיבות בטיחותיות במהלך התרגילים. "אולי בהתחלה פחות האמינו ביכולות שלי. אני מתלבטת אם להמשיך עוד בקבע או להשתחרר בנובמבר כי הציעו לי תפקיד, אבל כשהבנתי שהוא יותר משרדי ופחות בשטח ויתרתי עליו. אני רוצה להיות עם צוות".

  ()
"אני רוצה להיות עם צוות". סמ"ר שימיזו

  ()
עם חבריה לגדוד

שימיזו היא מהבודדות בצה"ל שפרצו דרך בשנים האחרונות והפכו לפרמדיקיות של גדודי חי"ר שבהם משרתים לוחמים בלבד. כמפקדת בתאג"ד היא נכנסת עם הכוחות לפעילות המבצעית בשטח ובמלחמה תחצה איתם את הגבול במהלך התמרון.

 

היא נולדה בישראל אך ביקרה לא אחת את קרובי משפחתה מצד אביה ריוג'י, שנולד וגדל ביפן. "המשפחה גאה בי מאוד ולקרובים ביפן ולאבא הייתי צריכה להסביר את המושגים של הזכייה באות ההצטיינות. הם ביקשו מיד תמונות וסרטונים".

  ()
סמ"ר שימיזו עם הוריה וקרובי משפחה נוספים

  ()

  ()

  ()

  ()

מי שדחף בכל הכוח את ההמלצה להעניק את האות היוקרתי לשימיזו הוא מפקד גדוד הסיור של גבעתי, סגן-אלוף עברי אלבז. לדברי החיילת המצטיינת, "לפני כחודש, כשהיינו כבר בתעסוקה מבצעית בגבול עם סוריה, הוא אמר לי שזה הולך לכיוון טוב. לאחר כמה ימים הוא הודיע לי בוואטסאפ: 'אושר סופית. מגיע לך. גאווה והערכה!!!'".

 

שימיזו לא נחה על זרי הדפנה, ומיהרה ליזום וליישם אימון של חוליות הרפואה ביחידה במתקן הלחימה בשטח בנוי בצפון הגולן, שבה הופקו לקחים ושינויים מהאימון הקודם. התרגולות תחת אש של הצוותים הרפואיים נערכו בנוף הירוק של הצפון הרחוק, אך עם אוריינטציה דרומית ומחשבות על יישום התרגולות, ייתכן שכבר בקרוב, דווקא בזירה המתחממת שגבעתי מזוהה עמה יותר מכול חטיבה אחרת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים