שתף קטע נבחר

מגיש התלונה נגד דנינו: "טייחו במכוון חקירה פלילית"

בריאיון לאולפן ynet תיאר ניצב בדימוס עו"ד יעקב בורובסקי את התלונה שהגיש בנוגע להחלטה שלא לחקור את יחסיה של קצינה במשטרה עם המפכ"ל לשעבר יוחנן דנינו: "זו עבירה קיצונית של שיבוש משפט"

 

 

עורך הדין יעקב בורובסקי התייחס הבוקר (ב') בריאיון לאולפן ynet לתלונה שהגיש לשופט בדימוס יעקב רוזן, נגד ההחלטה שלא לחקור חשדות למערכת יחסים "מיוחדת" בין מפכ"ל המשטרה לשעבר, רב-ניצב יוחנן דנינו, לבין הקצינה צ' מאגף המודיעין.

 

בורובסקי, ניצב בדימוס ולשעבר יועץ בכיר במשרד מבקר המדינה, ציין בין היתר כי מדובר במקרה חמור של העברת חקירה מהיבט פלילי למשמעתי על ידי פרקליט המדינה שי ניצן והמפכ"ל לשעבר: "פרקליט המדינה ומפכ"ל המשטרה החליטו להעביר חקירה, בחשד בעיניי לקבלת שוחד, מהליך פלילי להליך משמעתי. באותה עת שבעה ניצבים הלכו הביתה בבושת פנים. כאשר לא מבוצעת חקירה והיא מועברת להליך משמעתי, מישהו בעצם בכוונת מכוון משבש ומטייח חקירה פלילית".

 

יעקב בורובסקי יוחנן דנינו (צילום: אוהד צויגנברג, דנה קופל)
יוחנן דנינו (מימין) ויעקב בורובסקי(צילום: אוהד צויגנברג, דנה קופל)

- דנינו כבר לא במשטרה כמה שנים, מה אתה מצפה שיקרה עכשיו?

"אפשר לחקור עבירות פליליות במשך שנים, הנקודה היא שצמרת מערכת אכיפת החוק, פרקליט המדינה ומפכ"ל המשטרה, מטים על פי החשד משפט, וזה מקבל ביסוס בממצאיו של השופט דוד רוזן, שאת עבודתו אני משבח".

 

- אתה טוען שהייתה שחיתות בצמרת המשטרה?

"לא רק של המשטרה, של רשויות האכיפה. פרקליטות ומשטרה. מדובר בדבר נוראי, זו עבירה קיצונית של שיבוש משפט, הטיית משפט, הדחה בחומר, ובעיקר שמחפים על שוחד פנימי ומטשטשים את כל העובדות. אנחנו רוצים להיות מדינת חוק, מדינה שהצמרות שלה מקפידות על החוק ושומרות עליו. כל אדם ששלטון החוק יקר לו יזדעזע מהמקרה הזה, לא בגלל החשדות אלא בגלל הממצאים של השופט רוזן. זה לא משהו זניח. יש בזה גם אלמנט של חבירה מוקדמת, המחוקק מדבר על קשירת קשר, צריך לחקור את זה".

 

הפרשה התפוצצה בעקבות שורת מכתבים אנונימיים שסיפרו על אודות התנהלות כאוטית בחטיבת המודיעין במשטרה תחת פיקודו של הקצין נ', שהתמנה לתפקיד בקיץ 2013. בין היתר תיאר המכתב הראשון שהתקבל בנובמבר 2014 מינוי מקורבת לעוזרת ראש החטיבה, חשד להתעמרות בשוטרי החטיבה ומערכת יחסים אסורה בין מפקד לפקודה, שכללה בין היתר מניעת בדיקת פוליגרף שאותה הייתה אמורה לעבור במסגרת תפקידה, סגירת חשבונות אישיים ועוד.

 

יוחנן דנינו (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
יוחנן דנינו(צילום: הרצל יוסף)

כעבור כמה חודשים נשלח למשרדי מח"ש מכתב נוסף, שתיאר תקופה קשה בחטיבה לנוכח הקשר האסור בין ראש החטיבה לעוזרת שלו, "קשר שהשפיע ישירות על כל החלטה שהתקבלה בחטיבה שלו". מכתב שלישי התקבל באותו החודש, ותיאר שוב קשר אסור בין מפקד החטיבה לבין העוזרת שלו, ובכלל זה מינוי מקורבים לתפקידי מפתח, התעמרות בקציני החטיבה והצמדת רכב לעוזרת. שניים מהמכתבים הללו תיארו גם מערכת יחסים "מיוחדת" בין המפכ"ל דאז דנינו לבין אותה קצינה.

 

החומר הועבר למח"ש בעקבות פנייתה של ראש אגף משאבי אנוש דאז, ניצב גילה גזיאל, שעודכנה על ידי ראש מח"ש דאז, עו"ד אורי כרמל, כי קיים סיכום בין דנינו לבין הפרקליטות שימונה קצין בודק במשטרה לבדיקת הנושא. ניצב דוד ביתן מונה לקצין בודק, ובסיכום קבע כי בחטיבה "נוצרה אווירה עכורה שיוחסה בחלקה להשפעה של הקצינה צ' על נ'". עוד נקבע כי הצמדת הרכב לקצינה נעשה בניגוד להנחיות ולפקודות המשטרה וללא ידיעת הגורמים המוסמכים. הקצינה אף לא שילמה מס בגין הרכב, כמתבקש.

 

לפי טענת הפרקליטות, החשד העיקרי שעלה מהחומרים שנבדקו היה לקיום מערכת יחסים אישית ופסולה, בהסכמה, בין נ' לצ'. מערכת היחסים עוררה חשד לביצוע עבירת משמעת אך לא עבירה פלילית. לאור הממצאים דאז, ההחלטה שהתקבלה בעניינו של הקצין נ' הייתה שונה לחלוטין מזו שהתקבלה בעניינו של דנינו. איש מן הגורמים המעורבים בקבלת ההחלטה באותה העת לא סבר כי ישנו מקום להורות על פתיחת חקירה או בדיקה בעניינו של המפכ"ל לשעבר בשל ההתקשרות הטלפונית שקיים עם הקצינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוהד צויגנברג, דנה קופל
דנינו ובורובסקי
צילום: אוהד צויגנברג, דנה קופל
מומלצים