שתף קטע נבחר

עבודות שירות וקנס לראש העיר לשעבר של יהוד-מונוסון

יוסי בן דוד הודה בסיוע לחברו הקבלן בפרויקט בנייה, חרף קרבתם - והורשע בעבירות מרמה והפרת אמונים בסגרת הסדר טיעון. השופט כתב בגזר הדין: "עוצמת ניגוד עניינים חריפה ביותר"

 

יוסי בן דוד (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
יוסי בן דוד(צילום: צביקה טישלר)

שבעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי ו-50 אלף שקל קנס. זו עונשו של ראש העיר יהוד-מונוסון לשעבר, יוסי בן דוד. בית משפט השלום בראשון לציון גזר היום (ב') את עונשו לאחר שהורשע בחודש דצמבר האחרון בעבירות מרמה והפרת אמונים במסגרת הסדר טיעון.

 

בן דוד הודה כי במסגרת תפקידו כראש העיר ויו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה בשנים 2013-2009 פעל לקידום ענייניו של חברו הקבלן אליהו עזרא. ההליך המשפטי נגד בן דוד לא מנע ממנו להתמודד שוב לראשות העירייה - אך הוא הפסיד ליריבה יעלה מקלס. בעקבות ההסדר, בן דוד התפטר מתפקידו כחבר מועצת העיר. 

לא נמנע מלהתמודד בבחירות (צילום: גלעד מורג) (צילום: גלעד מורג)
לא נמנע מלהתמודד בבחירות(צילום: גלעד מורג)

בגזר הדין נכתב כי עזרא סייע כלכלית לבן דוד. עזרא העמיד לבקשתו של ראש העיר לשעבר ערבות בנקאית של שני מיליון שקלים לטובת עסקת נדל"ן פרטית שביצע ביהוד, הכוללת שני בתים ושתי חלקות המיועדות לבנייה.

 

עוד נכתב כי בן דוד קיים מגעים עם בעלי זכויות הקרקע לקניית שתי חלקות נוספות - והן נמכרו בסופו של דבר לקבלן עזרא בהתאם לתנאים שסיכם עמו. עזרא עצמו מכר את זכויותיו לקרובי משפחתו של בן דוד בתמורה ל-1.9 מיליון שקל. בפרקליטות מיסוי וכלכלה ציינו כי עד לפתיחת החקירה, עזרא לא קיבל את כל התשלומים שסוכמו.

 

"על אף ניגוד העניינים שנבע מקשריו האישיים עם עזרא והסיוע הכלכלי שהעניק לו, פעל הנאשם במסגרת תפקידו כראש העיר לקידום ואישור פרויקט בנייה במתחם מלון אוויה ביהוד בפני הוועדות לתכנון ולבנייה, מנהל מקרקעי ישראל, היועמ"ש וגופים רשמיים נוספים - מבלי שדיווח על ניגוד העניינים המהותי לאף אחד מן הגורמים, ותוך פגיעה ממשית בטוהר המידות של עובדי הציבור, אמון הציבור בעובדי הציבור ותקינות פעולת המנהל", נכתב. 

פשיטת המשטרה על העירייה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
פשיטת המשטרה על העירייה(צילום: מוטי קמחי)

השופט רפי ארניה קבע כי "עוצמת ניגוד העניינים שבה היה שרוי הנאשם עת פעל לקידום התכנית הייתה חריפה ביותר. הקשר של הנאשם עם עזרא היה מבוסס לא רק על חברות עמוקה, אלא גם היה בו פן משמעותי של קשר כלכלי.

 

"נוכח האמור", המשיך השופט, "היה על הנאשם לשמר מרחק מכל עניין הכרוך והקשור בתכנית. על אף האמור הנאשם פעל באופן יזום, נמרץ ומשמעותי לקדם את התכנית הן בוועדה המקומית, הן בוועדה המחוזית, הן מול מנהל מקרקעי ישראל והן מול היועץ המשפטי לממשלה".

 

לדבריו, "לא ניתן לשלול את האפשרות כי פעולותיו של הנאשם לקידום התכנית באו מתוך אינטרס לקדם את העיר יהוד עליה היה מופקד, וכי פעילותו של נבעה ממניעים חיוביים. ואולם, אין לכך כל משמעות. הנתונים מלמדים כי כתוצאה מאישור התכנית צפויה הייתה לעזרא, חברו הטוב של הנאשם, אשר סייע לו ולבני משפחתו לרכוש נכס נדל"ן, טובת הנאה גדולה ביותר. האיסור על עובד ציבור, במיוחד בדרגתו של הנאשם כראש עיר ויו"ר הוועדה המקומית, להימצא בניגוד עניינים כה חריף - מתבטא כאן במלוא עצמתו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
יוסי בן דוד
צילום: צביקה טישלר
מומלצים