שתף קטע נבחר

איך ציוץ אחד הפך עובד הייטק זוטר למיליארדר

ריאן גרייבס, ממייסדי אובר והשכיר הראשון בחברה, התחיל את הקריירה שלו בפלטפורמת הנסיעות השיתופיות בתגובה שלו לציוץ של המנכ"ל; לאחר ההנפקה של אובר בסוף השבוע, הונו של גרייבס מוערך ביותר ממיליארד דולר

הקריירה של ריאן גרייבס, השכיר הראשון באובר, התחילה בציוץ אחד. כעת, בעקבות ההנפקה של חברת הנסיעות השיתופיות ביום שישי האחרון, ועם שווי שוק של כ-70 מיליארד דולר, גרייבס הוא איש עשיר מאוד בזכות המניות שהוא מחזיק בחברה. מגזין פורבס העריך את הונו ביותר ממיליארד דולר.

 

>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו 

 

מצעד המיליארדרים: אלה הם עשרת האנשים העשירים בעולם ב-2019

מייסד יוניקלו הפך לאיש העשיר ביותר ביפן

אייל עופר בראש: אלה 21 הישראלים העשירים ביותר בעולם עפ"י פורבס

 

בינואר 2010, פחות משנה לאחר שנוסדה אובר, צייץ המנכ"ל דאז טראוויס קלאניק: "מחפש מנהלי פיתוח עסקי יזמיים וקילרים, עבור שירות מבוסס לוקיישן. קדם השקה, הון גדול. טיפים?".

ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק (צילום: twitter@ryangraves)
ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק(צילום: twitter@ryangraves)
 

גרייבס הגיב לציוץ של קלאניק: "הנה טיפ בשבילך. תשלח לי אימייל".

 

ניסיון העבודה של גרייבס כלל אז משרה של ניהול בסיס נתונים בג'נרל אלקטריק והתנסות קצרה בפיתוח עסקי עבור פורסקוור, שם העניק את שירותיו בחינם, אחרי שמועמדותו נדחתה בתחילה. "עברתי על קרייגסליסט, טוויטר וערוצים נוספים בחיפוש אחר המועמד המתאים", כתב קלאניק. "התוצאה היתה הצעת העבודה והמענה המגניבים ביותר שאי פעם ראיתי".

 

"היום הראשון של ריאן גרייבס היה ב-1 במרץ והוא התחיל עם כל המנועים פתוחים", כתב קלאניק בפוסט שסיפר על שורשיה של אובר. "הוא למד מהר את חוקי עולם הסטארט-אפים והשקיע מאוד כדי להקים את הצוות של אובר ולהפוך את ההשקה והצמיחה בסן פרנסיסקו להצלחה עצומה". 

 

בקשת העבודה יוצאת הדופן של גרייבס הובילה אותו לאחת מתקופות הכהונה הארוכות בתולדות החברה - הוא היה שם אפילו זמן רב יותר מקלאניק שפרש ביוני 2017. בתפקידו האחרון עם פרישתו בספטמבר אותה שנה כיהן גרייבס כסגן נשיא הפעילות הגלובלית, אבל הוא ביצע מספר תפקידים באובר, וגם כיהן זמן קצר כמנכ"ל.

ריאן גרייבס (מימין) ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק (צילום: רויטרס)
ריאן גרייבס (מימין) ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק(צילום: רויטרס)
 

המנהל שזוכה להכי הרבה כבוד

במהלך שנותיו באובר נחשב גרייבס לאיש הנחמד, בניגוד בולט להתנהלותו האגרסיבית של קלאניק, והיה אהוד בקרב חבריו לעבודה כמו גם בקהילת ההייטק הרחבה.

 

כריס סאקה, מראשוני המשקיעים באובר, כתב מספר ציוצים חמים על גרייבס לאחר שנודע כי הוא פורש. גרייבס וסאקה הם חברים טובים, וגרייבס ואשתו אפילו בילו ערב אצל סאקה לפני שגרייבס התחיל לעבודה באובר. "גרייבס הוא המנהל שזוכה להכי הרבה כבוד באופן עקבי והוא נהדר ביצירת קונצנזוס", כתב סאקה.

  

במהלך התקופה הסוערת שעברה על אובר ב-2017, גרייבס בעיקר נעדר ממשרדו, וניכר היה כי צמצם אז את תפקידו בחברה.

 

גרייבס התחייב לתרום 14 מיליון דולר לפחות במניות של אובר לצדקה דרך קרן הפועלת לפתרון משבר המים העולמי ולהקצאת מי שתייה נקיים לקהילות ברחבי העולם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: twitter@ryangraves
ריאן גרייבס ביום הנפקת אובר בבורסת ניו יורק
צילום: twitter@ryangraves
מומלצים